https://kolorline.hu/„Kibontakozás

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásait tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Demes Ferenc László körülbelül 50 éve autodidakta módon kezdett bele ebbe a különleges szakmába. Nevét leginkább szobrászként, fémszobrászként ismerheti a művészetszerető közönség, akinek az országban jelenleg 14 köztéri szobra látható, valamint a 15. felkérésén dolgozik.


Fotók: Bartók Alexandra

A művész, munkáinál elsősorban a mondanivalóra és a látványra helyezi a hangsúlyt. Kiállításán olyan alkotásait szerette volna megmutatni a fiataloknak, amik a tűzben születtek. Ilyenek például a kerámiák vagy a féldrágakövekből és kovácsolt ezüstből készült ékszerek. Természetesen festményekkel is készült erre a tárlatra, ahol egy-egy különleges darabot is szeretett volna megmutatni.

A szobrász szeret mindent, ami szép és jó, minden anyagban valamilyen formát lát bele. Mint szobrász leginkább a fekete és a fehér színnel dolgozik, így előfordul, hogy valami színesebbre vágyik. Ilyenkor lát neki a festészetnek, ahol leginkább a természetet másolja. Mint a művészek többségének, számára sincs szebb annál, amikor egy alkotás úgy valósul meg, ahogyan azt ő elképzelte.

A tárlatot március 3-áig tekintheti meg a közönség a Gimi Galériában.

 

További híreink

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk