https://kolorline.hu/Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Még idén 50 millió forintos beruházásból újul meg az alaphálózat, amelyre újabb és újabb nagy felbontású kamerákat kötnek majd be az elkövetkező időszakban.
– A technikai fejlődésnek hála a modern képfeldolgozó programok olyan ütemben fejlődnek, hogy az alig 10 éve kiépített hálózat sajnos már nem felel meg a jelenlegi elvárásoknak, ezért mindenképpen korszerűsítenünk kell a jelenleg üzemelő struktúrát. Mivel jelentős költségekkel jár a teljes kiépítés, ezért döntöttünk a szakaszos megvalósítás mellett, melynek lényege, hogy először megújítjuk az alaprendszert, melyekhez aztán újabb és újabb eszközök csatlakozhatnak. Ez komoly tervezést és előkészítést igényel, az idén pedig várhatóan ez a szakasz be is fejeződik – mondta el lapunknak Pásztor László önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság elnöke.
A fejlesztés egy teljesen új optikai adatátvitellel és rádiófrekvenciás kapcsolattal is kiegészített komplett hálózat kialakításával kezdődött, amelynek telepítése és üzembe helyezése előtt be kell szereznie az önkormányzatnak a szigorú feltételekhez kötött hatósági engedélyeket. Ezt követően kezdődhet meg, elsőként a térfigyelő rendszer berendezéseinek energiaellátásához szükséges erősáramú hálózat teljes kialakítása.
Manapság már elvárás a modern térfigyelő rendszerekkel szemben, hogy 16-20 megapixeles felbontású kamerákkal felszerelve működjenek. A 2000-es évek elején telepített, korabeli megoldásokkal ugyanis nem lehetséges a rendszám- vagy arcfelismerő szoftverek alkalmazása, melyek nagy mértékben megnövelik a felderítés hatékonyságát. Az új rendszert, az előzőhöz hasonlóan a városi rendészet felügyeli majd akik, ha bűncselekményt vagy szabálysértést észlelnek, a rendszeren keresztül értesítik a rendőrséget, akikkel közösen azonnal be is avatkozhatnak majd.
Dr. Bakk Richárd, alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője is bizakodó a fejlesztéssel kapcsolatban:
– Az új rendszer segítségével könnyebben azonosíthatóak és felelősségre vonhatóak a közterületen vétkezők. Kazincbarcikán a közbiztonsággal nincs probléma, évek óta javuló tendencia figyelhető meg, ugyanakkor a legnagyobb gondot a közlekedési szabálysértések jelentik, ezeknek a csökkentésében és a szabálytalanul közlekedők kiszűrésében nagy segítség lehet majd a hamarosan kiépülő új térfigyelő hálózat.
 

kamerahelyszínek

További híreink

Ismét remekeltek az ifjú kazincbarcikai birkózók a Diákolimpián

Dátum: 2019. okt 20. 19:33

Jól szerepeltek a KVSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói a Gyöngyösön rendezett Észak-Kelet Magyarországi Birkózó Szabadfogású Területi Diákolimpiai Bajnokságán.

“Tökös” őszi családi játszóház

Dátum: 2019. okt 20. 10:07

Ismét alkottak a gyerekek a már hagyománynak számító “Tökös” őszi családi játszóházban, a  Gyermekek Házában.

65 000 növény a 65 éves városba – Újabb 25 fát ültettek

Dátum: 2019. okt 18. 14:29

A 65 000 növény a 65 éves városba akció keretén belül ma újabb 25 facsemetét ültettek ki a város négy területére.

Csak a szépre emlékezem

Dátum: 2019. okt 17. 11:52

Interjú Kovács Kati művésznővel

Programajánló

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

2. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika, Gyermekek útja 4.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Klubja, Kazincbarcika, Hámán Kató út 1.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Egressy Béni Művelődési Központ, 1956-os emlékmű

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Akit szülőföldjének erkölcsi normái vezéreltek

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk