https://kolorline.hu/Civil díjat adtak át Kazincbarcikán

Civil díjat adtak át Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét és Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díjat adtak át október 10-én csütörtökön az Egressy Béni Művelődési Központban. A kitüntető eseményen, műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.

Kazincbarcika Város Önkormányzata az eseménnyel köszönetét fejezte ki mindazon civil szervezetnek, szerveződésnek, magánszemélynek, akik önkéntes munkájukkal segítik a város működését, fejlődését, kulturális pezsgését, valamint a városban élők mindennapjait.


Fotók: Kovács Loretta

A rendezvény megnyitóján Klimon István Kazincbarcika Város alpolgármestere köszöntötte a közönséget. A városvezető elárulta, hogy a kuratórium döntése rendkívül nehéz volt, hiszen a városban működő civil szervezetek országos szinten is példaértékű tevékenységet folytatnak a település kulturális, közösségi és sportéletében egyaránt. 

– Köszönettel tartozunk nekik, és bár most nem volt lehetőségünk mindenkit díjazni, de úgy gondolom, hogy mindenki megérdemelné - emelte ki Klimon István.

A köszöntőt követően Klimon István és Szitka Péter polgármester adták át a kitűntető címeket. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét kapta meg Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője, Lőw Ferencné, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagja, és Tokai Edit, a „Teljes Életért” Közhasznúsági Egyesület elnöke.

Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díj azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek adományozható, akik a város civil életében több éve kiemelkedő színvonalú munkát végeznek; vagy a város érdekében kimagasló színvonalú civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat valósítanak meg. Ezt a díjat idén a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezete kapta meg. A kitüntetést Hegyaljai Béla Lászlóné a SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnöke vette át.

A szervezete 1990-ben alakult. Ma már több mint 200 taggal működik a helyi szervezet. A szervezet jó kapcsolatot ápol a helyi önkormányzattal és több civil szervezettel is. Részt vesznek a kazincbarcikai kulturális közéletben, segítségnyújtás és aktív szerepvállalás formájában. 

A díjak átadását követően Mészáros Árpád Zsolt színész, énekes és partnere Piros Krisztina énekesnő adott elő musical- és operettműsort. 

További híreink

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

Indul a parlagfűszezon — a hétvégétől a közepes szintet is elérheti a pollenszint

Dátum: 2024. júl 28. 06:38

Egyre magasabb a parlagfű pollenkoncentrációja a levegőben, és a hétvégétől akár elérheti a tüneteket okozó közepes szintet is — tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk