https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 9. számú egyéni választókerület – dr. Pásztor Gábor

Választókerületi híradó – 9. számú egyéni választókerület – dr. Pásztor Gábor

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerület az újkazinci városrész egyik felét foglalja magába, ahol az utóbbi években a legnagyobb problémát a parkolási gondok jelentik. Önkormányzat képviselői jelzés alapján új parkolóhelyek létesültek a körzetben: a Babits úton lévő tízemeletes előtt és mögött két ütemben összesen tíz megállóhely épült, emellett az Iskola út 5 darab parkolóval gazdagodott.

A területre – ideérve a teljes újkazincot – egyébként egy parkolási koncepció készül, ahol a szakemberek arra próbálnak megoldást találni, hogy a lehető legtöbb parkolóhely létesülhessen a zöld felületek, közintézmények udvarainak komolyabb sérelme nélkül.
A városrész az elmúlt években több házfestménnyel is gazdagodott: az egyik leghíresebb a Spar áruház melletti körforgalomnál lévő Iskola úti tömb falán helyet kapott festmény, de vélhetően legalább ennyire ismert lesz a Gyulai Pál úti tízemeletesre néhány hete festett „Locsoló lány”, amelyet a Mátyás király úton közlekedők épp úgy láthatnak, mint a városba a temető felől érkezők.
A Dózsa György úton megújult a csapadékelvezető-rendszer, valamint a napokban megtörtént a gyalogos átkelőhelyek felfestése, így az iskolások a szeptemberi tanévkezdéskor már biztonságosan közelíthették meg az intézményt. A Gyulai Pál út melletti garázssor, illetve híd új világítást kapott, a Patak úton új játszóeszközöket helyeztek ki. A Csók István úton megtörtént a vízelvezető árok rendbetétele, a Kis­erőmű lakótelep mellett pedig fekvőrendőröket helyeztek az útfelületre.


Lakossági vélemények

Ráczkövi Andrea – Babits út (9. sz. vk.)

Ráczkövi Andrea

A fejlesztések közül a parkolóhelyeket tudnám kiemelni.
A Babits úton lakom, az épületünk előtt épült öt, mögöttünk pedig hét. Ez azért is nagyon jó, mert ott van egy kisbolt, és a rengeteg párhuzamosan beálló autó miatt nem, vagy csak várakozás után lehetett kijönni.
Ráadásul sok fiatal költözött a környékre, emiatt egyre több autó van, erre valóban nagy szükség volt. Eleve kevés volt a meglévő parkolóhely, úgyhogy ez a gond megoldódott.
A játszóteret is megcsinálták, ami klassz, mert szerencsére egyre több kisgyerek van a környékünkön. A kicsik szívesen töltik ott a délutánjaikat óvoda vagy iskola után, ráadásul úgy, hogy a szüleik is szemmel tudják őket tartani közben.


Kissné Nyolcas Irén – Iskola út (9. sz. vk.)

KIssné Nyolcas Irén

Az Iskola úton lakom 35 éve. Ebben a ciklusban nagyon szépen megújult a területünk. A körforgalommal szemben lévő háztömbnek a falfelülete teljes mértékben fel lett újítva, a házak közötti zöld területet rendbe tették, parkosítva lett, padok lettek kihelyezve. Viszonylag idősek által lakott terület és szerintem nagyon nagy szükség van rá, hiszen, ha kijönnek a házból, nem sokat tudnak gyalogolni, s van hova kényelmesen leülni. Új parkoló lett kialakítva. Bár szerettük volna, ha nagyobb lett volna, de a közmű nem engedte. A házak előtti terület, amely kőkockával van kirakva a többszöri csőtörés miatt többször fel lett túrva, és nem lett helyreállítva, ezért több helyen megsüllyedt. Az önkormányzati képviselőnk kezdeményezésére újra rakták a kőkockákat, most már viszonylag kényelmesen tudunk parkolni.


Spisák Ágnes – Patak út (9. sz. vk.)

Spisák Ágnes

Amikor ide­költöztünk, még nem volt itt semmi, vagyis a régi játékokat mind kiszedték. Azután dr. Pásztor Gábor képviselő közbenjárásával kaptunk új homokozót, hintát, libikókát, aminek nagyon örülünk. Szeretnénk még egy csúszdát is, mert a Patak úton rengeteg gyerek van, közel azonos korúak, akik ovi után gyakran maradnak lent játszani. A szülőknek is jó ez a kis játszótér, mert nem kell elvinni őket messzire, hanem lejövünk a lépcsőházból, beszélgetünk és kicsik is jól érzik magukat. A focipályát lehetne még modernizálni, mert sok fiú is van a környéken. Szeretek itt lakni, mert nagyon jó a közösség és ebben a kis parkban gyakran összegyűlünk, akár bográcsozni is.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk