https://kolorline.hu/Mackó hét a Napsugár Tagóvodában

Mackó hét a Napsugár Tagóvodában

Szerző:

Tanyi Fanni

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mackó hetet tartottak a Kazincbarcikai Napsugár Tagóvodában, ahol több száz mackó sorakozott az intézmény tornatermében. Február 6-án a program zárásaként, a gyerekek pedagógusaik segítségével műsorral készültek.

Felsorakoztak a plüssmedvék a Napsugár Tagóvoda tornatermében, ahol rendezetten várták a kiállítás megnyitását. Az intézményben, már hagyománynak számító Mackó héten, a gyerekek saját plüssmacijukat gyűjtik össze.


Fotók: Bartók Alexandra

A mackókiállítás alatt, az óvodapedagógusok okleveleket adnak át, különböző kategóriákban a gyerekeke számára. Oklevelet kap a legnagyobb, a legkisebb, a legidősebb maci tulajdonosa, de a legtöbb medvét összegyűjtő gyermek és csoport is díjazva van.

Az óvodapedagógusok ilyenkor tematikusan a mackó téma köré szervezik a foglalkozásokat, tevékenységeket. A maciról szól az ének, a vers, a mese, a mondóka, sőt a gyerekek a saját medvéjükkel együtt tornáznak.

A program azért jött létre, mert nem volt lehetőség arra, hogy a pedagógusok és a gyerekek ebben az időszakban állatkertbe látogassanak, viszont a nevelők úgy határoztak, hogy az apróságok segítségével az óvoda udvarára varázsolják a medvét.

A rendezvény zárásaként a gyerkőcök amellett, hogy megismerkednek a medve életmódjával, különböző kreatív módon készítenek maguknak jelmezt ahhoz, hogy eljátszhassák a barlangból előbújást, ahol különböző énekeket, mondókákat és játékokat adnak elő. Természetesen a hét végén minden plüssmedve visszakerül a saját gazdájához.

További híreink

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Integrációs foglalkozás - Gyermekek Háza - Kézművesház

Dátum: 2020. febr 27. 17:00

Tovább folytatódott a közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen program. A Mezey István Művészeti Központban, a Gyermekek Házába érkező középiskolás tanulók a nemezelés technikájával ismerkedhettek meg.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk