https://kolorline.hu/„Kibontakozás

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Szerző:

Tanyi Fanni

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásait tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Demes Ferenc László körülbelül 50 éve autodidakta módon kezdett bele ebbe a különleges szakmába. Nevét leginkább szobrászként, fémszobrászként ismerheti a művészetszerető közönség, akinek az országban jelenleg 14 köztéri szobra látható, valamint a 15. felkérésén dolgozik.


Fotók: Bartók Alexandra

A művész, munkáinál elsősorban a mondanivalóra és a látványra helyezi a hangsúlyt. Kiállításán olyan alkotásait szerette volna megmutatni a fiataloknak, amik a tűzben születtek. Ilyenek például a kerámiák vagy a féldrágakövekből és kovácsolt ezüstből készült ékszerek. Természetesen festményekkel is készült erre a tárlatra, ahol egy-egy különleges darabot is szeretett volna megmutatni.

A szobrász szeret mindent, ami szép és jó, minden anyagban valamilyen formát lát bele. Mint szobrász leginkább a fekete és a fehér színnel dolgozik, így előfordul, hogy valami színesebbre vágyik. Ilyenkor lát neki a festészetnek, ahol leginkább a természetet másolja. Mint a művészek többségének, számára sincs szebb annál, amikor egy alkotás úgy valósul meg, ahogyan azt ő elképzelte.

A tárlatot március 3-áig tekintheti meg a közönség a Gimi Galériában.

 

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk