https://kolorline.hu/Becsengettek - Megkezdődött a Szenior Szabadegyetem őszi féléve

Becsengettek - Megkezdődött a Szenior Szabadegyetem őszi féléve

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elkezdődött az KolorAkadémia Szenior Szabadegyetem 2019/2020-as tanév első féléve szeptember 26-án, csütörtökön. Az első előadást dr. Váradi Erika egyetemi docens tartotta.

Az évről évre egyre nagyobb számú beiratkozóval rendelkező Szenior Szabadegyetemen is becsengettek idén ősszel. A tavalyi sikereket követően a szervezők az első félévben is érdekfeszítő témákat igyekeztek bevonni a tananyagba. Az idei tanév első alkalmakor Bukó Géza önkormányzati képviselő köszöntötte az előadás résztvevőit.


Fotók: Bartók Alexandra

Az sorozat első témája a digitális társadalom hatásai az intergenerációs kapcsolatokra címet viseli. Az előadást dr. Váradi Erika egyetemi docens tartotta, aminek a célja az, hogy bemutassa a 21. század technikai vívmányai, milyen társadalmi változásokat idéznek elő, és ezek a változások milyen hatással vannak a szépkorúakra.

A rendezvény során a résztvevők megismerhették azt, mit is jelent pontosan a digitalizáció, az információs társadalomban való lét, és hogy ezek milyen kihívásokkal szembesítik a társadalom tagjait. A beiratkozottak, tanácsot és segítségek kaptak abban, hogy hogyan lehet a technikai vívmányok előnyeit megélni, és megakadályozni azt, hogy a társadalomban úgynevezett digitális kirekesztettként éljenek.

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk