https://kolorline.hu/Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Még idén 50 millió forintos beruházásból újul meg az alaphálózat, amelyre újabb és újabb nagy felbontású kamerákat kötnek majd be az elkövetkező időszakban.
– A technikai fejlődésnek hála a modern képfeldolgozó programok olyan ütemben fejlődnek, hogy az alig 10 éve kiépített hálózat sajnos már nem felel meg a jelenlegi elvárásoknak, ezért mindenképpen korszerűsítenünk kell a jelenleg üzemelő struktúrát. Mivel jelentős költségekkel jár a teljes kiépítés, ezért döntöttünk a szakaszos megvalósítás mellett, melynek lényege, hogy először megújítjuk az alaprendszert, melyekhez aztán újabb és újabb eszközök csatlakozhatnak. Ez komoly tervezést és előkészítést igényel, az idén pedig várhatóan ez a szakasz be is fejeződik – mondta el lapunknak Pásztor László önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság elnöke.
A fejlesztés egy teljesen új optikai adatátvitellel és rádiófrekvenciás kapcsolattal is kiegészített komplett hálózat kialakításával kezdődött, amelynek telepítése és üzembe helyezése előtt be kell szereznie az önkormányzatnak a szigorú feltételekhez kötött hatósági engedélyeket. Ezt követően kezdődhet meg, elsőként a térfigyelő rendszer berendezéseinek energiaellátásához szükséges erősáramú hálózat teljes kialakítása.
Manapság már elvárás a modern térfigyelő rendszerekkel szemben, hogy 16-20 megapixeles felbontású kamerákkal felszerelve működjenek. A 2000-es évek elején telepített, korabeli megoldásokkal ugyanis nem lehetséges a rendszám- vagy arcfelismerő szoftverek alkalmazása, melyek nagy mértékben megnövelik a felderítés hatékonyságát. Az új rendszert, az előzőhöz hasonlóan a városi rendészet felügyeli majd akik, ha bűncselekményt vagy szabálysértést észlelnek, a rendszeren keresztül értesítik a rendőrséget, akikkel közösen azonnal be is avatkozhatnak majd.
Dr. Bakk Richárd, alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője is bizakodó a fejlesztéssel kapcsolatban:
– Az új rendszer segítségével könnyebben azonosíthatóak és felelősségre vonhatóak a közterületen vétkezők. Kazincbarcikán a közbiztonsággal nincs probléma, évek óta javuló tendencia figyelhető meg, ugyanakkor a legnagyobb gondot a közlekedési szabálysértések jelentik, ezeknek a csökkentésében és a szabálytalanul közlekedők kiszűrésében nagy segítség lehet majd a hamarosan kiépülő új térfigyelő hálózat.
 

kamerahelyszínek

További híreink

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

Online búcsúznak az ovisoktól

Dátum: 2020. jún 05. 10:44

Az iskolába készülő óvodásoktól online videóüzenetben, versekkel, dalokkal búcsúztak el a napokban az óvodapedagógusok a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben. A kialakult helyzet miatt nem tartották meg a hagyományos búcsúzásokat, így augusztus végén egy családi nappal szeretnék ezt pótolni.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk