https://kolorline.hu/Testvérvárosi kapcsolat kialakítása a kínai Meishan és Kazincbarcika között

Testvérvárosi kapcsolat kialakítása a kínai Meishan és Kazincbarcika között

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán tett látogatást Kína Szecsuán tartományában található Meishan városának delegációja. A vezetőkből álló csoport látogatásának célja egy úgynevezett egyetértési megállapodás megkötése volt, miszerint Meishan városa és Kazincbarcika az ipari, gazdasági kapcsolatok mellett a városi kapcsolatokat is szeretnék kialakítani.

.Fotók: Bartók Bence

A december 21-ei látogatás alkalmával a kínai delegációt Klimon István alpolgármester, a képviselő-testület tagjai, valamint a BorsodChem Zrt. vezetése fogadta a Polgármesteri Hivatalban.

Meishan városa több mint 3 millió lakossal rendelkező prefektúra szintű város Szecsuán tartományban. Meishan város vezetése a BorsodChem Zrt. vezetésével lefolytatott többszörös egyeztetést követően azon álláspontra jutott, hogy az ipari, gazdasági kapcsolatok mellett a városi kapcsolatokat is szeretnék kialakítani, színesíteni Kazincbarcikával.

 

A kínai nagyváros Kazincbarcika városával szeretne kialakítani egy együttműködést a gazdaság, a kereskedelem, a kultúra, a vegyipar és az idegenforgalom területén is.

Ennek első lépéseként Klimon István alpolgármester, valamint Meishan város polgármestere aláíratak egy egyetértési megállapodást a két város között 5 évre, amely az 5 év elteltét követően is érvényben marad, amennyiben annak visszavonását egyik fél sem kezdeményezi.

Az Egyetértési megállapodásban az alábbiak kerültek rögzítésre:

  • Közös cél, hogy kommunikáció alakuljon ki a két város között a vállalkozások és intézmények vonatkozásában.
  • Mindkét fél aktívan törekszik arra, hogy megerősítsék az együttműködést a gazdaság, kereskedelem, a kultúra, az idegenforgalom, a vegyipar és egyéb más területeken a két önkormányzat közötti kölcsönös látogatások útján is.
  • A cél hosszútávon hivatalos, testvérvárosi kapcsolat kialakítása, amennyiben a megállapodás alapján sikeres lesz az együttműködés.

A találkozón Klimon István rövid prezentáció keretében bemutatta Kazincbarcikát, valamint beszélt a Kolorcity brand kialakításáról, majd a kínai fél egy kisfilm segítségével mutatta be Meishan városát.

A köszöntők után ünnepélyes keretek között írták alá a felek egyetértési megállapodást.

További híreink

Kigyulladt a Barlangfürdő tetőszerkezete Miskolcon

Dátum: 2024. szept 06. 22:20

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 06. 15:43

A Katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést Kazincbarcikán szeptember 10-én. Rossz idő esetén a beavatkozásra szeptember 11-12-én kerül sor.

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk