https://kolorline.hu/Koronavírus – Kazincbarcika polgármestere hatékony védekezést, fokozott figyelmet kér

Koronavírus – Kazincbarcika polgármestere hatékony védekezést, fokozott figyelmet kér

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2020. március 4-én – a kormányzat tájékoztatása alapján – megjelent a koronavírus Magyarországon. Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy a városban vagy a környékén lenne az újfajta koronavírussal fertőzött beteg, ennek ellenére – elkerülve a pánikkeltést – minden megelőző lépést meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb megelőzést, védekezést valósítsuk meg.

Ennek értelmében:
– Kazincbarcika város 2020. március 6-ától minden, az önkormányzat megbízásából szervezett tömegrendezvényt lemond vagy későbbi időpontra elhalaszt, előre láthatólag március 31-éig, a további rendezvények megtartásáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket,
– az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeli a rendszeres fertőtlenítést és a WHO által kiadott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartását.

Kérjük a városban működő, nem önkormányzati fenntartású intézmények, különösképpen az egyházi és állami oktatási intézmények, a városi kórház, a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek, a tömegközlekedési vállalat, a városban működő, nagy vendégforgalmat lebonyolító cégek vezetőit, hogy az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően járjanak el, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetlegesen megjelenő vírus terjedését. Folyamatosan tartsák a kapcsolatot az önkormányzattal és a városvezetőkkel, segítsék a hiteles lakossági tájékoztatást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatás szerint a vírus fontosabb tünetei: láz, köhögés, nehézlégzés, tüdőgyulladás, jellemző radiológiai eltérések. A megbetegedés manifesztálódhat enyhe, közepes és súlyos tünetekkel, ideértve a tüdőgyulladást, az akut légúti distressz szindrómát (ARDS), a szepszist és a szeptikus sokkot, többszervi elégtelenséget. A megbetegedések 80%-a enyhe formában jelentkezik.
A tünetek észlelése esetén, illetve amennyiben járt fertőzött területen vagy esetleg találkozhatott fertőzött személlyel, keresse telefonon háziorvosát!
Hivatalos országos tájékoztatás: https://koronavirus.gov.hu/
Hivatalos, városi tájékoztatás: www.kolorline.hu

Szitka Péter
Kazincbarcika p​​​​​olgármestere

 

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk