https://kolorline.hu/Rejtvényfejtők versenyeztek

Rejtvényfejtők versenyeztek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kellemes kikapcsolódást jelenthet egy nehéz nap után, vagy csupán időtöltésként egy izgalmas keresztrejtvény megfejtése. Hazánk igazi keresztrejtvényfejtő nagyhatalom, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az erre szakosodott klubok sokasága.


Fotó: Pelle Anna

Magyarországon az első keresztrejtvény, akkori elnevezéssel, „keresztszórejtvény” 1925-ben látott napvilágot, s hódította meg az olvasókat. Ezt követően, 1957. február 3-án jelent meg a Füles magazin első száma, mely a keresztrejtvényen kívül egyéb jellegű feladványokat is tartalmazott. Erre a dátumra emlékezve született meg a magyar rejtvényfejtők  napja. Ebből az alkalomból találkoztak Kazincbarcikán a rejtvények szerelmesei február 15-én, a Mezey István Művészeti Központban, hogy számot adjanak műveltségi és logikai tudásukról. Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. szervezésében idén harmadízben lebonyolított rejtvényfejtő-versenyt Klimon István alpolgármester kedves szavai nyitották meg. Zárszavában Pelle Anna, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője nem csupán az ünnepet méltatta, szintén kifejezte abbéli reményét, hogy talán a nem messzi jövőben Kazincbarcikán is megnyitja kapuit a rejtvényfejtők klubja. A  megmérettetésre érkezett 13 páros és 12 egyéni versenyző  különböző kategóriában indulhatott: a szórejtvénytől a skandináv rejtvényen át a számpiramison keresztül a sudokuig. A jelentkezőknek két óra állt rendelkezésre a feladványok megoldására. A feladatlapok javítását követően hirdettek eredményt. Egyéniben első helyen végzett Székely Szabolcs 96,1 %os teljesítménnyel, ami 1272 pontot ért. A második helyet 95,6 %-os és 1266 pontos eredményével Braun Gábor szerezte meg. A bronzérem 1256 pontos teljesítményével Urbán Zoltánnét illette meg. Párosban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára 1293 ponttal Ölveczki Georgina és Smolnicki Beáta „állhatott”. Az ezüstérmet 1289 ponttal Ragulszki Gyuláné és Kiss Lászlóné kettőse szerezte meg. A harmadik helyen Kalanovics Evelin és Kalanovics Zoltán végzett, 1280 ponttal.  A verseny különdíjakban is bővelkedett. A legkreatívabb versenyző címet Földi Zsuzsa és testvére, Földi Mária érdemelte ki. A legjobb rejtvényfejtő Labancz Laura lett, a hagyományos keresztrejtvény megfejtésében Kovács Tiborné jeleskedett. A skandináv és a hagyományos keresztrejtvény legügyesebb megfejtője Braun Gábor, a sudoku és a hagyományos keresztrejtvény kategória legjobbika Urbán Zoltánné volt. A skandináv rejtvény, a sudoku és a legszellemesebb szórejtvény pedig Székely Szabolcs tollából származott. A szervezők nagy örömére a kistérségen kívül Szerencsről és Miskolcról is regisztráltak játékosok.

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk