https://kolorline.hu/Adventra hangolódva

Adventra hangolódva

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Adventi hangulat” címmel nyílt kiállítás a Gyermekek Háza-Kézművesházba november 28-án. A tárlaton a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjainak munkái láthatók egészen január 5-ig.

A kiállított tárgyak egytől egyig a téli ünnepkörökhöz köthetőek, így népi hagyományokat őrző kézműves alkotásokban gyönyörködhettek az érdeklődők. A rendhagyó tárlaton szőttesek, hímzett terítők, ékszerek, népi viseletek, horgolt motívumok, díszített mézeskalácsok, fafaragások, adventi koszorúk kaptak fő szerepet.

Fotók: Bartók Alexandra

A kiállítás megnyitóján Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke méltatta a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjainak munkáját, majd hozzátette, hogy igazi értékmentést, értékőrzést végeznek az alkotók. Az adventi és karácsonyi témájú munkák egy méltó helyen, a Gyermekek Háza-Kézművesházba kaptak helyet, ami szintén a népi hagyományok ápolását tűzte ki célul, emelte ki az elnök.

A megnyitó gondolatok után Neszádeliné Kállai Mária egyesületi tag egy rögtönzött népi viseleti bemutatót tartott, ahol az érdeklődők megismerhették a régi ünnepi öltözéket, két kislány közreműködésével.

Az adventi időszakot indító tárlat különlegessége a 65 db, papírból hajtogatott unikornisból álló 65-ös számot formáló alkotás volt, amit kimondottan erre az alkalomra készült.

A kulturális program végén az egyesület elnökét Gór Mihályt, Pétervári György önkormányzati képviselő és dr. Makkai Orsolya, a kiállítást szervező Barcika Art Kft. igazgatója köszöntötte. A rendhagyó alkotásokat egészen január 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Városi Karácsony - Meglepetésműsor és ajándékok

Dátum: 2019. dec 15. 08:20

Karácsony közeledtével minden évben, így idén is Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter és Klimon István alpolgármester, valamint István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója ellátogattak december 10-én  a város szociális intézményeibe, ahol közösen köszöntötték az ellátottakat.

Álomkód

Dátum: 2019. dec 14. 21:05

Megjelent a Kazinci Klub harmadik antológiakötete

50 éves az Egressy Béni Művelődési Központ

Dátum: 2019. dec 14. 19:25

Fél évszázada a közművelődés szolgálatában

Legyen a karácsony mindenkié

Dátum: 2019. dec 14. 14:31

Karácsonyi segítség a nagycsaládoknak

Programajánló

Isten pénze - Musical előadás

Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

Élő Betlehem a görögkatolikus templomnál

Görögkatolikus templom - Kazincbarcika

Egyházak karácsonya - fáklyás felvonulás

Kazincbarcika

Újévi koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Újévi koncert - második előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk