https://kolorline.hu/Mackó hét a Napsugár Tagóvodában

Mackó hét a Napsugár Tagóvodában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mackó hetet tartottak a Kazincbarcikai Napsugár Tagóvodában, ahol több száz mackó sorakozott az intézmény tornatermében. Február 6-án a program zárásaként, a gyerekek pedagógusaik segítségével műsorral készültek.

Felsorakoztak a plüssmedvék a Napsugár Tagóvoda tornatermében, ahol rendezetten várták a kiállítás megnyitását. Az intézményben, már hagyománynak számító Mackó héten, a gyerekek saját plüssmacijukat gyűjtik össze.


Fotók: Bartók Alexandra

A mackókiállítás alatt, az óvodapedagógusok okleveleket adnak át, különböző kategóriákban a gyerekeke számára. Oklevelet kap a legnagyobb, a legkisebb, a legidősebb maci tulajdonosa, de a legtöbb medvét összegyűjtő gyermek és csoport is díjazva van.

Az óvodapedagógusok ilyenkor tematikusan a mackó téma köré szervezik a foglalkozásokat, tevékenységeket. A maciról szól az ének, a vers, a mese, a mondóka, sőt a gyerekek a saját medvéjükkel együtt tornáznak.

A program azért jött létre, mert nem volt lehetőség arra, hogy a pedagógusok és a gyerekek ebben az időszakban állatkertbe látogassanak, viszont a nevelők úgy határoztak, hogy az apróságok segítségével az óvoda udvarára varázsolják a medvét.

A rendezvény zárásaként a gyerkőcök amellett, hogy megismerkednek a medve életmódjával, különböző kreatív módon készítenek maguknak jelmezt ahhoz, hogy eljátszhassák a barlangból előbújást, ahol különböző énekeket, mondókákat és játékokat adnak elő. Természetesen a hét végén minden plüssmedve visszakerül a saját gazdájához.

További híreink

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk