https://kolorline.hu/A remény karácsonya

A remény karácsonya

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A mai társadalmunk egyik aggasztó betegsége a klímaszorongás. Emberek milliói rettegnek a világunk jövőjétől. Sok mai fiatal és felnőtt játszik el a gondolattal, hogy milyen végkimenetele lehet a globális felmelegedésnek. Összeszorul a szívünk, és nyomaszt bennünket a gondolat, hogy a minket körülvevő gyönyörű világot tönkretettük, és lassan, vagy egyesek szerint nagyon is gyorsan elveszítjük azt.

Sokan a végletekig elmennek és megváltoztatják életvitelüket, a világunkhoz való hozzáállásukat, míg mások lázadnak a felelőtlenségünk és tétlenségünk miatt.
Karácsony közeledtével más kérdéseket is fölvet bennem ez a mai világszemlélet. Mi is tulajdonképpen az élet? És mit jelent valójában az örökkévalóság? Szent Ágoston mondja: „Igazában mi csak egyet akarunk – a boldog életet, az életet, amely egyszerűen élet, egyszerűen boldogság”. De Ágoston azt is mondja: pontosabban nézve egyáltalán nem tudjuk, mire is vágyódunk, mit is szeretnénk tulajdonképpen.

Az ember szíve mélyén rejlő nagy kérdésekre, – létezik-e örök szeretet, örök élet és örök boldogság – csak Isten végtelensége adhatja meg a választ. Reményre vagyunk megváltva, mondja Pál a rómaiaknak és nekünk. Reménnyel lettünk megajándékozva, mégpedig megbízható reménnyel, amelyre támaszkodva meg tudunk birkózni jelen gondjainkkal, Istenbe vetett hitünk segít a nehéz helyzetekben, krízisekben, akár a klímaszorongás leküzdésében. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell foglalkoznunk a problémákkal, de Jézus Isten fiaként közénk született, emberré lett, hogy mi Isten gyermekeivé lehessünk.

Az ember igazi célja, hogy befogadja és megélje Isten szeretetét. Karácsony az a nap, mely emlékezetet bennünket Isten végtelen jóságára, és arra, hogy Jézusnak a szívünkben is meg kell születni, hogy ne csak saját életünket, hanem Általa a világunkat is szebbé és a szeretet által élhetőbbé tegyük. Szent­este mindannyian megérezhetjük, hogy Isten nem hagy magunkra, szeret bennünket és várja, hogy szívünket kitárva befogadjuk őt, Aki az élet értelme és reményt ad minden embernek.

P. Vitális Gábor SDB
c.apát, plébános
 

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk