https://kolorline.hu/A karácsony örök üzenete

A karácsony örök üzenete

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jézus Krisztus születésének ünnepe-e még a karácsony? Nagy kérdése ez a 21. század emberének és egyre inkább a református gyülekezetekhez tartozó családoknak. Hol, hogyan és miként töltsék az ünnepet? Középpontban van -e az ünnep lényege az élő Isten ajándéka vagy más dolgokkal kívánja azt a ma embere helyettesíteni? Úgy gondolom, református közösségünk életében fontos szerepe van az adventi vasárnapoknak, melyek az ünnepre való hangolódást segítik elő. Gyermekeink ünnepi műsorral ajándékoznak meg bennünket. Isten igéjén keresztül eljut hozzánk a karácsony örömüzenete:„Velünk az Isten.”

Az ünnepre való készülésben azonban egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a családok többsége sok esetben a világ által kínált lehetőségeket választja. Sokan gondolják úgy, hogy ezen ünnepi napok lényege a családi kikapcsolódás, kényelem teljes színtű megélése távol otthonaiktól. Visszautasíthatatlan karácsonyi wellnesscsomagok és más új szokások hódításával találjuk szembe magunkat. Mindezekkel szemben bátran kijelenthetjük ennél sokkal több a karácsony.
Az igazi ünnepet egyedül Isten Szentlelke hozza el az ember számára, hogy a csodának, a titoknak megélője lehessen. A karácsonyt akkor értjük meg igazán, amikor szembesülünk azzal a szeretettel, ahogy Isten fordult a világ felé. Az angyalok szózata bátorít bennünket: Ne féljetek, mert hirdetek nektek nagy örömöt, mely az egész földnek öröme lesz. A választás lehetősége mindannyiunk életében adott.
Minden ember életében előfordulnak örömteli pillanatok, amelyeket családjával együtt él át, de csak egyetlen öröm van, amely mindenkié az egész földé. Ez a nagy öröm: „Született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus a Dávid városában.”  Ne álljunk meg tehát a karácsony hangulatánál, jussunk el Betlehemig, Krisztusig! Adjuk át szívünket Megtartónknak, hogy teljes legyen karácsonyi ünnepünk!


Fotó: Bartók Bence

Kolumbán Gábor
református lelkipásztor
Kazincbarcika-Felsői Remomátus Egyházközség

 

További híreink

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk