https://kolorline.hu/„Gyere hokizni!” - Jégkorong roadshow Kazincbarcikán

„Gyere hokizni!” - Jégkorong roadshow Kazincbarcikán

Szerző:

Tanyi Fanni

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jégkorong roadshow-t tartottak Kazincbarcikán a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. A február 13-ai eseményen Szilágyi Tiffany és Popovics Patrik magyar válogatott jégkorongjátékosok mellett a gyerekek Csúszkával, a jegesmedvével is találkozhattak.

Ismét városunkba látogatott a Magyar Jégkorong Szövetség azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a jégkorongozást. A „Gyere hokizni!” roadshow olyan helyekre látogat el, ahol ez a sport még gyerekcipőben jár, vagy esetleg a városi csapatnak szüksége van még gyerekekre. Ezeket a toborzó rendezvényeket elsősorban általános iskolás, alsó tagozatosok számára szervezik, ahol válogatott játékosok mesélnek a karrierjükről, és arról, hogy miért választották ezt a sportot. Emellett a szervezők ajándékokkal is készülnek a legkisebbek számára, illetve egy meglepetésvendéggel, aki nem más, mint Csúszka, a jegesmedve, a jégkorongszövetség kabalafigurája.


Fotók: Bartók Alexandra

A népszerű rendezvényen a gyerekek is aktív tagjai az eseményeknek, kérdéseket tehetnek fel a válogatott játékosok számára, és még a jégkorongfelszerelést is felpróbálhatják, ha szeretnék. Tavalyi évben is siker koronázta a kazincbarcikai roadshow-t, hiszen sok gyerkőc érdeklődött a jégkorongoktatás iránt.

Szilágyi Tiffany magyar válogatott jégkorongjátékos, aki már hatévesen megismerkedett a jégkoronggal, sokat köszönhet ennek a sportnak, így bátran ajánlja a gyerekek számára. A válogatott játékos elmondása szerint sokat segített neki a jégkorong a mindennapokban is, megtanult koncentrálni az órákon, és egy rendszert is vitt az életébe a játék.

A „Gyere hokizni” roadshow a 6-10 éves korosztályt célozza meg elsősorban, ilyenkor a legideálisabb elkezdeni ezt a sportot, mivel ilyenkor a gyerekekben még nincs meg az a félelemérzet, ami már a nagyobbakra jellemző. Természetesen nincs is igazán félnivaló, hiszen a jégkorongfelszerelés megóvja a gyerekeket, akik így bátran esnek és kelnek a jégen, mégis igazán meg tudják szeretni ezt a mozgásformát.

 

További híreink

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Integrációs foglalkozás - Gyermekek Háza - Kézművesház

Dátum: 2020. febr 27. 17:00

Tovább folytatódott a közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen program. A Mezey István Művészeti Központban, a Gyermekek Házába érkező középiskolás tanulók a nemezelés technikájával ismerkedhettek meg.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk