https://kolorline.hu/Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Még augusztusban döntött az önkormányzat arról, hogy Kazincbarcika 65. születésnapja alkalmából a város másik címerállatát, az oroszlánt szimbolizáló új köztéri alkotással bővíti a szobrok városát.

A grandiózus acélszobrot az unikornis szomszédságában, a Mátyás király út és a Jószerencsét út kereszteződésénél lévő körforgalomban helyezik majd el, ahol jelenleg a felújított Színrobbanás áll, és amely egyben a város legnagyobb körforgalma is.

A tavaly felújított Színrobbanás a tervek szerint a Tesco áruház melletti körforgalomban lesz majd felállítva. Az ott található “Gomba” pedig egy nagyobb felújítás után kerül majd vissza valamikor a későbbiekben elkészülő új körforgalmak egyikébe.

Az Oroszlánt előreláthatóan október hetedikétől már meg is csodálhatják a városlakók, amely remélhetőleg ugyanolyan sikeres és ikonikus köztéri installációja lesz majd Kazincbarcikának, mint az Unikornis jelenleg, vagy egykor volt a Színrobbanás.

Az installáció felállítása előtt azonban a Jószerencsét és Mátyás Király út kereszteződésében található körforgalomból eltávolítják a virágokat, és előkészítik a szobor felállítását, amely forgalmi korlátozásokkal jár majd és amelyekről ezen oldalakon keresztül is tájékoztatjuk majd a lakosságot. 

További híreink

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

Online búcsúznak az ovisoktól

Dátum: 2020. jún 05. 10:44

Az iskolába készülő óvodásoktól online videóüzenetben, versekkel, dalokkal búcsúztak el a napokban az óvodapedagógusok a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben. A kialakult helyzet miatt nem tartották meg a hagyományos búcsúzásokat, így augusztus végén egy családi nappal szeretnék ezt pótolni.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk