https://kolorline.hu/A remény karácsonya

A remény karácsonya

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A mai társadalmunk egyik aggasztó betegsége a klímaszorongás. Emberek milliói rettegnek a világunk jövőjétől. Sok mai fiatal és felnőtt játszik el a gondolattal, hogy milyen végkimenetele lehet a globális felmelegedésnek. Összeszorul a szívünk, és nyomaszt bennünket a gondolat, hogy a minket körülvevő gyönyörű világot tönkretettük, és lassan, vagy egyesek szerint nagyon is gyorsan elveszítjük azt.

Sokan a végletekig elmennek és megváltoztatják életvitelüket, a világunkhoz való hozzáállásukat, míg mások lázadnak a felelőtlenségünk és tétlenségünk miatt.
Karácsony közeledtével más kérdéseket is fölvet bennem ez a mai világszemlélet. Mi is tulajdonképpen az élet? És mit jelent valójában az örökkévalóság? Szent Ágoston mondja: „Igazában mi csak egyet akarunk – a boldog életet, az életet, amely egyszerűen élet, egyszerűen boldogság”. De Ágoston azt is mondja: pontosabban nézve egyáltalán nem tudjuk, mire is vágyódunk, mit is szeretnénk tulajdonképpen.

Az ember szíve mélyén rejlő nagy kérdésekre, – létezik-e örök szeretet, örök élet és örök boldogság – csak Isten végtelensége adhatja meg a választ. Reményre vagyunk megváltva, mondja Pál a rómaiaknak és nekünk. Reménnyel lettünk megajándékozva, mégpedig megbízható reménnyel, amelyre támaszkodva meg tudunk birkózni jelen gondjainkkal, Istenbe vetett hitünk segít a nehéz helyzetekben, krízisekben, akár a klímaszorongás leküzdésében. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkoznunk a problémákkal, de Jézus Isten fiaként közénk született, emberré lett, hogy mi Isten gyermekeivé lehessünk.

Az ember igazi célja, hogy befogadja és megélje Isten szeretetét. Karácsony az a nap, mely emlékezetet bennünket Isten végtelen jóságára, és arra, hogy Jézusnak a szívünkben is meg kell születni, hogy ne csak saját életünket, hanem Általa a világunkat is szebbé és a szeretet által élhetőbbé tegyük. Szent­este mindannyian megérezhetjük, hogy Isten nem hagy magunkra, szeret bennünket és várja, hogy szívünket kitárva befogadjuk őt, Aki az élet értelme és reményt ad minden embernek.

P. Vitális Gábor SDB
c.apát, plébános
 

További híreink

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

Folytatja szúnyoggyérítési programját a város

Dátum: 2024. júl 29. 10:58

A héten újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán. Az időjárás függvényében július 31-én vagy augusztus 1-2. közötti napokon, az éjszakai órákban végzik a szakemberek a beavatkozást.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk