https://kolorline.hu/Kárpátaljai látogatók Kazincbarcikán

Kárpátaljai látogatók Kazincbarcikán

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kárpátaljai Mezőgecsei Általános Iskolából érkeztek felső tagozatos tanulók Kazincbarcikára november 4-én.

A látogatás apropóját az adta, hogy májusban a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulói a Határtalanul program keretében jártak Mezőgecsén. Az utazás alkalmával szoros kapcsolat alakult ki a két intézmény diákjai és pedagógusai között.

kárpátaljai gyerekek
Fotók: Bartók Alexandra

– Rendkívül nagy hatással volt ránk a kirándulás, és úgy gondoltuk, hogy valahogy szeretnénk ezt viszonozni – tudtuk meg Máté Zsolttól, az intézmény pedagógusától, aki azt is elárulta, hogy a Határtalanul programhoz hasonló Járd végig! projekt segítségével láthatták vendégül a kárpátaljai diákokat Kazincbarcikán.

A látogatás során felkeresték a Kazincbarcikai Fedett Uszodát, egy városnéző sétán megtekintették a színes házfalakat és alkotásokat, a Médiaközpontban bepillantást nyertek a televíziózás és az újságkészítés rejtelmeibe. Délután ellátogattak a Gyermekek Háza-Kézművesházba, ahol kézműves foglalkozáson vettek részt, majd a kirándulás zárásaként a Don Bosco Sportközpontban egy közös bowlingozás következett.

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk