https://kolorline.hu/Őszi egészségmegőrzés a Fitt Barcika programjaival

Őszi egészségmegőrzés a Fitt Barcika programjaival

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A népszerű Fitt Barcika programsorozat edzői novemberben is várják a sportolni, kikapcsolódni vágyókat a különböző tréningekre.


Pillanatképek az előző foglalkozásokról (fotók: Kovács Loretta)

Az ingyenesen igénybe vehető sportolási lehetőségek közül heti egy alkalommal Kick-box/Capoeira aerobik edzésen vehetnek részt az érdeklődők, mely a fitnesz edzés és a küzdősportok keveréke, ami aerobik, kick-box, capoeira, thai-box, és karate elemeket tartalmaz. A jól ismert vízi-torna nem csak az ellazulást segíti elő, hanem a zsírszövet anyagcseréjét, valamint serkenti a vénás vérkeringést és a salakanyagok elszállítását, ezáltal hathatós módszer a narancsbőr kialakulásának megakadályozásában. Mivel a víz sűrűsége nyolcszázszor nagyobb, mint a levegőé, ezért a vízi-torna esetében a gravitáció helyett a víz ellenállása hat a testre, úgy mozgatva az izmokat, hogy az ízületeket védi a megterheléstől, az izmokat pedig a túlfeszüléstől. A hátfájással, gerincfájdalmakkal küzdők számára minden bizonnyal eredményes lehet a Szopkó Roland által vezetett gerinc-és egészségmegőrző foglalkozás. Előzetes bejelentkezés szükséges a spinning foglalkozások látogatásához. Ez az edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés, kerékpáros aerobik óra az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet egyaránt.

A sportprogram-sorozat kínálatában Sütő Ágnes várja a jógázni kívánó negyven év felettieket. A jóga eredetileg a tudat átalakítását, a karma és az újjászületés körforgásából való megszabadulást elősegítő indiai módszerek és technikák összessége. Az ókori Indus-völgyi civilizációban gyökerező jógának rengeteg változata ismert. A kurzuson a Hatha jógával ismerkedhetnek meg a résztvevők, mely különféle testhelyzetek és tisztító gyakorlatok révén próbálja meg felkészíteni a tanulót teste megismerésére. Az érdeklődők szerdánként bepillantást nyerhetnek a Gymstick edzés rejtelmeibe. A speciális eszközzel történő tréning egyedülálló módon sokoldalú képességfejlesztést tesz lehetővé. Erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, izomtónus fokozás, ízület és gerincstabilizálás, egyensúly és koordinációfejlesztés zajlik a foglalkozásokon. A hölgyek kedvence lehet a hastánc foglalkozás, melynek számos kedvező élettani hatása ismert. A hétfői Ringató foglalkozást kisgyermekes szülők figyelmébe ajánljuk. A 0-tól 3 éveseknek szóló, kodályi elvek alapján működő zenei nevelési programot Csőszné Husonyica Ágnes vezeti, aki saját kisgyermekét is ezzel a módszerrel fejleszti. Figyelembe véve a gyerekek életkori sajátosságait, a tréning  nem hosszabb 30 percnél. Boldog, vidám és meghitt pillanatok ezek, hiszen a picik anyukájuk, apukájuk ölében ülve együtt énekelnek, játszanak és mondókáznak a felnőttekkel.

 

(Egyéb források: webbeteg.hu, Wikipédia)
 

További híreink

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk