https://kolorline.hu/Felújítják a régi ravatalozót és a harangozó tornyot a Városi Köztemetőben

Felújítják a régi ravatalozót és a harangozó tornyot a Városi Köztemetőben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan megkezdődik a Kazincbarcikai Városi Köztemető helyi védettséget élvező ravatalozójának és harangtornyának teljes felújítása. A vadkárok miatt tavasszal az önkormányzat saját forrásából megkezdte a temető kerítésének teljes felújítását, melynek keretében egy megerősített, vadbiztos kerítés épült a temető körül.

Az elkövetkező egy évben tovább folytatódik a köztemető felújítása, melynek során a jelenleg leromlott műszaki állapotú ravatalozó rekonstrukciójára is sor kerülhet. Fontos hangsúlyozni, hogy nem lesz a temetőnek új bejárata a Nyárfa út felől, valamint nem építenek a Nyárfa út mellé új ravatalozót. A régit újítják fel, a novemberben kezdődő beruházás során a ravatalozó mellett sor kerül a harangtorony és a közvilágítás bővítésére is.

Mint azt Bukó Géza önkormányzati képviselő elmondta, a beruházás során kiemelt fontosságot tulajdonítanak a homlokzatok újjáépítésére és a ravatalozó előtti tetőszerkezet kibővítésére. „A műemléki védettséget élvező, Pándi Kiss János által készített domborművek megóvása mellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy a kivitelezés során egy átmeneti ravatalozó is a városlakók rendelkezésére álljon, hiszen az épület előtti előtető nagyon kicsi. Ezért a gyászoló hozzátartozók részére az épületen kívül egy mobil sátor kerül majd kihelyezésre, hogy az akadálymentes közlekedést garantáljuk a munkaterületen. „

Az önkormányzat a lakossági türelmét kéri a beruházás során.

További híreink

Kezdődjön otthon a környezetvédelem!

Dátum: 2020. jan 16. 10:26

Éves hulladékszállítási naptár

Kazincbarcikán rendezték meg a Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét

Dátum: 2020. jan 16. 10:15

A Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg január 15-én, szerdán a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. A megmérettetésre Nógrád-, Borsod-, Heves- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek csapatok.

„Évek – pillanatok” - Gimi Galéria

Dátum: 2020. jan 15. 12:16

„Évek – pillanatok” címmel nyílt meg az év első kiállítása a Gimi Galériában. A január 15-én nyílt tárlaton, Dudás László alkotásait tekintheti meg a közönség.

Újévi koncert az Egressyben

Dátum: 2020. jan 14. 10:22

Újévi koncerttel köszöntötte a város a 2020-as évet január 10-én és 11-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen Vágó Bernadett és partnere, Miller Zoltán mellett fellépett a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola „MELÓDIA” kamarazenekara.

Programajánló

Magyar Kultúra Napja Für Anikóval

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk