https://kolorline.hu/Biztonságos közlekedés már az oviban

Biztonságos közlekedés már az oviban

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet által 2016-ban útjára indított program keretén belül, az óvodáskorú gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését célzó kezdeményezéshez csatlakoznak a Kazincbarcikai Összevont Óvodák. Az idén januárban induló, „Biztonságos Óvoda” program célja az érintett intézményekbe járó gyermekek közlekedés biztonsági ismereteinek erősítése, illetve az óvodások felkészítése a biztonságos, önálló közlekedésre, még az általános iskolai tanulmányok megkezdése előtt. 

Az ismeretterjesztő kezdeményezéshez való csatlakozást a Közlekedéstudományi Intézet szakembereinek megkeresése előzte meg. A városvezetés felkarolva a kezdeményezést, az érintett intézményeknek minden támogatást megad, hogy azok csatlakozhassanak a 4 éve útjára indított, mára már országosan elérhető programoz. Ehhez a részt vevő intézmények mindegyikéből egy-egy kiválasztott pedagógusnak kellett elvégeznie, a Közlekedéstudományi Intézet által tartott metodológiai képzést. Ezek az óvodapedagógusok aztán mindegyik intézményben bevezetik kollégáikat az ismeretek átadásának mikéntjébe. 

Fotók: Bartók Alexandra 
Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője szerint, ez a program jól integrálható a kazincbarcikai óvodák környezettudatos nevelési koncepciójába. Mivel a közlekedés gyakorlása mindennapos tevékenység, ezért folyamatosan adott a lehetőség a biztonságos közlekedéshez szükséges ismeretek elsajátítására és annak gyakorlatban való alkalmazására. Ebből adódóan nem szükséges átszervezni a gyermekek mindennapi életét.


A programfeldolgozáshoz kapcsolódik egy moni­toring is, melynek során - a témakörön belül - kétszer mérik fel a gyermekek ez irányú ismereteit. Először  a program elején, majd a nevelési év végén, hogy a fejlődés nyomon követhető legyen. A projekt zárásaként – játékos formában ugyan - de ismét számot adhatnak tudásukról a nebulók  a „Biztonságos Óvoda Kupa” vetélkedőn.  Ennek révén ők is hasznos visszajelzést kapnak arról, hogyan teljesítettek a kurzus során, a pedagógusok pedig láthatják, milyen hatékonysággal sikerült felkészíteniük a csemetéket a „nyári közlekedési kalandokra”. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák pedig a sikeres program megvalósulását követően elnyerheti a „Biztonságos Óvoda” címet. 

További híreink

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk