https://kolorline.hu/Multiplex mozi a régi mozi épületében

Multiplex mozi a régi mozi épületében

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Multiplex mozi, valamint a város hagyományait bemutató, ápoló múzeum létesülhet az egykori Pont Mozi épületében. Kazincbarcika ikonikus épülete így az idősebb generációnak épp úgy vonzerőt jelenthetne, mint a fiataloknak, vagy a családosoknak.

Az egykori Városi Mozi Kazincbarcika egyik legrégebbi épülete. Generációk nőttek fel az ott bemutatott filmeken, miközben a legkisebbek az emeleten, a Gyermekkönyvtárban olvashattak, vagy vehettek részt különböző programokon. Az évtizedek alatt az épület állaga erősen leromlott, elkerülhetetlenné vált a felújítása. Néhány éve pályázati forrásból sikerült esztétikailag megszépíteni az épületet, amely energetikai korszerűsítésen is átesett: megújult a víz- és villamoshálózat, valamint a fűtési rendszer.

A korábban az épületben működő gyermekkönyvtár a felnőtt könyvtárral együtt a Mezey István Művészeti Központba költözött, ahol immár évek óta szép, korszerű körülmények várják a látogatókat.

- Képviselőként nagyon sokan megkerestek azzal, hogy hiányzik nekik a régi mozi. Sokan nosztalgiával tekintenek vissza rá, így arra gondoltunk, hogy egy a mai kor követelményeinek megfelelő, többtermes mozi komplexumot létesítenénk. – válaszolta a Kolor 7 érdeklődésére Lövey Zoltán, Kazincbarcika díszpolgára, önkormányzati képviselő.

Lövey Zoltán azt is hozzátette, hogy szerettek volna olyan funkciót is az épületbe álmodni, amely bemutatja a 65 éves város hagyományait, a múltat a jövő generációinak. Így született meg egy bányász és vegyész múzeum ötlete, amely Kazincbarcikára, helyi dokumentumokra, emlékekre alapozva mutatná be a két történelmi jelentőségű szakma kezdeteit, ezzel együtt a város alapítását és fejlődését.

A tervezők legalább három moziteremmel számolnak, melyek közül egy nagyobb befogadó képességgel bírna, kettő pedig kisebb teremként várná a filmek szerelmeseit. A mozi és múzeum funkciókon túl szinte biztos, hogy egy vendéglátó egység is helyet kapna az épületben, amelyben akár a helyi különlegességnek számító, a kolorfesztiválokon már megismert, a Barcika Príma Kft. által készített helyi kézműves hamburger is állandóan kapható lenne.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk