https://kolorline.hu/Álomkód

Álomkód

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A város 65. születésnapja alkalmából új antológiakötetet jelentetett meg a Kazinci Klub, Álomkód címmel.


A különféle művészeti ágak képviselőit tömörítő kiadványban a klub harminchárom alkotója mutatkozik be. Írók, költők, festők, fotó –és gobelinművész tárja nyilvánosságra műveit. A gyűjteményben a korábbi kötettől eltérően, új szerzőkkel is találkozhatnak az irodalomkedvelők. A könyv bemutatóját december 14-én tartották a Mezey István Művészeti Központban. A színvonalas rendezvény szervezését P. Dányi Gabriella, a Kazinci Klub titkára vállalta magára.


Fotók: Szűcs Mara

Az est háziasszonyaként Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, s mutatta be röviden az egyesületet. Az esemény megindító pillanatokkal folytatódott, hiszen a közelmúltban hunyt el Hidvári Imre, a társulás előző elnöke.

Szűcsné Pál-Kutas Orsolya, a Kazinci Klub jelenlegi elnöke szívszorító szavakkal emlékezett meg elődjéről. Egyúttal bejelentette, hogy az életét a kultúrának szentelő elhunyt költő tiszteletére Hidvári Imre – díjat alapítanak. Minden év decemberében elismerő oklevéllel jutalmazzák azt a személyt, aki tevékenységével kiemelkedően sokat tesz a kultúráért és a közjóért. A meghívott vendégek soraiban helyet foglaló Hidvári Imre özvegye meghatottan vette át a díj létrehozásáról szóló diplomát.

A program további részében Dányi Krisztián színművész és Lovas Zsuzsanna drámapedagógus tolmácsolásában versek és prózák hangzottak el a kötetből. Bartalis Levente pedig néhány mű megzenésített változatát adta elő.

A műsorszámok szünetében Molekné Kőrösi Beatrix részletesen ismertette az antológia szereplőit. Az érdeklődők a könyvbemutató mellett a klub képzőművész tagjainak a kiállítását is megtekinthették. 

További híreink

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk