https://kolorline.hu/700 fa a 70 éves BorsodChemtől

700 fa a 70 éves BorsodChemtől

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

700 fával köszöntötte Kazincbarcikát a BorsodChem Zrt. a vegyipari kombinát 70 születésnapja alkalmából. A jeles alkalomból a cég a környezettudatossági szempontokat szem előtt tartva, a környezetünkről való gondoskodással tisztelgett a vállalat elmúlt 70 évének eredményei előtt.

A cég az alábbi közleményt adta közre az esemény kapcsán. 

"Az idén alapításának 70. évfordulóját ünneplő BorsodChem Zrt. felelős foglalkoztatóként elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi szerepvállalás iránt. A fenntartható működésért és a környezet védelméért folytatott tevékenységünk azonban nem ér véget a gyárkapunál. Már eddig is számos programot indítottunk a fenntarthatóság jegyében, melyek látványos megkoronázása a november 14-15-re szervezett faültetési akciónk.  A “700 fa a 70 éves BorsodChemtől” programunk célja, hogy nagyszabású ünnepség szervezése helyett a környezetünkről való gondoskodással tisztelegjünk az elmúlt 70 év eredményei előtt és egyben letegyük az elkövetkező 70 év felelős és fenntartható működésének alapjait, - átvitt értelemben - gyökereit. A faültetés hosszú távú kötelezettségvállalás, mely jól jelképezi a BorsodChem stratégiáját is, hiszen ahogy a mondás is tartja, „aki fát ültet, az hosszútávra tervez”.

Hiszünk abban, hogy egy vegyipari gyár szomszédságában is lehet egészséges környezetet teremteni és fenntartani a lakosság és az élővilág számára egyaránt, ezért is kiemelkedő fontosságú számunkra a telephelyünk körül a zöld terület arányának növelése. A jubileumi faültetés eseménye kiemelkedőnek számít abból a szempontból is, hogy ilyen nagyszámú facsemete egyidőben történő elültetése ezidáig nem valósult meg térségünkben. A faültetésben kollégáink is tevékeny szerepet vállalnak, amely jól tükrözi munkavállalóink elkötelezettségét is a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás iránt, valamint filozófiánkat, hogy fejlesztési projektjeink megvalósításakor a környezetünkkel meglévő harmóniát is meg kell őriznünk, sőt tovább kell javítanunk, hiszen a természeti és társadalmi környezetünket egyaránt a legalapvetőbb értékeink közé soroljuk.

Ezzel a jelképes gesztussal a BorsodChem kifejezésre kívánja juttatni a köszönetét a körülöttünk élő közösségeknek az elmúlt hét évtizedben nyújtott támogatásukért. Ahogy gondos ápolással a fák hamar nagyra nőnek, bízunk abban, hogy a kapcsolatainkat még szorosabbra fűzve, egymás jelentőségét kölcsönösen megértve és elfogadva, közösen tudjuk megteremteni Társaságunk további, fenntartható fejlődésének alapjait és ennek eredményeként kölcsönösen elismerjük a másik fél hozzájárulásának jelentőségét térségünk jólétének további növekedéséhez.

BorsodChem Zrt."

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk