https://kolorline.hu/Polgármesteri köszöntő karácsony alkalmából

Polgármesteri köszöntő karácsony alkalmából

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kedves Kazincbarcikaiak! Hamarosan elérkezik a karácsony, az ünnep, amelyik talán az egyik legfontosabb az emberek, a családok életében. Ekkor a fenyőfa körül találkozunk a távolban élő rokonainkkal, megosztjuk egymással az esztendő legfelemelőbb és sorsfordító pillanatait. Közösen elevenítjük fel a családi anekdotákat, megemlékezünk azokról, akik már nem lehetnek velünk. Visszatekintünk, nevetünk, olykor sírunk együtt azokkal, akiket a legjobban szeretünk a világon.

Kazincbarcika szintén meghatározó eseményt ünnepel, hiszen idén 65 éves a városunk. A „családunkkal”, a településünk lakóival egész évben, közösen emlékezünk, felidézzük az elmúlt évtizedek feledhetetlen eseményeit, a pótolhatatlan emberek örökségét, amelyek nélkül ma nem lenne városunk az a hely, ahol otthon érezzük magunkat, ahol szeretünk élni.
Emlékekben pedig nem szenvedünk hiányt, hiszen ha csak 2019-re tekintünk vissza, akkor is számtalan élményben volt részünk.

Februárban együtt vágtuk fel a születésnapi tortát Denizzel, ezzel kezdődött az egész évben tartó programsorozat, és az ajándék sem maradt el. Az évforduló alkalmából összefogtak a kazincbarcikaiak: a 65 000 növény a 65 éves városba kampány keretében tavasztól őszig több közösségi faültetésre került sor Kazincbarcika terein, intézményeinek udvaraiban és útjai mentén. Szintén a nagyszerű csapatmunka eredményeként újabb rekorddal büszkélkedhetünk: itt található az ország legnagyobb mézeskalács-faluja.

A méltán népszerű játszótereinkre nem mindennapi játszóeszközök érkeztek, tavasztól hatalmas játszóvárak, óriás hajó és Nautilus várja majd a gyerekeket.

Több épület is új köntösbe öltözött: színesen pompázik a székhelyóvoda, a Napsugár és a Százszorszép tag­óvodák. A kosárlabdások álma is megvalósult, a KSK Tornacsarnoka idén belülről modernizálódott, új játéktér és lelátó várja a mozogni vágyókat és a szurkolókat.

Letettük az alapkövét a régóta áhított vízi komplexumnak és a jégcsarnoknak, amely pár éven belül a régió kedvelt központja lehet majd a vízi és a jeges sportok szerelmeseinek.
Megújult a Május 1. úti orvosi rendelő, teljes átalakuláson ment keresztül a Fő tér. Az európai szinten is különleges vízijáték már a próbaidőszak alatt elkápráztatta nemcsak a kazincbarcikaiakat, hanem az idelátogatókat is. A Kolorcity installáció pedig azt hirdeti, hogy a színes városba érkeztünk.

A körforgalmunkba megérkezett hozzánk másik címerállatunk: immár Szőke Gábor Miklós acél oroszlánja is őrzi Kazincbarcikát. Öt házfalunkra került újabb festmény, így már 38 színes alkotás díszíti Kolorcity homlokzatait.

Ebben az évben visszatérő vendégként fogadhattuk a legnagyobb kerékpárverseny, a Tour de Hongrie csapatait és a kétnapos, terepfutó futam, a Spartan Race versenyzőit is.
Augusztusban hetedik alkalommal rendeztük meg a Kolorfesztivált, amely egyre több látogatót vonz az ország távolabbi vidékeiről is.
Szóval nem unatkoztunk, van mire emlékeznünk, van miről beszélgetnünk, van miért ünnepelnünk, együtt, nekünk, kazincbarcikaiknak.

Szitka Péter
polgármester

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.