https://kolorline.hu/Okosházak kivitelezését kezdheti meg a városban a Green Plan Energy Kft. 

Okosházak kivitelezését kezdheti meg a városban a Green Plan Energy Kft. 

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Green Plan Energy Kft. új építésű okosotthonokkal, és egy minden ízében 21. századi 63 lakásos belvárosi társasházzal pezsdítené fel Kazincbarcika ingatlanpiacát, amely hagyományos napelemgyártással és telepítéssel foglalkozik, az utóbbi években azonban portfóliójukat kiterjesztendő energiatakarékos otthonok építésével is foglalkozni kezdtek.

A modern, megújuló energiaforrások hatékony felhasználásával foglalkozó cég ügyvezetője, Plachy László tartott sajtótájékoztatót Szitka Péter polgármester társaságában szeptember 25-én a cég kazincbarcikai telephelyén.  

Plachy László és Szitka Péter (Fotók: Zele Tímea és Bartók Alexandra)

– Egy város fejlődése nemcsak abban mérhető le, hogy a terei megújulnak, hogy az intézményei megújulnak, vagy bővülnek a munkalehetőségek, de legalább ugyanilyen fontos jelzés erre nézve az is, hogy a lakossága hogyan változik.  Kazincbarcika lakossága az utóbbi időben stagnált, de megindult egy enyhe növekedés a lakosságszám területén is. Ezt a folyamatot leköveti maga az ingatlanpiac is, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy helyi vállalkozás meglátja ebben a lehetőséget. Ahogyan büszkeségre ad okot az is, hogy ezzel együtt magának a cégnek a zöld a filozófiáját és környezettudatosságát is próbálja megjeleníteni a beruházás kivitelezése közben, hiszen a környezetvédelem napjainkban egyre fontosabb, és ez ezekben a beruházásokban is maradéktalanul szem előtt tartja –hangsúlyozta a városvezető bevezetőjében.

A Green Plan Energy Kft. tulajdonosai immár 20 éves vállalkozói karrierjük alatt jó pár évet eltöltöttek építőipari kivitelezésék menedzselésével, így nem kellett a nulláról felfedezve elindulni a területen. A cég már meglévő korábbi kapcsolati hálójára támaszkodva, új építésű modern társasházakba kezdte beépíteni a saját kapacitásban legyártott napelemes rendszereit. 

Jelenleg egy ilyen társasház építése zajlik a Nyárfa utcában, a Nyárfa Lakópark, amelynek kivitelezése során egy nyolc lakásból álló modern ingatlan születik meg hamarosan. Ahol a megújuló energia már szerves részét képezi a kivitelezésnek, és ezekben a lakásokban már, úgynevezett okosház-rendszerek gondoskodnak majd arról, hogy az ingatlanok gyakorlatilag teljesen önfenntartóak legyenek. 

Nyárfa úti okosházak - Épül a Nyárfa lakópark

Az okosház-rendszer hatékonyságát demonstráló nullás házak kivitelezése ugyan többletberuházással jár, de ez az összeg akár 8 év alatt megtérülhet, amely után már nem jár további költséggel az ingatlan használata. A cég azonban nem áll meg itt, ezen házak kivitelezése már jelenleg is zajlik, jövőre azonban egy még nagyobb társasház építésébe kezdhet majd bele a cég. A belvárosi Mátyás király út területén lévő egykori lengyel piac területén készülnek hasonlóan modern, energiatakarékos társasházat építeni. 

Mint azt Plachy László elmondta, a terület után kutatva Kazincbarcika Város Önkormányzatától pályázat útján szerezték meg a terület tulajdonjogát, az adásvételnek azonban számos feltétele volt. Többek között elvárás volt a város részéről a terület rekultivációja, illetve az is, hogy nemcsak az épülő társasházba invesztálnak majd. A 63 lakásos társasházzal együtt ugyanis egy új parkoló is megépítésre kerül majd, valamint helyet kap az ingatlanban egy üzletsor is, illetve a lakókörnyezet körüli zöld területek kialakítására is kötelezettséget vállalt a cég. 

A Green Plan Energy Kft. ezzel egyidőben a Kazincbarcikai Ipari Parkban is mintegy három hektár alapterületű ingatlanon, 2-2,5 milliárd forintos beruházást kíván megvalósítani két ütemben a cég, melynek révén akár száz embernek biztosíthat az üzem új munkahelyeket. Az előttünk álló három év alatt egy logisztikai központot, valamint egy új gyárcsarnokot terveznek építeni, melyben az általuk tervezett napkollektorok gyártását végzik majd. A most bejelentett építkezések pedig várhatóan újabb és újabb munkahelyeket hoznak majd létre a városban és vonzáskörzetében, arról nem is beszélve, hogy végre lehetősége lesz az érdeklődőknek, hogy új építésű társasházakban kössenek le majd maguknak lakásokat, amelyek várhatóan 2022-re kerülnek majd kulcsrakész állapotban átadásra.

További híreink

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk