https://kolorline.hu/KolorApp nemzetközi siker

KolorApp nemzetközi siker

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Holding, mint az önkormányzati szolgáltatók tevékenységét koordináló és városi tulajdonban lévő vállalat másfél évvel ezelőtt adta ki a mobil készülékekre kifejlesztett alkalmazását, a KolorAppot. A cél az volt, hogy egy olyan innovatív, kreatív, a 21. századi városi és egyben közösségi kommunikációt támogató applikációt tegyenek le az asztalra, melynek fejlesztése segíti a városi szolgáltatásokkal kapcsolatos információáramlást és lehetőséget ad arra, hogy a városlakók információkat osszanak meg az érintett közszolgáltatókkal. 

A KolorApp fejlesztése folyamatos, hiszen a lakosság városüzemeltetésbe való bevonásán túl, a jövőben újabb funkciókkal bővül majd. A tervek szerint helyet kap benne egy, az önkéntes munkát segítő platform, a részvételen alapuló önkormányzati költségvetés kialakítását segítő szavazási funkció, valamint a helyi kulturális, sport és egyéb programokat összehangoló megoldás is.

Erre az alkalmazásra figyelt fel nemrégiben egy nemzetközi szakértői csoport. amely Magyarországról egyedüliként választotta ki a KolorApp-ot, hogy 40 másik példaértékű projekt mellett, egy nemzetközi konferencián bemutatkozhasson Brüsszelben. A 2019. december 3-i konferenciára olyan projektek lebonyolítóit hívtak meg, melyek az Európai Unió helyi fejlesztési stratégiák módszertana szerint valósultak meg. A konferenciával párhuzamosan az applikáció egy kiállításon is bemutatkozik, ahol az érdeklődők részletesebb információ kaphatnak a szoftver felhasználói és intézményi oldali működéséről, valamint jövőbeli fejlesztési irányairól is. 

A KolorApp népszerűségét bizonyítja, hogy működésének első másfél évében mintegy 1600 ügyet kezeltek a barcikai szolgáltatók az alkalmazás révén, a jövőbeni fejlesztési célok is azok, hogy elősegítsék a közszféra, lakosság, intézmények és vállalkozások közötti helyi információ­áramlást.

De nemcsak itt mutatkozik be az applikáció, hiszen még a brüsszeli bemutató előtt Kazincbarcika városa részt vesz a 2019. október második hetében tartandó, évente megrendezett Európai Régiók és Városok Hete rendezvénysorozatán is. 

Az Európai Városfejlesztési Hálózat (Urban Deve­lopment Network) 5 másik várossal, többek között Strasbourggal, a lengyel Bialystokkal, Ljubljanával, Göteborggal, Lisszabonnal együtt Kazincbarcikát kérte fel, hogy számoljon be a helyi közösségi együttműködésben megvalósuló stratégiák működési tapasztalatairól. 

Az itt zajló, párbeszéden alapuló műhelyfoglalkozáson megemlítésre kerülő, a részt vevők által szerzett gyakorlati tapasztalatokat pedig az Európai Bizottság figyelembe veszi és fel is használja majd a 2021 és 2027 közötti időszakra tervezett támogatási szabályok kialakításnál.

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk