https://kolorline.hu/Megtartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Megtartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

November 4-én tartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, amelyen hivatalosan is összeállt a helyhatósági választásokon megválasztott grémium. Mint arról lapunk is beszámolt, a megválasztott képviselők már jóval korábban, október 24-én hivatalosan is átvették megbízólevelüket Bazsó Bertalannétól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Bazsó Bertalanné, a Helyi Választási Bizottság elnöke (Fotók: Bartók Alexandra)

Az új testület első ülésén Szitka Péter, a város negyedik alkalommal megválasztott polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és köszönte meg a kazincbarcikai választópolgárok bizalmát, mellyel az október 13-i helyhatósági választásokon megerősítették hivatalában, majd átadta a szót Bazsó Bertalannénak, a Helyi Választási Bizottság elnökének.

A protokolláris testületi ülés napirendi pontjainak ismertetése mellett Bazsó Bertalanné ismertette a helyi önkormányzati képviselő-testület mellett felálló nemzetiségi és kisebbségi önkormányzati törvény vonatkozó szabályait.

Szitka Péter megköszönte a helyi választási bizottság tagjainak a munkáját, majd a képviselők és a polgármester ünnepélyes eskütételére került sor. Szitka Péter nagy megtiszteltetésnek nevezte a képviselőkre rótt felelősséget és köszöntötte a kazincbarcikai közélet meghatározó szereplőit, akik, mint fogalmazott, egytől egyig tiszteletüket tették az alakuló ülésen.

Az alakuló ülés hét napirendi pontjának ismertetése és elfogadása után a testület ismét Klimon Istvánt választotta meg a város alpolgármesterévé. Az érintett tartózkodása mellett, a képviselő-testület tagjai egyhangúlag támogatták jelölését, így ismét az 1. számú választókerületben megválasztott képviselő került a posztra.

Az MSZP-Demokratikus Koalíció-Párbeszéd-Momentum összellenzéki támogatásával induló Szitka Péter személye mellett nem változott a tíz városi választókerületből kikerülő egyéni képviselők listája sem, hiszen itt is mind a tíz helyet megszerezte a várost előző ciklusban irányító baloldali koalíció. A Fidesz-KDNP jelöltjei három kompenzációs listás helyet szereztek meg a képviselő-testületben, a Jobbik Magyarország Mozgalom pedig egy fővel képviselteti magát a grémiumban.

A protokolláris jellegű ülésen ezek után többek között jóváhagyták a képviselők, valamint a polgármester és alpolgármester javadalmazásáról szóló határozatot, melynek elfogadását törvény írja elő, illetve döntött az újonnan felálló testület arról is, hogy a korábbi hárommal szemben, 2019-től már négy szakmai bizottságban készítik elő az önkormányzati rendeleteket és határozatokat.

Bizottsági tagok és társadalmi delegáltak
az önkormányzati bizottságokban

Gazdasági és Pénzügyi Bizottság: (5+4 fő) elnök Lövey Zoltán; képviselő tagok: Pétervári György, Molnár Zoltán, Pogány István, Riespler Pál; nem képviselő tagok Tóth Zoltán, Pataki Sándor, Tóth József, Emri György.

Városfejlesztési Bizottság: (4+3 fő) elnök Pétervári György; képviselő tagok Molnár Zoltán, Bukó Géza, Egyed Zsolt; nem képviselő tagok Albók Gergő, Bátyi Attila, Kazai Lászlóné.

Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság: (5+4 fő) elnök Pásztor László; képviselő tagok Riespler Pál, Harda Attila, Kaló Attila, dr. Perjési Zsolt; nem képviselő tagok Szeifert Lajos, dr. Czifra János, dr. Illés Pál, dr. Jaczkó Géza.

Társadalompolitikai Bizottság: (4+3 fő) elnök Bukó Géza; képviselő tagok dr. Perjési Zsolt, dr. Pásztor Gábor, Kondorné Sztojka Ágnes; nem képviselő tagok: dr. Erdei Sándor, Eördöghné Pataki Irén, Juhász Pál.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk