https://kolorline.hu/Választókerületi híradó – 8. számú egyéni választókerület – Pétervári György

Választókerületi híradó – 8. számú egyéni választókerület – Pétervári György

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A választókerületben rendkívül sok változás történt az elmúlt években. Ezek közül a legfontosabb a Fő tér felújítása, amelynek első üteme – ez a sportpark rész – már tavaly elkészült.

Pétervári Görgy

Jelenleg a második ütem – játszóeszközök – építési munkái zajlanak, várhatóan a beruházás a közeljövőben teljesen elkészül. Az egykori Központi Általános Iskola épülete éveken át üresen állt, mára viszont pályázati forrásból vállalkozásokat segítő inkubációs házként kapott új funkciót. A volt iskola udvarán egy az épület forgalmát segítő nagy méretű parkoló is létesült, amely nyitott, így megoldotta a környéken a parkolási problémákat.

Kolorlab parkoló

A körzetben nagymértékű járdafelújítások zajlottak a Fő téren – itt jelenleg is tart egy hosszabb járdaszakasz építése – a Hriszto Botev téren, a Mátyás király út 67-85. között, valamint a Mikszáth Kálmán úton. A Mátyás király úti terek (Augusztus 20., Hriszto Botev, Barátság, Dobó) parkolási problémáira koncepcióterv készült, az eddig elkészült fejlesztések – így a járdafelújítások is – ennek figyelembevételével történtek.
A Mátyás király út 79-83. között kiépült a közvilágítás, a Fő téren elbontották a volt Éltes iskola régi kerítését, valamint a leégett Holdfény presszót, emellett forgalomlassítókat építettek. A Pollack Mihály úti bölcsőde hátsó bejáratához kiépült egy járda, amely az épület biztonságos megközelítését teszi lehetővé. A Jószerencsét úti társasházak zöldfelületi részét korláttal választották el az úttesttől a biztonságosabb közlekedés érdekében. A Street art program keretében három házfalra került „műalkotás”, ebből egy a Fő téren, amely az egyetlen 3D-s kép a városban.

Kolorlab innovációs központ

A Mikszáth Kálmán út és a Veres Péter út által határolt területen a „Játszó gidák” szobor elveszett egyikét Pétervári György és Lövey Zoltán képviselők felkutatták és visszaállíttatták az eredeti helyére. A körzetben a parkokban közel harminc esetben került sor padcserére, vagy új pad kihelyezésre.


Neszádeliné Kállai Mária – Fő tér (8. sz. vk.)

Neszádeliné Kállai Mária

A Fő tér a város egyik ékköve, ami most is szépül, épül. Újulnak Kazincbarcika legszebb részei. Ám, ha mi lakók nem érezzük ezt magunkénak, akkor mindez hiába van. Ha szemetelünk, és nem teszünk érte, hogy a környezetünk tiszta legyen és maradjon, hogy jól érezzük magunkat, arról csak mi tehetünk. Amikor végig megyünk a városon lássuk és élvezzük a szépségét! Ha tehetjük ültessünk minél több fát, hiszen azok ontják a hűst a hőségben; nemcsak a kedélyünket javítják, hanem az ökoszisztémának is adnak lehetőséget, hogy minél több oxigén kerüljön a levegőbe, hiszen abból van a legkevesebb.


Juhász Pál – Fő tér (8. sz. vk.)

Juhász Pál

Rengeteg a zöld terület, ami számomra nagyon fontos. Szerintem Kazincbarcika az országban az egyik legtöbb zöld területtel rendelkezik. Rengeteg a sportolási lehetőség is. A Fő tér ahogy megújul, már most kezd 21. századi, modern külsőt kapni. A praktikus, új játszóeszközök a gyerekeknek nagyon fog tetszeni, az idősebbek pedig a fitneszeszközökön tudják megmozgatni az izmaikat.  Nagyon szeretem ezt a részt, mert nyugodt és biztonságos, közel van minden. Mivel fiatalos és lendületes a város, ezért itt szeretnék maradni, még Miskolcra sem költöznék el.

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.