https://kolorline.hu/Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mindenszentek és halottak napja körüli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatok ellátására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Annak érdekében, hogy a csendes főhajtás zavartalan legyen, fogadják meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak tanácsait.

- Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha nagyobb csoportosulásnak részesei, hiszen köztudott dolog, hogy a zsebtolvajok a nagy tömegben „dolgoznak”. Ilyen, tolvajokat vonzó tömeg alakulhat ki a virágárusok standjainál, a piacok mécseseket árusító pultjainál, a tömegközlekedési eszközökön, a temetők bejáratainál.

- A tömegközlekedési eszközökön fokozott figyelemmel utazzanak ebben az időszakban is. Értékeiket, okmányaikat lehetőleg a ruházat belső zsebeiben tárolják.

- Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék, hogy a lakás ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e.

- A gépjármű ajtóit, ablakait a leparkolást követően zárják be, ellenőrizzék is azok zárt állapotát.

Bármilyen rövid időre is távolodnak el a gépjárműtől azt csukják be. Látható helyen ne hagyjanak értéket (mobiltelefon, GPS, laptop, tablet, pénztárca, kabát) a gépkocsiban.

- Ha kerékpárral érkeznek a temetőbe azt is minden esetben lakatolják oda fix tárgyhoz. A legjobb, ha több ponton is rögzítik azt. Ne hagyjanak értéket a kerékpáron (GPS, mobiltelefon, szatyor, táska).

- A síremléknél még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, minden magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára.

- Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált azonnal forduljon a Rendőrséghez. Hívja a 112 segélyhívó számot.

- Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!

- Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a temetők nyitva tartásáról, a temetőbe történő behajtás és parkolás rendjéről. Esetlegesen a forgalmi rend változásáról.

- Idejében induljanak útnak, kalkuláljanak a megnövekedett forgalommal, a parkolók telítettségével. Tervezzék meg meglátogatandó temetőkhöz vezető utat. A sűrű forgalomban mindenki legyen toleránsabb az autóstársaihoz.

- Legyenek az átlagostól óvatosabbak a közlekedés során.

- Figyeljenek oda a temetők környékén, az út szélén, vagy a parkolókban lévő gyalogosokra, kerékpárosokra.

- Súlyos sérülés relatív alacsony sebesség esetén is bekövetkezhet. Mindig használják a gépkocsiban a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatának tekinti, hogy ebben az időszakban is biztosítsa a lakosság és az értékei védelmét, a Polgárőrséggel együtt fokozottan jelen van és felügyel a közbiztonságra, a közlekedés rendjére a temetőkben és azok környékén.

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk