https://kolorline.hu/A jéghez szoktatás a cél

A jéghez szoktatás a cél

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egykori, kazincbarcikai műjégpálya két évvel ezelőtt zárta be kapuit, leginkább a jég előállításához szükséges ammónia megszűnése miatt. A harmincéves technológiával működő jégpálya bezárása az iparbiztonsági és egyéb működéssel kapcsolatos jogszabályok miatt vált indokolttá. 

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, múlt héten nyílt meg a mobil jégpálya, ahol a Kazincbarcikai Ördögök jégkorongcsapata is edz, valamint korcsolyázási lehetőséget biztosít a város diákjai és lakosai számára a téli időszakban. 

Fotók: Zele Tímea

A tervek szerint jövőre megkezdődik a Magyar Jégkorong Szövetség által jóváhagyott - a Wanhua-BorsodChem Zrt. látványcsapatsportágak támogatási rendszere és Kazincbarcika Város Önkormányzata által biztosított önerő segítéségével a Jégcsarnok kivitelezése, ahol várhatóan az éves korcsolyázási napok száma jelentősen emelkedni fog, köszönhetően a korszerű technikai berendezéseknek.

A Jégcsarnok megépüléséig a mobil jégpályára várják az érdeklődőket, ahol hétköznaponként a mindennapos testnevelés keretében van lehetőség a gyermekek oktatására, továbbá szakosztályi működésre, utánpótlásnevelés céljából.

Mint azt Kovács László, önkormányzati sporttanácsadó lapunknak elmondta: „A cél az, hogy megkezdődjön az alsó tagozatosok jéghez szoktatása, melynek során szakemberek vezetésével a tanulók játékos oktatásokon vehetnek részt, az uszodában elérhető sportos programokhoz hasonlóan. A program a Kazincbarcika Ördögök SE szakmai vezetésével egészen április közepéig tart, melynek keretén belül minden turnus legalább 10 alkalommal kilátogat a jégpályára. A tél folyamán közösen az Ördögökkel és a tankerülettel szeretnénk elérni, hogy a tanulók jégpályához való szállítása, a játékos oktatás és a jéghez szoktatás gördülékenyen működjön, annak érdekében, hogy minél több kazincbarcikai iskolás élvezze a csúszás örömeit. Az eltelt egy hét tapasztalatai alapján a tanulók buszos szállítását a hatékonyság érdekében átalakítani, megszervezni szükséges.”

Az ideiglenesen kialakított mobil jégpályán hétvégente – péntek, szombat, vasárnap – a közönségé lesz a jég, valamint téli szünetben szintén a közönségkorcsolya fog prioritást élvezni. A korizáson kívül számos egyéb színes programra is számíthatnak a vendégek: az üzemeltető a Barcika Art Kft.-vel közösen különböző jeges programokkal várja majd az érdeklődőket. A tavalyi évhez képest jelentősen növekedett a pálya területe is, hiszen idén 540 helyett már 750 négyzetméter várja a korcsolyázókat. A nagyobb pályát a Kazincbarcikai Ördögök Sport­egyesület által beszerzett új jégtisztító géppel takarítják, melynek köszönhetően lényegesen javul a jégfelület minősége, ezáltal nagyobb biztonságot nyújtva a pálya használóinak. 

Az új létesítmény a nagyközönség részére történő átadásáig a mobil pálya a sportolni és kikapcsolódni vágyók részére ebben az évben is felejthetetlen élményeket fog nyújtani.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk