https://kolorline.hu/Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Vigyázzunk értékeinkre mindenszentek és halottak napján is!

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mindenszentek és halottak napja körüli időszakban is kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűnmegelőzési feladatok ellátására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Annak érdekében, hogy a csendes főhajtás zavartalan legyen, fogadják meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak tanácsait.

- Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha nagyobb csoportosulásnak részesei, hiszen köztudott dolog, hogy a zsebtolvajok a nagy tömegben „dolgoznak”. Ilyen, tolvajokat vonzó tömeg alakulhat ki a virágárusok standjainál, a piacok mécseseket árusító pultjainál, a tömegközlekedési eszközökön, a temetők bejáratainál.

- A tömegközlekedési eszközökön fokozott figyelemmel utazzanak ebben az időszakban is. Értékeiket, okmányaikat lehetőleg a ruházat belső zsebeiben tárolják.

- Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék, hogy a lakás ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e.

- A gépjármű ajtóit, ablakait a leparkolást követően zárják be, ellenőrizzék is azok zárt állapotát.

Bármilyen rövid időre is távolodnak el a gépjárműtől azt csukják be. Látható helyen ne hagyjanak értéket (mobiltelefon, GPS, laptop, tablet, pénztárca, kabát) a gépkocsiban.

- Ha kerékpárral érkeznek a temetőbe azt is minden esetben lakatolják oda fix tárgyhoz. A legjobb, ha több ponton is rögzítik azt. Ne hagyjanak értéket a kerékpáron (GPS, mobiltelefon, szatyor, táska).

- A síremléknél még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, minden magára hagyott érték vonzó lehet az alkalmi tolvajok számára.

- Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává vált azonnal forduljon a Rendőrséghez. Hívja a 112 segélyhívó számot.

- Gépkocsifeltörés, lakásbetörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!

- Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a temetők nyitva tartásáról, a temetőbe történő behajtás és parkolás rendjéről. Esetlegesen a forgalmi rend változásáról.

- Idejében induljanak útnak, kalkuláljanak a megnövekedett forgalommal, a parkolók telítettségével. Tervezzék meg meglátogatandó temetőkhöz vezető utat. A sűrű forgalomban mindenki legyen toleránsabb az autóstársaihoz.

- Legyenek az átlagostól óvatosabbak a közlekedés során.

- Figyeljenek oda a temetők környékén, az út szélén, vagy a parkolókban lévő gyalogosokra, kerékpárosokra.

- Súlyos sérülés relatív alacsony sebesség esetén is bekövetkezhet. Mindig használják a gépkocsiban a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket, mert azok életet menthetnek!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt feladatának tekinti, hogy ebben az időszakban is biztosítsa a lakosság és az értékei védelmét, a Polgárőrséggel együtt fokozottan jelen van és felügyel a közbiztonságra, a közlekedés rendjére a temetőkben és azok környékén.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk