https://kolorline.hu/Fókuszban a civil szervezetek

Fókuszban a civil szervezetek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A civil szervezetek helyzete és lehetőségei volt a fő témája az Újkazinci Baráti Kör által szervezett civil információs napnak, március 3-án.


Fotók: Zólyomi Sándorné

A rendezvényen városi és környékbeli társaság vezetői képviseltették magukat. Az esemény célja, hogy a szervezetek megfelelő információt kapjanak a működésükhöz szükséges lehetőségekről. A meghívott vendégek, dr. Kisida Tamás, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának jogi referense és Palik Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője részletes tájékoztatást nyújtottak a két érdekképviselet munkájáról, az információs hálózat segítő tevékenységéről. Hosszas beszámolót tartottak a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati módjairól, illetve az októbertől esedékes változásokról. A kistérségi résztvevők részéről nagy érdeklődés kísérte a Magyar Falu Program bemutatását, ami a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum kezdeményezésére indult el. A program az 5000 főtől kisebb települések közösségmegtartó támogatására helyezi a hangsúlyt. Az előadás közben a jelenlévők konkrét kérdéseket fogalmaztak meg a felvetett témákkal kapcsolatban, a végén pedig személyesen konzultáltak a szakemberekkel. A rendezvény sikerét mutatja, hogy a Falusi Civil Alap április 1-jei indulásához már előkészületben lévő pályázattal büszkélkedhetnek a vidéki civil szervezetek.

 

További híreink

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

KolorTV élőben

Programajánló

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk