https://kolorline.hu/Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mindenszentek és halottak napja körüli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatok ellátására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Annak érdekében, hogy a csendes főhajtás zavartalan legyen, fogadják meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak tanácsait.

- Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha nagyobb csoportosulásnak részesei, hiszen köztudott dolog, hogy a zsebtolvajok a nagy tömegben „dolgoznak”. Ilyen, tolvajokat vonzó tömeg alakulhat ki a virágárusok standjainál, a piacok mécseseket árusító pultjainál, a tömegközlekedési eszközökön, a temetők bejáratainál.

- A tömegközlekedési eszközökön fokozott figyelemmel utazzanak ebben az időszakban is. Értékeiket, okmányaikat lehetőleg a ruházat belső zsebeiben tárolják.

- Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék, hogy a lakás ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e.

- A gépjármű ajtóit, ablakait a leparkolást követően zárják be, ellenőrizzék is azok zárt állapotát.

Bármilyen rövid időre is távolodnak el a gépjárműtől azt csukják be. Látható helyen ne hagyjanak értéket (mobiltelefon, GPS, laptop, tablet, pénztárca, kabát) a gépkocsiban.

- Ha kerékpárral érkeznek a temetőbe azt is minden esetben lakatolják oda fix tárgyhoz. A legjobb, ha több ponton is rögzítik azt. Ne hagyjanak értéket a kerékpáron (GPS, mobiltelefon, szatyor, táska).

- A síremléknél még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, minden magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára.

- Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált azonnal forduljon a Rendőrséghez. Hívja a 112 segélyhívó számot.

- Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!

- Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a temetők nyitva tartásáról, a temetőbe történő behajtás és parkolás rendjéről. Esetlegesen a forgalmi rend változásáról.

- Idejében induljanak útnak, kalkuláljanak a megnövekedett forgalommal, a parkolók telítettségével. Tervezzék meg meglátogatandó temetőkhöz vezető utat. A sűrű forgalomban mindenki legyen toleránsabb az autóstársaihoz.

- Legyenek az átlagostól óvatosabbak a közlekedés során.

- Figyeljenek oda a temetők környékén, az út szélén, vagy a parkolókban lévő gyalogosokra, kerékpárosokra.

- Súlyos sérülés relatív alacsony sebesség esetén is bekövetkezhet. Mindig használják a gépkocsiban a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatának tekinti, hogy ebben az időszakban is biztosítsa a lakosság és az értékei védelmét, a Polgárőrséggel együtt fokozottan jelen van és felügyel a közbiztonságra, a közlekedés rendjére a temetőkben és azok környékén.

További híreink

A BHM Nonprofit Kft. tájékoztatója a pünkösdi hulladékszállítási rendről

Dátum: 2020. máj 29. 16:20

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítás rendje pünkösdhétfőn, azaz 2020. június 1-jén nem változik. A hulladékot változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítjuk el.

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. máj 29. 15:49

Az elmúlt héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén az alábbi közlekedési balesetek helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Érte már kerékpáros baleset? Most elárulhatja

Dátum: 2020. máj 28. 13:12

A kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése céljából készítenek kutatást a rendőrség munkatársai. A felmérés célja, hogy kiderítsék, milyen arányú a rendőri intézkedést nem igénylő, kerékpárosokat érintő balesetek száma.

A pedagógiai szakszolgálat tájékoztatása a személyes jelenlétet igénylő ellátások újraindulásáról

Dátum: 2020. máj 28. 11:02

2020. június 2-től a B-A-Z Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében és Sajószentpéteri Telephelyén fokozatosan újraindulnak a személyes jelenlétet igénylő ellátások.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk