https://kolorline.hu/Felújítják a régi ravatalozót és a harangozó tornyot a Városi Köztemetőben

Felújítják a régi ravatalozót és a harangozó tornyot a Városi Köztemetőben

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan megkezdődik a Kazincbarcikai Városi Köztemető helyi védettséget élvező ravatalozójának és harangtornyának teljes felújítása. A vadkárok miatt tavasszal az önkormányzat saját forrásából megkezdte a temető kerítésének teljes felújítását, melynek keretében egy megerősített, vadbiztos kerítés épült a temető körül.

Az elkövetkező egy évben tovább folytatódik a köztemető felújítása, melynek során a jelenleg leromlott műszaki állapotú ravatalozó rekonstrukciójára is sor kerülhet. Fontos hangsúlyozni, hogy nem lesz a temetőnek új bejárata a Nyárfa út felől, valamint nem építenek a Nyárfa út mellé új ravatalozót. A régit újítják fel, a novemberben kezdődő beruházás során a ravatalozó mellett sor kerül a harangtorony és a közvilágítás bővítésére is.

Mint azt Bukó Géza önkormányzati képviselő elmondta, a beruházás során kiemelt fontosságot tulajdonítanak a homlokzatok újjáépítésére és a ravatalozó előtti tetőszerkezet kibővítésére. „A műemléki védettséget élvező, Pándi Kiss János által készített domborművek megóvása mellett a másik kiemelten fontos szempont, hogy a kivitelezés során egy átmeneti ravatalozó is a városlakók rendelkezésére álljon, hiszen az épület előtti előtető nagyon kicsi. Ezért a gyászoló hozzátartozók részére az épületen kívül egy mobil sátor kerül majd kihelyezésre, hogy az akadálymentes közlekedést garantáljuk a munkaterületen. „

Az önkormányzat a lakossági türelmét kéri a beruházás során.

További híreink

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Új helyszínen a Fitt Barcika jövő heti órái

Dátum: 2020. júl 10. 09:00

Nagy Lívia, Sütő Ágnes és Sepsi Klaudia jövő hét kedden és csütörtökön a Mezey István Művészeti Központban várja Önöket.

Az önkormányzat új laptopokkal segíti a helyi védőnői szolgálat munkáját

Dátum: 2020. júl 09. 17:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester négy darab laptopot és laptoptáskát adott át a kazincbarcikai területi védőnői szolgálat munkatársainak július 9-én.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk