https://kolorline.hu/Adventi mesevilág

Adventi mesevilág

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Adventi mesevilág” várta a gyerekeket december 3-a és 7-e között Kazincbarcikán. Az apróságok négy varázslatos helyszínen találkozhattak kedvenc mesehőseikkel és élhettek át egy izgalmas kis kalandot.

A „Színezzük Együtt Kazincbarcikát” elnevezésű pályázatból megvalósult, közel 80 perces „Adventi mesevilág” kalandja során a gyerekek interaktív feladatokon és izgalmas mesejeleneteken keresztül tehették próbára ügyességüket, bátorságukat és kitartásukat. A négy állomásból álló túrán naponta három csoport indult el.


Fotók: Bartók Alexandra

Az első állomáson, a Mezey-ház udvarán, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Morzsa színháza kalauzolta el a kicsiket Csipkerózsika palotájába, ahol szemtanúi lehettek a hercegnő ébredésének, és meghívást kaptak a menyegzőre is.

Az Ezüst pókháló állomáshoz egy titokzatos labirintuson át vezetett az út. A Rákóczi téren, a kazincbarcikai egyházak karácsonyi meséjének segítségével Izraelből Egyiptomba varázsolták el a gyerkőcöket, ahol a kis Jézust egy barlangi pók menti meg Heródes katonáitól. A mesejátékot 3-án és 7-én a Kazincbarcikai Református Gyülekezet, 4-én és 6-án a Kazincbarcikai Görögkatolikus Gyülekezet, 5-én a Római Katolikus Gyülekezet tartotta a gyerekek számára.

A harmadik állomáson, a Munkácsy téren Jancsi és Juliska mesebeli világában találták magukat a családok. Az Akkord Színpad és a Barcika Art Kft. diákszínpadának mesebeli erdején keresztül, a szereplők egy káprázatos mézeskalács faluba vezették el a kicsiket.

Végül az utolsó állomás előtt, óriás tarsasjáték várta a gyerekeket, amit a Kazincbarcikai Összevont Óvodák pedagógusai készítettek el. A negyedik állomáson a Mezey-ház rendezvénytermében, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola színjáték tanszakának színészpalántái segítségével, az apróságok bepillantást nyerhettek abba, miről is álmodik egy igazi hótündér.

A játékok helyszínét, a jelmezeket, és az ajándékokat, amiket a gyerekek a kaland teljesítése után kaptak, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai készítették el.

További híreink

Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Dátum: 2024. ápr 20. 16:00

Álomvilág címmel nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központban. Bondár Marianna gyűjtő 130 különleges babát, illetve számtalan plüsst és nippet hozott el. A látogatók május 26-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk