https://kolorline.hu/Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Még idén 50 millió forintos beruházásból újul meg az alaphálózat, amelyre újabb és újabb nagy felbontású kamerákat kötnek majd be az elkövetkező időszakban.
– A technikai fejlődésnek hála a modern képfeldolgozó programok olyan ütemben fejlődnek, hogy az alig 10 éve kiépített hálózat sajnos már nem felel meg a jelenlegi elvárásoknak, ezért mindenképpen korszerűsítenünk kell a jelenleg üzemelő struktúrát. Mivel jelentős költségekkel jár a teljes kiépítés, ezért döntöttünk a szakaszos megvalósítás mellett, melynek lényege, hogy először megújítjuk az alaprendszert, melyekhez aztán újabb és újabb eszközök csatlakozhatnak. Ez komoly tervezést és előkészítést igényel, az idén pedig várhatóan ez a szakasz be is fejeződik – mondta el lapunknak Pásztor László önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság elnöke.
A fejlesztés egy teljesen új optikai adatátvitellel és rádiófrekvenciás kapcsolattal is kiegészített komplett hálózat kialakításával kezdődött, amelynek telepítése és üzembe helyezése előtt be kell szereznie az önkormányzatnak a szigorú feltételekhez kötött hatósági engedélyeket. Ezt követően kezdődhet meg, elsőként a térfigyelő rendszer berendezéseinek energiaellátásához szükséges erősáramú hálózat teljes kialakítása.
Manapság már elvárás a modern térfigyelő rendszerekkel szemben, hogy 16-20 megapixeles felbontású kamerákkal felszerelve működjenek. A 2000-es évek elején telepített, korabeli megoldásokkal ugyanis nem lehetséges a rendszám- vagy arcfelismerő szoftverek alkalmazása, melyek nagy mértékben megnövelik a felderítés hatékonyságát. Az új rendszert, az előzőhöz hasonlóan a városi rendészet felügyeli majd akik, ha bűncselekményt vagy szabálysértést észlelnek, a rendszeren keresztül értesítik a rendőrséget, akikkel közösen azonnal be is avatkozhatnak majd.
Dr. Bakk Richárd, alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője is bizakodó a fejlesztéssel kapcsolatban:
– Az új rendszer segítségével könnyebben azonosíthatóak és felelősségre vonhatóak a közterületen vétkezők. Kazincbarcikán a közbiztonsággal nincs probléma, évek óta javuló tendencia figyelhető meg, ugyanakkor a legnagyobb gondot a közlekedési szabálysértések jelentik, ezeknek a csökkentésében és a szabálytalanul közlekedők kiszűrésében nagy segítség lehet majd a hamarosan kiépülő új térfigyelő hálózat.
 

kamerahelyszínek

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk