https://kolorline.hu/320 millió forintos önkormányzati támogatásból és 200 milliós európai uniós forrásból újult meg három óvoda

320 millió forintos önkormányzati támogatásból és 200 milliós európai uniós forrásból újult meg három óvoda

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt napokban ünnepélyes keretek között adták át a megújult Napsugár, a Csokonai úti székhelyóvodát és a Százszorszép Tagóvodát. A jeles alkalmak kapcsán a Napsugár oviban Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot. A Csokonai oviban Lövei Zoltán önkormányzati képviselő, a Százszorszép oviban pedig Harda Attila képviselő mondott köszöntőt, majd vágták át a szalagot.

Mosolygós arcú gyerekek, boldog óvodapedagógusok és nem utolsó sorban gyönyörűen felújított, minden igényt kielégítő színes tagóvodák. Röviden így lehetne összefoglalni a megújult intézmények átadó ünnepségeit. Az óvodák udvarán felsorakozott óvodásokat, szüleiket és az óvodapedagógusokat a városrész önkormányzati képviselői köszöntötték, akik egyöntetűen örömüket fejezték ki, hogy az általuk képviselt körzetben ilyen gyönyörű tagóvodába járhatnak a gyerekek.

 

A kazincbarcikai óvodák felszereltége, az ott folyó szakmai munka országos szinten is példaértékű. Kazincbarcika Város Önkormányzata mindig is kiemelten kezelte a nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztését, nagyon fontos, hogy a városba járó ovisok a legjobb ellátást kapják a lehető legszebb környezetben.

A több mint 530 millió forintos összértékű projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, ám ebből 320 millió forintot az önkormányzat saját erőből biztosított.

A beruházások kapcsán az épületek energetikai átalakításon estek át, valamint számos látványos külső és belső fejlesztés is megvalósult. A felújításoknak köszönhetően megtörtént az épületek falazatainak és tetőszerkezetének hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszerek szabályozó elemeinek felújítása, új energiatakarékos világító testek kiépítése, a homlokzati vakolatok színes megújítása és napelemes rendszer kiépítése is. Megújultak a burkolatok, sor került a belső tisztasági festésre, a villamos hálózat részleges, valamint a tűzjelző hálózat teljes felújítására, az informatikai és telefonhálózat fejlesztésére, az akadálymentesítési kiegészítő munkák elvégzésére, valamint a riasztó és kaputelefon-rendszerek kiépítésére is.

A megújuló energiatermelés lehetőségével, mérséklődnek a fenntartási költségek, és erősödik a környezettudatos üzemeltetés. A felújítások eredményeként jelentős energiamegtakarítás érhető el, a jelenlegi CC energetikai besorolásról BB besorolási szintre fejleszthetők az intézmények.

A 65000 növényt a 65 éves városba akcióhoz természetesen a tagóvodák is csatlakoztak, így az átadók alkalmával nem maradhatott el a fa- és virágültetés. Az ovisok szüleikkel együtt több fát ültettek el az udvarokon, valamint szebbnél szebb, színes virágokkal díszítették intézményük több pontját.

Az ünnepségek végén nyakpántot, hűtőmágnest, valamint Virágos Barcika feliratú kitűzőt kaptak a gyerekek.

További híreink

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk