https://kolorline.hu/Lenyűgöző vízijáték-show a Fő téren

Lenyűgöző vízijáték-show a Fő téren

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szeptember 27-én próbaüzem jelleggel elindult a megújuló Fő tér vízijáték show-ja, amely egészen október 31-éig várja az érdeklődő városlakókat. Minden este klasszikus és kortárs zenékre 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30 órakor több mint 15 percben tekinthetik meg a kilátogatók. 

A vízijáték-show bekapcsolása is jelzi, hogy lassan végéhez közeledik Kazincbarcika legnagyobb közösségi terének felújítása, melyet az önkormányzat teljes egészében saját forrásból finanszírozott. A munkálatok végleges befejezésére október közepén kerülhet sor, ezzel együtt pedig tovább folytatódik a munka a Fő tér déli oldalán, a Mátyás király út felőli szakaszon is, ahol várhatóan szintén még ebben a hónapban elkészülnek a tervezett fejlesztésekkel. 

– Egy-két közszolgáltató bürokratikus ügykezelése miatt a vártnál némileg később, de a tervezett pompájában vehetik majd birtokba Kazincbarcika megújult Fő terét a lakók, ami úgy gondolom mindenképpen méltó ajándék lesz az idén 65. születésnapját ünneplő városunknak – mondta el a város által finanszírozott beruházással kapcsolatban lapunknak Szitka Péter polgármester. 

A szökőkutat övező terület, a polgármesteri hivatal és az Egressy Béni Művelődési Központ közötti területen az utolsó simításokat végzik a kivitelezők. A tér egyik leglátványosabb, utolsó új elemére, egy Kolorcity feliratot ábrázoló köztéri installáció felállítására pár napon belül sor kerülhet. 

A munkálatok befejezését némileg lassítja, hogy az önkormányzat épületének szomszédságában található, ÉMÁSZ által üzemeltetett transzformátor állomásának felújítási munkálatainak engedélyeztetése több időt vesz igénybe a vártnál, de a szolgáltató ígérete szerint három héten belül ennek a végére is pont kerülhet. 

Szintén pár napon belül várható az új köztéri világítás bekapcsolása is, mellyel párhuzamosan folytatódnak a burkolatok végleges befejezéséhez kapcsolódó homokszórási feladatok is amelyek befejezése után már csak az új köztéri bútorok, virágládák és egyéb kiegészítő elemek kihelyezése marad hátra. 

Ezzel együtt megújul a Kínai Sárkány szobra is, amely a kínai mitológiának megfelelően szarvakat és a tér hangulatához illeszkedő LED-kivilágítást kap majd, valamint kikerülnek a térre a zászlótartó oszlopok is. Az Egressy úton történő biztonságos átkelést biztosítandó, két új gyalogátkelőhely is elkészül a jövő héten, pár napon belül megtörténik a közlekedési táblák kihelyezése is. 

Párját ritkító látványosság 

A Fő téren most tesztüzemét megkezdő szökőkút európai léptékkel mérve is kiemelkedő látványosság, de Magyarországon a margitszigeti párja után, a legtöbb vízkép-variációval rendelkező látványszökőkút az országban.

A rendszer mintegy harminc köbméter szűrt és fertőtlenített vizet forgat meg, amelyet több mint 50 egyedileg és külön programozható fúvóka emel a magasba. A magasba emelkedő, látványos vízoszlopokhoz kapcsolódó fényjáték megjelenéséről 54 különálló, szintén teljesen egyedileg vezérelt lámpa gondoskodik.

A Németországban gyártott szökőkút-rendszer része az a tizenkét darab lamináris üvegtiszta fúvóka is, amelyek a nyári nagy melegben párásító rendszerként is funkcionálnak majd és gondoskodnak arról, hogy a fényjátékot élvező városlakók a kút mellett hűsölhessenek is. 

A zenéről nyolc darab nagy teljesítményű, időjárásálló hangfal gondoskodik. Jelenleg a fény­show alatt a Karib-tenger kalózai és a Trónok Harca főcímzenéje mellett Havasi Balázs és Vivaldi egy-egy szerzeménye hallható, de a kivitelező folyamatosan bővíti majd a repertoárt.

További híreink

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

Online búcsúznak az ovisoktól

Dátum: 2020. jún 05. 10:44

Az iskolába készülő óvodásoktól online videóüzenetben, versekkel, dalokkal búcsúztak el a napokban az óvodapedagógusok a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben. A kialakult helyzet miatt nem tartották meg a hagyományos búcsúzásokat, így augusztus végén egy családi nappal szeretnék ezt pótolni.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk