https://kolorline.hu/Multiplex mozi a régi mozi épületében

Multiplex mozi a régi mozi épületében

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Multiplex mozi, valamint a város hagyományait bemutató, ápoló múzeum létesülhet az egykori Pont Mozi épületében. Kazincbarcika ikonikus épülete így az idősebb generációnak épp úgy vonzerőt jelenthetne, mint a fiataloknak, vagy a családosoknak.

Az egykori Városi Mozi Kazincbarcika egyik legrégebbi épülete. Generációk nőttek fel az ott bemutatott filmeken, miközben a legkisebbek az emeleten, a Gyermekkönyvtárban olvashattak, vagy vehettek részt különböző programokon. Az évtizedek alatt az épület állaga erősen leromlott, elkerülhetetlenné vált a felújítása. Néhány éve pályázati forrásból sikerült esztétikailag megszépíteni az épületet, amely energetikai korszerűsítésen is átesett: megújult a víz- és villamoshálózat, valamint a fűtési rendszer.

A korábban az épületben működő gyermekkönyvtár a felnőtt könyvtárral együtt a Mezey István Művészeti Központba költözött, ahol immár évek óta szép, korszerű körülmények várják a látogatókat.

- Képviselőként nagyon sokan megkerestek azzal, hogy hiányzik nekik a régi mozi. Sokan nosztalgiával tekintenek vissza rá, így arra gondoltunk, hogy egy a mai kor követelményeinek megfelelő, többtermes mozi komplexumot létesítenénk. – válaszolta a Kolor 7 érdeklődésére Lövey Zoltán, Kazincbarcika díszpolgára, önkormányzati képviselő.

Lövey Zoltán azt is hozzátette, hogy szerettek volna olyan funkciót is az épületbe álmodni, amely bemutatja a 65 éves város hagyományait, a múltat a jövő generációinak. Így született meg egy bányász és vegyész múzeum ötlete, amely Kazincbarcikára, helyi dokumentumokra, emlékekre alapozva mutatná be a két történelmi jelentőségű szakma kezdeteit, ezzel együtt a város alapítását és fejlődését.

A tervezők legalább három moziteremmel számolnak, melyek közül egy nagyobb befogadó képességgel bírna, kettő pedig kisebb teremként várná a filmek szerelmeseit. A mozi és múzeum funkciókon túl szinte biztos, hogy egy vendéglátó egység is helyet kapna az épületben, amelyben akár a helyi különlegességnek számító, a kolorfesztiválokon már megismert, a Barcika Príma Kft. által készített helyi kézműves hamburger is állandóan kapható lenne.

További híreink

Ismét remekeltek az ifjú kazincbarcikai birkózók a Diákolimpián

Dátum: 2019. okt 20. 19:33

Jól szerepeltek a KVSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói a Gyöngyösön rendezett Észak-Kelet Magyarországi Birkózó Szabadfogású Területi Diákolimpiai Bajnokságán.

“Tökös” őszi családi játszóház

Dátum: 2019. okt 20. 10:07

Ismét alkottak a gyerekek a már hagyománynak számító “Tökös” őszi családi játszóházban, a  Gyermekek Házában.

65 000 növény a 65 éves városba – Újabb 25 fát ültettek

Dátum: 2019. okt 18. 14:29

A 65 000 növény a 65 éves városba akció keretén belül ma újabb 25 facsemetét ültettek ki a város négy területére.

Csak a szépre emlékezem

Dátum: 2019. okt 17. 11:52

Interjú Kovács Kati művésznővel

Programajánló

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

2. Számú Idősek Otthona - Kazincbarcika, Gyermekek útja 4.

Idősek Hónapja Kazincbarcikán

1. Számú Idősek Klubja, Kazincbarcika, Hámán Kató út 1.

Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom tiszteletére

Egressy Béni Művelődési Központ, 1956-os emlékmű

Generációk találkozása

Időskorúak Gondozóháza - Kazincbarcika

Akit szülőföldjének erkölcsi normái vezéreltek

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk