https://kolorline.hu/Adventra hangolódva

Adventra hangolódva

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Adventi hangulat” címmel nyílt kiállítás a Gyermekek Háza-Kézművesházba november 28-án. A tárlaton a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjainak munkái láthatók egészen január 5-ig.

A kiállított tárgyak egytől egyig a téli ünnepkörökhöz köthetőek, így népi hagyományokat őrző kézműves alkotásokban gyönyörködhettek az érdeklődők. A rendhagyó tárlaton szőttesek, hímzett terítők, ékszerek, népi viseletek, horgolt motívumok, díszített mézeskalácsok, fafaragások, adventi koszorúk kaptak fő szerepet.

Fotók: Bartók Alexandra

A kiállítás megnyitóján Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke méltatta a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjainak munkáját, majd hozzátette, hogy igazi értékmentést, értékőrzést végeznek az alkotók. Az adventi és karácsonyi témájú munkák egy méltó helyen, a Gyermekek Háza-Kézművesházba kaptak helyet, ami szintén a népi hagyományok ápolását tűzte ki célul, emelte ki az elnök.

A megnyitó gondolatok után Neszádeliné Kállai Mária egyesületi tag egy rögtönzött népi viseleti bemutatót tartott, ahol az érdeklődők megismerhették a régi ünnepi öltözéket, két kislány közreműködésével.

Az adventi időszakot indító tárlat különlegessége a 65 db, papírból hajtogatott unikornisból álló 65-ös számot formáló alkotás volt, amit kimondottan erre az alkalomra készült.

A kulturális program végén az egyesület elnökét Gór Mihályt, Pétervári György önkormányzati képviselő és dr. Makkai Orsolya, a kiállítást szervező Barcika Art Kft. igazgatója köszöntötte. A rendhagyó alkotásokat egészen január 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

Online búcsúznak az ovisoktól

Dátum: 2020. jún 05. 10:44

Az iskolába készülő óvodásoktól online videóüzenetben, versekkel, dalokkal búcsúztak el a napokban az óvodapedagógusok a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben. A kialakult helyzet miatt nem tartották meg a hagyományos búcsúzásokat, így augusztus végén egy családi nappal szeretnék ezt pótolni.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk