https://kolorline.hu/Sikerdarabok az Egressyben

Sikerdarabok az Egressyben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ettore Scola filmklasszikusának színházi adaptációjával kezdődik a 2019/2020-as színházi évad az Egressy Béni Művelődési Központban, december 3-án.

A filmet egykor Sophia Loren és Marcello Mastroianni kettőse vitte sikerre, az ebből készült „Egy különleges nap” című darabban Dobó Kata és Réti Barnabás játssza a főszerepet. Az egyfelvonános dráma Rómában, a fasizmus előretörésének idején játszódik. 1938-at írunk, amikor a Führer Mussolinihez látogat. Antonietta, a nagycsaládos háziasszony egy véletlen folytán megismerkedik a szomszédban lakó titokzatos férfival, Gabriele-vel, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A nézők végigkísérhetik e két kétségbeesett, magányos ember vívódását, akik ekkor még nem sejtik, hogy találkozásuk örökre megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek, amit a világról és önmagukról gondoltak.


Fotók: kolorcity.hu

Az új esztendőben a Móricz Zsigmond regénye alapján készült „Légy jó mindhalálig” című musicallel folytatódik a szezon. A Kocsák Tibor és Miklós Tibor nevével fémjelzett zenés darab Nyilas Misi, a debreceni kollégium diákjának történetét meséli el, aki nem tudja elviselni az igazságtalanságot, és naivan hisz a becsület erejében. Bár a könyvet kitűnő gyermekregényként tartják számon, Móricz nem annak szánta. Műfaját tekintve társadalmi regény, mely árulásról, képmutatásról, gyengeségről és lelki erőről, az emberi kapcsolatok törékenységéről és az ember gyarlóságáról szól. Mindezek az attitűdök megjelennek a darabban, meghatóan, iróniával, bölcsen, némiképp kritikusan, megértően, viccesen, időnként megrendítően, énekelve, táncolva, de mindig a nézővel játékosan összekacsintva. A két felvonásos művet a Kassai Thália Színház előadásában láthatják, február 11-én és 12-én.

Márciusban a Veres 1 Színház társulata látogat el városunkba. Neil Simon „Pletykafészek” című bohózatával. A vígjátékok mestere, Neil Simon ezúttal is kivételeset alkotott. Krimitörténettel fűszerezett bohózatában az első perctől az utolsóig fenntartja a feszültséget, miközben nagyszerű lehetőséget kínál a színészeknek az önfeledt, egész színpadot betöltő komédiázásra. A nézőnek nincs is más dolga, minthogy hátradőlve figyelje a pletykák útját, s közben remekül szórakozzon a felső tízezer bajba keveredett tagjain. S mi a szóbeszéd kiindulópontja? A végén kiderül! Addig is némi támpont kedvcsinálónak. Az elegáns vendégek New York város alpolgármesterének tízéves házassági évfordulóját mennek ünnepelni. Igen ám, csak az ünnepeltek eltűntek, a személyzet házon kívül van, a vacsora sehol, az emeleten pedig lövések dördülnek. Ebben a kaotikus helyzetben szárnyra kapnak a találgatások, s a suttogások szövevényes hálójából olyan történet keveredik ki, amellyel a helyszínre érkező rendőrök még a legvadabb pletykarovatokban sem találkoznak. A főbb szerepekben Verebes Linda, Nagy Sándor, Mihályfi Balázs, Buch Tibor komédiázik majd.

A 2019/2020-as színházi évad utolsó előadása garantáltan jókedvre deríti a kedves közönséget. Claude Magnier vígjátéka, az „Oscar” arisztokratikus környezetben, Bertrand Barnier szappangyáros villájában játszódik. A humoros történet félreértések, szerelmi háromszögek, eltitkolt gyermekek és táskák elcserélése körül bonyolódik. A főhős életében rég nem látott, vagy nem várt szereplők bukkannak fel, hogy otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változzon, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Végül persze minden kérdésre választ kapunk, melyek közül a legfontosabb: de hol van Oscar? A Hadart Színház előadásában Kökényessy Ági, Szabó Máté és Csórics Balázs játssza a főbb szerepeket. A darabot Háda János rendezte. A nézők április 21-én és 22-én nézhetik meg a rekeszizmokat nem kímélő komédiát. Érdekesség, hogy ebből a kiváló francia darabból két filmet is forgattak. Az egyikben Louis de Funes, a másikban Sylvester Stallone nyújtott parádés alakítást.

 

 

 

 

 

 

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk