https://kolorline.hu/KolorApp nemzetközi siker

KolorApp nemzetközi siker

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Holding, mint az önkormányzati szolgáltatók tevékenységét koordináló és városi tulajdonban lévő vállalat másfél évvel ezelőtt adta ki a mobil készülékekre kifejlesztett alkalmazását, a KolorAppot. A cél az volt, hogy egy olyan innovatív, kreatív, a 21. századi városi és egyben közösségi kommunikációt támogató applikációt tegyenek le az asztalra, melynek fejlesztése segíti a városi szolgáltatásokkal kapcsolatos információáramlást és lehetőséget ad arra, hogy a városlakók információkat osszanak meg az érintett közszolgáltatókkal. 

A KolorApp fejlesztése folyamatos, hiszen a lakosság városüzemeltetésbe való bevonásán túl, a jövőben újabb funkciókkal bővül majd. A tervek szerint helyet kap benne egy, az önkéntes munkát segítő platform, a részvételen alapuló önkormányzati költségvetés kialakítását segítő szavazási funkció, valamint a helyi kulturális, sport és egyéb programokat összehangoló megoldás is.

Erre az alkalmazásra figyelt fel nemrégiben egy nemzetközi szakértői csoport. amely Magyarországról egyedüliként választotta ki a KolorApp-ot, hogy 40 másik példaértékű projekt mellett, egy nemzetközi konferencián bemutatkozhasson Brüsszelben. A 2019. december 3-i konferenciára olyan projektek lebonyolítóit hívtak meg, melyek az Európai Unió helyi fejlesztési stratégiák módszertana szerint valósultak meg. A konferenciával párhuzamosan az applikáció egy kiállításon is bemutatkozik, ahol az érdeklődők részletesebb információ kaphatnak a szoftver felhasználói és intézményi oldali működéséről, valamint jövőbeli fejlesztési irányairól is. 

A KolorApp népszerűségét bizonyítja, hogy működésének első másfél évében mintegy 1600 ügyet kezeltek a barcikai szolgáltatók az alkalmazás révén, a jövőbeni fejlesztési célok is azok, hogy elősegítsék a közszféra, lakosság, intézmények és vállalkozások közötti helyi információ­áramlást.

De nemcsak itt mutatkozik be az applikáció, hiszen még a brüsszeli bemutató előtt Kazincbarcika városa részt vesz a 2019. október második hetében tartandó, évente megrendezett Európai Régiók és Városok Hete rendezvénysorozatán is. 

Az Európai Városfejlesztési Hálózat (Urban Deve­lopment Network) 5 másik várossal, többek között Strasbourggal, a lengyel Bialystokkal, Ljubljanával, Göteborggal, Lisszabonnal együtt Kazincbarcikát kérte fel, hogy számoljon be a helyi közösségi együttműködésben megvalósuló stratégiák működési tapasztalatairól. 

Az itt zajló, párbeszéden alapuló műhelyfoglalkozáson megemlítésre kerülő, a részt vevők által szerzett gyakorlati tapasztalatokat pedig az Európai Bizottság figyelembe veszi és fel is használja majd a 2021 és 2027 közötti időszakra tervezett támogatási szabályok kialakításnál.

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk