https://kolorline.hu/Kolorcity legszínesebb iskolája 

Kolorcity legszínesebb iskolája 

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A helyi közösségi kezdeményezések egyik támogatott programjaként, komplex szabadidős programot indítanak az Ádám Jenő tagiskolából kiindulva. A “Kolorcity legszínesebb iskolája” pályázaton nyert forrásokat a többi tagiskolával közösen olyan izgalmas programsorozatra fordítják, melynek során a város diákjai szórakozva tanulhatnak és versenghetnek egymással.  

Az Én házam, az én színes váram címmel rendeznek videoklip versenyt diákok számára, amelynek során a fiatal városlakók mutathatják be szűkebb lakóhelyüket, vagy iskolájukat. De hasonlóan lokálpatrióta témákban kiírnak fotó, mese, vers és próza pályázatokat is, valamint megrendezésre kerül egy várostörténeti vetélkedő is, valamint sor kerül egy makettkiállításra is. 

A makettkiállításra a 100 év múlva elképzelt Kazincbarcika kicsinyített mását várják a szervezők, de a 2020 áprilisáig zajló program során lesz még junior kazincbarcikai nindzsa warrior verseny is, illetve konfliktuskezelő és toleranciára nevelő programok is. Természetesen nem maradhatnak ki az olyan, hagyományos megmérettetések sem, mint az akadályverseny, melynek fő témája ezúttal a környezetvédelem lesz és melynek fő támogatója a Borsodchem Urt. tulajdonosa, a Wanhua cégcsoport. 

A szervezők célja, hogy olyan kiegészítő programokat szervezzenek az barcikai diákok számára, melynek kapcsolódnak a város programjaihoz, és amelynek során a különböző intézményekben tanuló diákok megismerkedhetnek egymással. A közösségépítés azonban a remények szerint nem áll meg, hiszen a rendezvények ideje alatt remélhetőleg a tagiskolák pedagógusai között is létrejöhetnek olyan kapcsolatok, melyek révén az egyes intézmények jó gyakorlatokat, működő megoldásokat tanulhatnak egymással. 

A rendezvénysorozat végül egy gyereknapi, 4 órás interaktív vetélkedővel zárul majd. A SHOWhajtás részt vevői a tervek szerint mind ügyességüket, mind tudásukat próbára tevő nagyszabású vetélkedőn búcsúzhatnak el a 2019/2020-as tanéven végigvonuló sorozattól. 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk