https://kolorline.hu/Egy kazincbarcikai férfi életét mentették meg a sajószentpéteri rendőrök

Egy kazincbarcikai férfi életét mentették meg a sajószentpéteri rendőrök

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Sajószentpéteri Rendőrőrs járőrei saját életük kockáztatásával mentették ki a bajbajutott kazincbarcikai férfit a Sajó folyóból.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrsének járőrei, Kamasinszki Tamás c. r. törzsőrmester és Firtkó Richárd r. őrmester 2019. október 2-án 8 óra előtt néhány perccel Kazincbarcikáról Múcsony felé tartottak szolgálati járművükkel. 

A rendőrök, ahogy a Sajó folyó felett átívelő hídon közlekedtek, egy részükre integető nőre lettek figyelmesek. A hölgy elmondta az egyenruhásoknak, hogy a folyóban egy ember van, akit visz a sodrás. A rendőrök saját szemükkel is meggyőződtek a segítségkérő asszony állításáról és azonnal a bajbajutott férfi segítségére siettek. 

Gyorsan a híd alá szaladtak, ahol látták, hogy a férfi nehézkes úszó mozdulatokat tesz, de már el-elmerül. A járőrök a vízbe mentek, majd egy hosszú botot nyújtottak a férfi felé, aki utolsó erejével még meg tudott abba kapaszkodni. A szerencsétlenül járt férfit megmentői kisegítették a partra, ahol nehezen tudtak csak vele kommunikálni, de elmondta nekik, hogy végzetes lépésre szánta el magát és nagy mennyiségű gyógyszert vett be tegnap, de arra nem emlékezett, hogyan hol és hogyan esett bele a folyóba.

A mentőszolgálat kiérkezéséig a járőrök az elkeseredett férfi vizes felsőruházatát eltávolították és meleg pokróccal takarták be a komolyabb kihűlés elkerülése érdekében.

Forrás: police.hu

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.