https://kolorline.hu/„Együtt a tálentumok megtalálásáért és megtartásáért”

„Együtt a tálentumok megtalálásáért és megtartásáért”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Együtt a tálentumok megtalálásáért és megtartásáért” címmel tartottak konferenciát november 5-én kedden a Don Bosco Sportközpontban. A B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye által, negyedik alkalommal megrendezett szakmai konferencián a tehetségek támogatása volt a fő téma.

Kedden a Don Bosco Sportközpont rendezvénytermében tartotta negyedik szakmai konferenciáját, a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. A szakami konferencia fő célja, a járásban jelen lévő tehetségkoordinációval foglalkozó intézmények munkájának, tehetséggondozó programjának a megismertetése és bemutatása.


Fotók: Bartók Alexandra

A program köszöntőkkel vette kezdetét, ahol Szitka Péter polgármester, és Kerekes Barbara a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója üdvözölte a jelenlévőket.

A konferencia első előadója Erdélyiné Barakony Ilona, a B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tehetséggondozó munkacsoport vezetője volt, aki az alul teljesítés jelenségköréről és leküzdésének lehetőségeiről beszélt óvodás- és iskoláskorú tehetséges gyermekek esetében.

„Csiszolt gyémántjaink” címmel mutatkozott be Kerek Csombor ütőtanár, a Kamara Virtuózok győztese, a TanBoRen Trió tagja.

Ezt követően, a „Megújul az óvoda” című műsorát adta elő a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvodája, majd Kálmán Judit, a Székhely Óvoda vezetője mutatta be a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban működő tehetséggondozást.

Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ vezetője, az iskola egyéni tehetségfejlesztő programját mutatta be. Az esemény utolsó előadója, Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezető-helyettese volt, aki "Tehetség? Siker? Boldogság? Találjuk meg az egyensúlyt!" címmel tartott előadást.

További híreink

Az élet harmóniája

Dátum: 2020. jún 07. 10:26

Sikerorientált, túlhajszolt világunkban folyamatosan keresünk valami fogódzót, amelybe kapaszkodva rálelhetünk a békére. Arra a harmóniára, ami elvezet belső nyugalmunk megtalálásához és összhangot teremt a külvilággal. Ám mindenki másként jut el a kiegyensúlyozottság idilli állapotához. Kiváltképp az utóbbi hónapok megszokottól eltérő történései tettek szükségessé különleges megoldásokat, az egyén és a közösségek számára is. A koronavírus okozta kihívásokra válaszként született meg a kazincbarcikai Szalézi Plébánia online oratóriumának ötlete. Az egyik adásban Kukuczka Robert, szalézi szerzetes atya a zene az élet harmóniáját elősegítő, meghatározó erejéről mesélt. Ennek kapcsán beszélgettünk Robert atyával a lélek rezgéseiről.

Köszönetet mondanak a városvezetők a pedagógusoknak – Pedagógusnap nap

Dátum: 2020. jún 07. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata Pedagógusnap alkalmából szeretettel köszönti a városban tevékenykedő szakembereket. A magyar kormány döntése alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel, a hagyományos ünnepi gálaműsor megtartására nincs lehetőség, így ebben a formában köszöntik a városvezetők a pedagógusokat. A városi díjak, így a Polgármesteri Elismerő Oklevelek és a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díj, amint lehetőség van rá, átadásra kerülnek.

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk