https://kolorline.hu/Koronavírus – Kazincbarcika polgármestere hatékony védekezést, fokozott figyelmet kér

Koronavírus – Kazincbarcika polgármestere hatékony védekezést, fokozott figyelmet kér

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2020. március 4-én – a kormányzat tájékoztatása alapján – megjelent a koronavírus Magyarországon. Jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy a városban vagy a környékén lenne az újfajta koronavírussal fertőzött beteg, ennek ellenére – elkerülve a pánikkeltést – minden megelőző lépést meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb megelőzést, védekezést valósítsuk meg.

Ennek értelmében:
– Kazincbarcika város 2020. március 6-ától minden, az önkormányzat megbízásából szervezett tömegrendezvényt lemond vagy későbbi időpontra elhalaszt, előre láthatólag március 31-éig, a további rendezvények megtartásáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket,
– az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeli a rendszeres fertőtlenítést és a WHO által kiadott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartását.

Kérjük a városban működő, nem önkormányzati fenntartású intézmények, különösképpen az egyházi és állami oktatási intézmények, a városi kórház, a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek, a tömegközlekedési vállalat, a városban működő, nagy vendégforgalmat lebonyolító cégek vezetőit, hogy az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően járjanak el, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetlegesen megjelenő vírus terjedését. Folyamatosan tartsák a kapcsolatot az önkormányzattal és a városvezetőkkel, segítsék a hiteles lakossági tájékoztatást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatás szerint a vírus fontosabb tünetei: láz, köhögés, nehézlégzés, tüdőgyulladás, jellemző radiológiai eltérések. A megbetegedés manifesztálódhat enyhe, közepes és súlyos tünetekkel, ideértve a tüdőgyulladást, az akut légúti distressz szindrómát (ARDS), a szepszist és a szeptikus sokkot, többszervi elégtelenséget. A megbetegedések 80%-a enyhe formában jelentkezik.
A tünetek észlelése esetén, illetve amennyiben járt fertőzött területen vagy esetleg találkozhatott fertőzött személlyel, keresse telefonon háziorvosát!
Hivatalos országos tájékoztatás: https://koronavirus.gov.hu/
Hivatalos, városi tájékoztatás: www.kolorline.hu

Szitka Péter
Kazincbarcika p​​​​​olgármestere

 

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk