https://kolorline.hu/Koronavírus – A BorsodChem is fokozottan ügyel

Koronavírus – A BorsodChem is fokozottan ügyel

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Szitka Péter polgármester megkeresésére a BorsodChem Zrt. az alábbi tájékoztatást adta.

A BorsodChem vezetése kiemelt figyelemmel követi a helyzet alakulását és a Társaság által meghozott megelőző intézkedéseket szükség szerint terjeszti ki és szigorítja. A múlt hét során történt események folytán döntés született arról, hogy a Társaságtól Olaszországba tervezett üzleti utakat határozatlan időre felfüggesztik. A BC Italy szintén megtette a szükséges megelőző intézkedéseket, az alkalmazottak átmeneti ideig Home office keretében végzik munkájukat.
Az új koronavírus-kitörések közelmúltbeli fokozódása miatt olyan közeli országokban, mint Olaszország és szomszédai, a járványok behozatalának kockázata gyorsan megnövekedett. A munkavállalók személyes biztonsága érdekében a vonatkozó belső szabályokat az alábbiakban ismertették:
„1. Azok a munkavállalók, akik családjából akár maguk, vagy valamelyik hozzátartozójuk február 12. óta üzleti vagy magánutazás céljából Olaszországban jártak és/vagy személyes kapcsolatba kerültek olasz állampolgárokkal vagy onnan visszatérőkkel, kérjük, jelentsék haladéktalanul ennek tényét az EBK Főosztály vezetőjének (Director EHS).
2. A járványmegelőzési és -ellenőrzési időszak alatt a Társaság ajánlása az, hogy mellőzzék, de legalább minimalizálják mind a más magas kockázatú európai országokba irányuló üzleti utakat mind látogatók fogadását ezekből az államokból. Ebben a kritikus időszakban a BorsodChem a telekommunikációs módszereket ajánlja az üzleti és a külföldi leányvállalatokkal kapcsolatos ügyek intézésére. Kivételes, elkerülhetetlen esetekben a tervezett utakat vagy látogatókat előre be kell jelenteni a Director EHS elérhetőségén a vállalat járványügyi sürgősségi munkacsoportjának jóváhagyás és nyilvántartásba vétel céljából.”
A tájékoztatóból az is kiderült, hogy minden, a koronavírus fertőzés megelőzésére irányuló korábban tett intézkedésük továbbra is érvényben marad. A szabályoknak a betartását kérték a telephelyünkön működő cégektől, illetve a náluk munkát végző vállalatoktól is. Az utazási tilalmat Magyarország és Kína között már januárban leállították, illetve szabályozták

További híreink

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk