https://kolorline.hu/Lenyűgöző vízijáték-show a Fő téren

Lenyűgöző vízijáték-show a Fő téren

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szeptember 27-én próbaüzem jelleggel elindult a megújuló Fő tér vízijáték show-ja, amely egészen október 31-éig várja az érdeklődő városlakókat. Minden este klasszikus és kortárs zenékre 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30 órakor több mint 15 percben tekinthetik meg a kilátogatók. 

A vízijáték-show bekapcsolása is jelzi, hogy lassan végéhez közeledik Kazincbarcika legnagyobb közösségi terének felújítása, melyet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozott. A munkálatok végleges befejezésére október közepén kerülhet sor, ezzel együtt pedig tovább folytatódik a munka a Fő tér déli oldalán, a Mátyás király út felőli szakaszon is, ahol várhatóan szintén még ebben a hónapban elkészülnek a tervezett fejlesztésekkel. 

– Egy-két közszolgáltató bürokratikus ügykezelése miatt a vártnál némileg később, de a tervezett pompájában vehetik majd birtokba Kazincbarcika megújult Fő terét a lakók, ami úgy gondolom mindenképpen méltó ajándék lesz az idén 65. születésnapját ünneplő városunknak – mondta el a város által finanszírozott beruházással kapcsolatban lapunknak Szitka Péter polgármester. 

A szökőkutat övező terület, a polgármesteri hivatal és az Egressy Béni Művelődési Központ közötti területen az utolsó simításokat végzik a kivitelezők. A tér egyik leglátványosabb, utolsó új elemére, egy Kolorcity feliratot ábrázoló köztéri installáció felállítására pár napon belül sor kerülhet. 

A munkálatok befejezését némileg lassítja, hogy az önkormányzat épületének szomszédságában található, ÉMÁSZ által üzemeltetett transzformátor állomásának felújítási munkálatainak engedélyeztetése több időt vesz igénybe a vártnál, de a szolgáltató ígérete szerint három héten belül ennek a végére is pont kerülhet. 

Szintén pár napon belül várható az új köztéri világítás bekapcsolása is, mellyel párhuzamosan folytatódnak a burkolatok végleges befejezéséhez kapcsolódó homokszórási feladatok is amelyek befejezése után már csak az új köztéri bútorok, virágládák és egyéb kiegészítő elemek kihelyezése marad hátra. 

Ezzel együtt megújul a Kínai Sárkány szobra is, amely a kínai mitológiának megfelelően szarvakat és a tér hangulatához illeszkedő LED-kivilágítást kap majd, valamint kikerülnek a térre a zászlótartó oszlopok is. Az Egressy úton történő biztonságos átkelést biztosítandó, két új gyalogátkelőhely is elkészül a jövő héten, pár napon belül megtörténik a közlekedési táblák kihelyezése is. 

Párját ritkító látványosság 

A Fő téren most tesztüzemét megkezdő szökőkút európai léptékkel mérve is kiemelkedő látványosság, de Magyarországon a margitszigeti párja után, a legtöbb vízkép-variációval rendelkező látványszökőkút az országban.

A rendszer mintegy harminc köbméter szűrt és fertőtlenített vizet forgat meg, amelyet több mint 50 egyedileg és külön programozható fúvóka emel a magasba. A magasba emelkedő, látványos vízoszlopokhoz kapcsolódó fényjáték megjelenéséről 54 különálló, szintén teljesen egyedileg vezérelt lámpa gondoskodik.

A Németországban gyártott szökőkút-rendszer része az a tizenkét darab lamináris üvegtiszta fúvóka is, amelyek a nyári nagy melegben párásító rendszerként is funkcionálnak majd és gondoskodnak arról, hogy a fényjátékot élvező városlakók a kút mellett hűsölhessenek is. 

A zenéről nyolc darab nagy teljesítményű, időjárásálló hangfal gondoskodik. Jelenleg a fény­show alatt a Karib-tenger kalózai és a Trónok Harca főcímzenéje mellett Havasi Balázs és Vivaldi egy-egy szerzeménye hallható, de a kivitelező folyamatosan bővíti majd a repertoárt.

További híreink

Ismét remekeltek az ifjú kazincbarcikai birkózók a Diákolimpián

Dátum: 2019. okt 20. 19:33

Jól szerepeltek a KVSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói a Gyöngyösön rendezett Észak-Kelet Magyarországi Birkózó Szabadfogású Területi Diákolimpiai Bajnokságán.

“Tökös” őszi családi játszóház

Dátum: 2019. okt 20. 10:07

Ismét alkottak a gyerekek a már hagyománynak számító “Tökös” őszi családi játszóházban, a  Gyermekek Házában.

65 000 növény a 65 éves városba – Újabb 25 fát ültettek

Dátum: 2019. okt 18. 14:29

A 65 000 növény a 65 éves városba akció keretén belül ma újabb 25 facsemetét ültettek ki a város négy területére.

Csak a szépre emlékezem

Dátum: 2019. okt 17. 11:52

Interjú Kovács Kati művésznővel

Programajánló

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

2. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika, Gyermekek útja 4.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Klubja, Kazincbarcika, Hámán Kató út 1.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Egressy Béni Művelődési Központ, 1956-os emlékmű

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Akit szülőföldjének erkölcsi normái vezéreltek

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk