https://kolorline.hu/Közel állt a csodához a Vegyész

Közel állt a csodához a Vegyész

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A férfi röplabda Challenge Kupa 2. fordulójának visszavágóján a Tokat ellen majdnem bravúrt hajtott végre a Vegyész RC Kazincbarcika. Marek Kardos tanítványai 2-0-ra vezettek, de végül nem sikerült kiharcolniuk a továbbjutást.

Nem volt könnyű helyzetben a mérkőzés előtt a kék-sárga alakulat, hiszen az első összecsapáson 3-0-ra nyertek, ám Marek Kardos most sem számíthatott Páezre, Vitkora és Csizmadiára a kezdőcsapatban. A feladó poszton így a 40 esztendős Toronyai Miklós kezdett, aki ebben az esztendőben már nem szerepelt a felnőtt csapat mérkőzésein, csak a kényszerhelyzet miatt állt nem rég edzésbe. Az első felvonásban a több 2 méter feletti röplabdázót a soraiban tudó török együttes nem kezdett jól, mert a Vegyész lelkesen és jól játszott. A szett során 5-2-nél máris időt kellett kérni a tokati edzőnek, de a folytatásban sem tudott felzárkózni a vendégcsapat. Braga fantasztikus megmozdulásaival csapata vezéregyénisége volt és látszott, hogy a kék-sárgák komolyan gondolják a győzelmet és a továbbjutást. Az utolsó labdamenetnél a csereként beállt Bibók jeleskedett, így az első felvonást 25-19-re a hazaiak nyerték, ezáltal megmaradt reményük a továbbjutást illetően. A második játszma izgalmasan alakult, hiszen továbbra is lendületesen röplabdáztak a hazaiak. Braga mellé felnőtt Blázsovics és Árva, ezért 19-14-nél már második idejét is ki kellett kérnie Altan Ilkernek. A török szakvezető tanácsai hasznosnak bizonyultak és a vendégek megkezdték a felzárkózást. Chernokozhevnek, a bolgár óriás pontjainak köszönhetően egyenlített a Tokat és 21-21-nél fokozódtak az izgalmak. A hajrában mindkét csapatnak volt játszmalabdája, de végül a vendéglátók koncentráltak jobban és 27-25-re hozták a játszmát. A harmadik etapban rendre a vendégek akarata érvényesült. 11-11-nél még egyenlíteni tudott a VRCK, de utána a hazai tréner is érezte, hogy csapata nem tud partiban maradni a törökökkel, ennek okán Bragát és Toronyait is lehozta, hogy pihenjenek a folytatásra. A szettet 25-16-ra nyerte a Tokat.

Egy esélye azonban így is maradt a Barcikának az „aranyszett” kiharcolására, de ahhoz a 4. játszmát mindenképpen hoznia kellett Juhászéknak. A vendég együttes 3-4 pontos előnye állandósult és 19-24-nél, már szinte mindenki elkönyvelte a kiesést. Blázsovics remek nyitásaival éltette a hazai reményeket, az utolsó szalmaszálba kapaszkodva extázisban játszottak a barcikaiak. 23-24-nél felcsillant az egyenlítés esélye is, de a törökök végül, ha nehezen is, de 25-23-ra fordítottak.

Az ötödik szettben fej-fej mellett haladt a két csapat. Braga és Blázsovics remekeltek és Toronyai is átmentette az előző szettekben nyújtott remek teljesítményét. Elég volt azonban néhány hiba és máris a vendégek álltak jobban. Végül 15-13-ra a törököké lett az 5. szett, melynek köszönhetően a továbbjutás mellett a mérkőzést is megnyerték 3-2-re. A Vegyész kiesett, de remek játékkal, erőn felül, lelkesen röplabdázva szolgálták ki a szép számmal jelenlévő szurkolóikat. A Tokat kettős győzelemmel, 5-1-es pontaránnyal jutott a sorozat 3. fordulójába. A Kazincbarcika legközelebb december 1-én Sümegen lép pályára bajnoki mérkőzésen.

 

Tudósító: Brézai Zoltán

További híreink

Városi Karácsony - Meglepetésműsor és ajándékok

Dátum: 2019. dec 15. 08:20

Karácsony közeledtével minden évben, így idén is Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter és Klimon István alpolgármester, valamint István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója ellátogattak december 10-én  a város szociális intézményeibe, ahol közösen köszöntötték az ellátottakat.

Álomkód

Dátum: 2019. dec 14. 21:05

Megjelent a Kazinci Klub harmadik antológiakötete

50 éves az Egressy Béni Művelődési Központ

Dátum: 2019. dec 14. 19:25

Fél évszázada a közművelődés szolgálatában

Legyen a karácsony mindenkié

Dátum: 2019. dec 14. 14:31

Karácsonyi segítség a nagycsaládoknak

Programajánló

Isten pénze - Musical előadás

Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

Élő Betlehem a görögkatolikus templomnál

Görögkatolikus templom - Kazincbarcika

Egyházak karácsonya - fáklyás felvonulás

Kazincbarcika

Újévi koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Újévi koncert - második előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk