https://kolorline.hu/Civil díjat adtak át Kazincbarcikán

Civil díjat adtak át Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét és Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díjat adtak át október 10-én csütörtökön az Egressy Béni Művelődési Központban. A kitüntető eseményen, műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.

Kazincbarcika Város Önkormányzata az eseménnyel köszönetét fejezte ki mindazon civil szervezetnek, szerveződésnek, magánszemélynek, akik önkéntes munkájukkal segítik a város működését, fejlődését, kulturális pezsgését, valamint a városban élők mindennapjait.


Fotók: Kovács Loretta

A rendezvény megnyitóján Klimon István Kazincbarcika Város alpolgármestere köszöntötte a közönséget. A városvezető elárulta, hogy a kuratórium döntése rendkívül nehéz volt, hiszen a városban működő civil szervezetek országos szinten is példaértékű tevékenységet folytatnak a település kulturális, közösségi és sportéletében egyaránt. 

– Köszönettel tartozunk nekik, és bár most nem volt lehetőségünk mindenkit díjazni, de úgy gondolom, hogy mindenki megérdemelné - emelte ki Klimon István.

A köszöntőt követően Klimon István és Szitka Péter polgármester adták át a kitűntető címeket. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta meg Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője, Lőw Ferencné, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagja, és Tokai Edit, a „Teljes Életért” Közhasznúsági Egyesület elnöke.

Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díj azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek adományozható, akik a város civil életében több éve kiemelkedő színvonalú munkát végeznek; vagy a város érdekében kimagasló színvonalú civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat valósítanak meg. Ezt a díjat idén a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezete kapta meg. A kitüntetést Hegyaljai Béla Lászlóné a SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnöke vette át.

A szervezete 1990-ben alakult. Ma már több mint 200 taggal működik a helyi szervezet. A szervezet jó kapcsolatot ápol a helyi önkormányzattal és több civil szervezettel is. Részt vesznek a kazincbarcikai kulturális közéletben, segítségnyújtás és aktív szerepvállalás formájában. 

A díjak átadását követően Mészáros Árpád Zsolt színész, énekes és partnere Piros Krisztina énekesnő adott elő musical- és operettműsort. 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk