https://kolorline.hu/Pamutvarázs 2.0

Pamutvarázs 2.0

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Pamutvarázs 2.0” címmel nyílt meg Balogh Edina kiállítása a Gimi Galériában március 11-én. A tárlatot Petróczi Gábor nyugalmazott igazgató nyitotta meg.

Balogh Edina kiállításán az arigurumi technikával ismerkedhet meg a közönség. Az amigurumi egy japán horgolás technika. Maga a szó horgolt, kötött játékot jelent. A különböző tárgyakat, figurákat általában mintaleírások alapján készítik, leggyakrabban horgolással, de előfordul kötési technika alkalmazása is.


Fotók: Bartók Alexandra

A kiállító először a kötéssel ismerkedett meg még a középiskolában, a horgolást később egy kolléganőjétől tanulta. Az amigurumi figurák elkészítését pedig az internet segítségével sajátította el.

A kiállításon elsősorban figurák jelennek meg, de különböző horgolt ruhák, illetve könyvjelzők is megtekinthetők. Az alkotó szeret egyedi ajándékokat is készíteni.

Egyik számára kedves alkotása a jegyespármaci, amit nászajándékba szán egyik közeli ismerősének, így ez a darab csak ezen a napon volt látható az érdeklődők számára. A kiállítás és a művész másik kedvenc munkája Süsü, ami egy bonyolult, több darabból készült alkotás, március 30-áig tekinthető meg a Gimi Galériában.

 

További híreink

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A Derkovits tér és a Paál László utca következik

Dátum: 2024. máj 07. 22:22

A kivitelező technikai fennakadásának megszűnésével május 9-től újabb városrészben kerül új aszfalt az útra. A Derkovits tér — Paál László utcák külső ívének teljes megújulása fennakadásokkal jár majd a közlekedésben, ami miatt a kivitelező és az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Megkezdődött az érettségi!

Dátum: 2024. máj 07. 09:39

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával indult az idei érettségi időszaka. Kazincbarcikán az Irinyi, a Szalézi, és a Surányi diákjai adtak számot tudásukról.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk