https://kolorline.hu/Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Szerző:

Bartók Alexandra

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Szilasi László az MTI érdeklődésére elmondta: az első három sík szakasz kiváló lehetőség azoknak a Tour de France-ra készülő sprintereknek, akik nem indulnak a Giro d’Italián, így számít néhány nagy név részvételére.

Fotók: www.tourdehongrie.hu

A Debrecenből induló 174 kilométeres első etap Hajdúszoboszlón ér véget, ezt a 182 kilométeres Karcag–Nyíregyháza és a 171 kilométeres Sárospatak–Kazincbarcika szakasz követi, majd következik a királyetap, amelyen a Miskolcról rajtoló mezőny 178 kilométert megtéve a Kékestetőn ér célba. A zárószakasz Esztergomból indul, majd 156 kilométer után ott is zárul, úgy, hogy a mezőny négy kört tesz meg, amely magában foglalja a dobogókői emelkedőt.

„A negyedik és ötödik szakasz a hegyekről szól, és arról, hogy minél többször láthassuk ezt a fantasztikus mezőnyt. A nehéz etapokkal lehetőséget adunk a World Tour-csapatok sztárjainak, hogy megmutassák magukat” – szögezte le.

A május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körversenyen összesen 861 kilométer leküzdése vár a mezőnyre, amely minden eddiginél erősebb lesz. Ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d’Italia első három szakaszát, így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.

Szilasi László elárulta: intenzív tárgyalásban vannak az Alpecin-Fenix prokontinentális csapattal arról, hogy elinduljon a magyar körversenyen Mathieu van der Poel. Kiemelte, a Tour de Hongrie útvonala kifejezetten ideális lenne a február elején a dübendorfi cyclocross világbajnokságon nagy fölénnyel győztes Van der Poelnak – aki tavaly Európa-bajnok lett mountain bike-ban, 2018-ban pedig az országúti mezőnyversenyben ezüstérmes a kontinensviadalon, emellett olyan nagy versenyeken nyert az elmúlt időszakban, mint az Amstel Gold Race, a Dwaars Door Vlaanderen, de 2019-ben ő nyerte a Brit Körversenyt is.

A holland sztár a tokiói olimpiára készól, nem indul sem a Girón, sem a Tour de France-on, a tavaszi egynaposok után épp ideális lehetne számára a Tour de Hongrie, így Szilasi László ötven százalék esélyt lát az indulására.

 

Forrás: www.tourdehongrie.hu

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk