https://kolorline.hu/Grundbirkó Diákolimpia országos elődöntő

Grundbirkó Diákolimpia országos elődöntő

Szerző:

Tanyi Fanni

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Grundbirkózás Diákolimpia országos elődöntőt rendeztek január 21-én a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. Az idei megmérettetésre összesen huszonnégy csapat érkezett, akik két korcsoportban küzdöttek meg egymással.

Az országos elődöntőn összesen kilenc iskola, a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola A és B csapata, a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, a Miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola, a Nyárádi András Általános Iskola, a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola, a Berentei Általános Iskola, és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola csapatai vettek részt.


Fotók: Bartók Alexandra

Az eseményen Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetője, Benőcs Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára, valamint Jászkai Imre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség képviselője köszöntötte a játékosokat, és felkészítőiket.

A grundbirkózásban mind a fiúknál, mind a lányoknál két korcsoport küzd egymással. Az első korcsoportban a nagyobbak, míg a második korcsoportban a kisebbek versenyeznek, akik között akár alsó osztályos gyerekek is részt vehetnek. Egy-egy mérkőzés menetideje két perc, amiből vagy tiszta győzelemmel, tehát három másodpercig tartó kiemeléssel, vagy pontozás alapján kerül ki a győztes.

 

 

További híreink

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Integrációs foglalkozás - Gyermekek Háza - Kézművesház

Dátum: 2020. febr 27. 17:00

Tovább folytatódott a közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen program. A Mezey István Művészeti Központban, a Gyermekek Házába érkező középiskolás tanulók a nemezelés technikájával ismerkedhettek meg.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk