https://kolorline.hu/A kertvárosi játszótérre érkezik Flóra, a hatalmas játszóvár

A kertvárosi játszótérre érkezik Flóra, a hatalmas játszóvár

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy közel tíz méter magas, hatalmas kalandvár épül hamarosan a kertvárosi játszótéren. Emellett a labdajátékok kedvelőit egy gumiborítása új sportpálya várja majd a területen.

– A központi játszóterünk fejlesztése egy 11x26 méter alapterületű különleges, egyedi játszóeszközzel folytatódik. A Flóra nevű játék két részre osztható, központi elemét egy lépcsősorral ellátott komplex csúszdákkal kiegészített torony alkotja majd, amely meghatározó látványa lesz a megújuló játszótérnek. A toronyhoz csatlakozik továbbá egy stílusában illeszkedő lépcsőkkel, kis csúszdákkal, mászófelületekkel ellátott, részben árnyékolt mászóvár – mondta el Klimon István, a kerület önkormányzati képviselője, aki azt is elárulta, hogy egy időben akár 75 gyermek játszhat majd egyidejűleg.
A beruházás részekén továbbá egy általános labdajátékokra alkalmas 22 x 10 méteres, új burkolattal ellátott területet is kialakítanak, mely a foci-, röplabda- vagy kosárlabda-rajongó gyerekek számára is tartalmas szórakozást kínálhat.
– Minden játszóeszköz a legszigorúbb EU-s biztonsági szabványok szerint készül, a szükséges biztonsági gumiburkolatokkal kiegészítve – tette hozzá a városvezető.

Hasonlóan különleges eszközözzel bővült a Fő tér, ahol egy óriás kalandvár várja a kicsiket, az Eötvös tér, ahol egy hatalmas hajó épült, és a Völgyparkba érkezik hamarosan Nautilus, a szintén nagy méretű, többfunkciós játék.

Nautilus
Nautilus a völgyparki játszótérre erkezik majd

óriáscsúzda
Óriás kalandvár a Fő téren (Fotó: Kovács Loretta)

hajó
Hamarosan elkészül a hatalmas hajó az Eötvös téri játszótéren (Fotó: Bartók Bence)

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk