https://kolorline.hu/Megtartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Megtartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

November 4-én tartotta alakuló ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, amelyen hivatalosan is összeállt a helyhatósági választásokon megválasztott grémium. Mint arról lapunk is beszámolt, a megválasztott képviselők már jóval korábban, október 24-én hivatalosan is átvették megbízólevelüket Bazsó Bertalannétól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

Bazsó Bertalanné, a Helyi Választási Bizottság elnöke (Fotók: Bartók Alexandra)

Az új testület első ülésén Szitka Péter, a város negyedik alkalommal megválasztott polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és köszönte meg a kazincbarcikai választópolgárok bizalmát, mellyel az október 13-i helyhatósági választásokon megerősítették hivatalában, majd átadta a szót Bazsó Bertalannénak, a Helyi Választási Bizottság elnökének.

A protokolláris testületi ülés napirendi pontjainak ismertetése mellett Bazsó Bertalanné ismertette a helyi önkormányzati képviselő-testület mellett felálló nemzetiségi és kisebbségi önkormányzati törvény vonatkozó szabályait.

Szitka Péter megköszönte a helyi választási bizottság tagjainak a munkáját, majd a képviselők és a polgármester ünnepélyes eskütételére került sor. Szitka Péter nagy megtiszteltetésnek nevezte a képviselőkre rótt felelősséget és köszöntötte a kazincbarcikai közélet meghatározó szereplőit, akik, mint fogalmazott, egytől egyig tiszteletüket tették az alakuló ülésen.

Az alakuló ülés hét napirendi pontjának ismertetése és elfogadása után a testület ismét Klimon Istvánt választotta meg a város alpolgármesterévé. Az érintett tartózkodása mellett, a képviselő-testület tagjai egyhangúlag támogatták jelölését, így ismét az 1. számú választókerületben megválasztott képviselő került a posztra.

Az MSZP-Demokratikus Koalíció-Párbeszéd-Momentum összellenzéki támogatásával induló Szitka Péter személye mellett nem változott a tíz városi választókerületből kikerülő egyéni képviselők listája sem, hiszen itt is mind a tíz helyet megszerezte a várost előző ciklusban irányító baloldali koalíció. A Fidesz-KDNP jelöltjei három kompenzációs listás helyet szereztek meg a képviselő-testületben, a Jobbik Magyarország Mozgalom pedig egy fővel képviselteti magát a grémiumban.

A protokolláris jellegű ülésen ezek után többek között jóváhagyták a képviselők, valamint a polgármester és alpolgármester javadalmazásáról szóló határozatot, melynek elfogadását törvény írja elő, illetve döntött az újonnan felálló testület arról is, hogy a korábbi hárommal szemben, 2019-től már négy szakmai bizottságban készítik elő az önkormányzati rendeleteket és határozatokat.

Bizottsági tagok és társadalmi delegáltak
az önkormányzati bizottságokban

Gazdasági és Pénzügyi Bizottság: (5+4 fő) elnök Lövey Zoltán; képviselő tagok: Pétervári György, Molnár Zoltán, Pogány István, Riespler Pál; nem képviselő tagok Tóth Zoltán, Pataki Sándor, Tóth József, Emri György.

Városfejlesztési Bizottság: (4+3 fő) elnök Pétervári György; képviselő tagok Molnár Zoltán, Bukó Géza, Egyed Zsolt; nem képviselő tagok Albók Gergő, Bátyi Attila, Kazai Lászlóné.

Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság: (5+4 fő) elnök Pásztor László; képviselő tagok Riespler Pál, Harda Attila, Kaló Attila, dr. Perjési Zsolt; nem képviselő tagok Szeifert Lajos, dr. Czifra János, dr. Illés Pál, dr. Jaczkó Géza.

Társadalompolitikai Bizottság: (4+3 fő) elnök Bukó Géza; képviselő tagok dr. Perjési Zsolt, dr. Pásztor Gábor, Kondorné Sztojka Ágnes; nem képviselő tagok: dr. Erdei Sándor, Eördöghné Pataki Irén, Juhász Pál.

További híreink

Beszédes csend

Dátum: 2019. nov 19. 12:29

Interjú Hegyaljai Béla Lászlónéval, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – Kazincbarcikai Helyi Szervezetének elnökével és dr. Szunyogh Szabolccsal, a SINOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnökével

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BorsodChem Zrt. Nyílt Nap

Dátum: 2019. nov 18. 11:58

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy BorsodChem Zrt. Nyílt Napot szervez, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődőt – elsősorban – kazincbarcikai és berentei lakost.

Kabán remekeltek ifjú birkózóink

Dátum: 2019. nov 18. 09:46

Kabán a Sári Gusztáv Általános Iskola tornatermében   15 egyesület 100 versenyzőjének részvételével került sor a hagyományos Antal Imre birkózóversenyre. Kazincbarcikát itt 5 versenyző képviselte, akik 4 aranyéremmel és 1 bronzéremmel remek teljesítmény nyújtottak.

Még öt napig várjuk a mézeskalácsokat a kazincbarcikai rekordhoz!

Dátum: 2019. nov 17. 16:24

Idén is megpróbáljuk a lehetetlent, elkészítjük Magyarország legnagyobb mézeskalács faluját! Legyen részese Ön is Kazincbarcika legújabb rekordkísérletének!

Programajánló

Rajzműhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Kézműves kuckó

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Barkács műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Modellező műhely

Gyermekek Háza - Kézművesház - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Új időpontban a Koncz Zsuzsa koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk