https://kolorline.hu/Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy jelenleg nincs tudomásunk helyi vagy környékbeli koronavírus fertőzött betegről. Ennek ellenére a március 5-én kiadott önkormányzati közleményhez hasonlóan közös érdekünk és kiemelt feladatunk, hogy Önökkel, a városban működő intézményekkel, cégekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal közösen dolgozzunk azon, hogy megelőzzük a vírus megjelenését, esetlegesen a leghatékonyabb védekezési feladatokat hajtsuk végre.

Az önkormányzat a vírus Magyarországon való megjelenését követő napon, a veszélyhelyzetet elrendelő kormánydöntés előtt hat nappal, közleményben az alábbiakról tájékoztatta a lakosságot: (részlet a március 5-i közleményből)

  • Kazincbarcika város 2020. március 6-ától minden, az önkormányzat megbízásából szervezett tömegrendezvényt lemond vagy későbbi időpontra elhalaszt, előre láthatólag március 31-éig, a további rendezvények megtartásáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket,

  • az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeli a rendszeres fertőtlenítést és a WHO által kiadott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartását.

  • az önkormányzat kéri a városban működő, nem önkormányzati fenntartású intézmények, különösképpen az egyházi-és állami oktatási intézmények, a városi kórház, a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek, a tömegközlekedési vállalat, a városban működő, nagy vendégforgalmat lebonyolító cégek vezetőit, hogy az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően járjanak el, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetlegesen megjelenő vírus terjedését. Folyamatosan tartsák a kapcsolatot az önkormányzattal és a városvezetőkkel, segítsék a hiteles lakossági tájékoztatást.

A veszélyhelyzet Magyar Kormány által történő kihirdetésével, a katasztrófavédelemről szóló törvény értelmében az önkormányzati, képviselő-testületi, jegyzői, polgármesteri hatáskör jelentős része elvonásra került, ezért az összehangolt védekezés érdekében végezhető feladatok nagyrészét, mint például a köznevelési intézmények bezárását az önkormányzat, a képviselő-testület, a jegyző vagy a polgármester nem rendelheti el.

Önkormányzatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a fertőzésveszélyt a lehető leghatékonyabb formában tudja megakadályozni, ennek értelmében a szigorú higiéniás előírások és a rendezvények lemondása mellett a napokban dönthet úgy, hogy az önkormányzati fenntartású kulturális-és sportlétesítményeket, a könyvtárat, az uszodát bezárja. Egyéb intézmény bezárásáról állami szabályozás miatt jelenleg nem rendelkezhetünk. Emellett szóbeli és írásbeli tájékoztatást kértünk a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől, mint felelős szervtől a következő napokban felmerülő teendőkről, lehetőségekről, kötelező feladatok operatív végrehajtásának menetéről. Folyamatosan egyeztetünk a házi karanténra való felkészülésről az érintett hatóságokkal.

Kérem Önöket, hogy az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel és felelősséggel cselekedjenek, tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést a közvetlen környezetük és a város lakosságának védelme érdekében!

Szitka Péter
polgármester

További híreink

Októbertől újra úszásoktatás

Dátum: 2020. szept 19. 10:00

Október elején folytatódnak a nyáron elkezdődött úszótanfolyamok a Kazincbarcikai Fedett Uszodában. Újdonság, hogy a gyermekcsoportok mellett ezúttal a felnőttek is gyakorolhatnak szakavatott tréner jelenléte mellett.

Örökbe fogadhatók a Kazincbarcikáról elszállított kóbor állatok

Dátum: 2020. szept 19. 08:00

A kóbor állatok befogása tekintetében komoly előrelépés történt az elmúlt hónapokban. Az önkormányzat a Borsod Állatvédő Alapítvánnyal együttműködésben oldja meg a kérdést. A Kazincbarcika város közigazgatási területén befogott kóbor állatokat az alapítvány rudabányai telephelyén átveszi, azokat elhelyezi, ellátásukról, állatorvosi felügyeletükről a hatályos állatvédelmi jogszabályok szerint gondoskodik.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. szeptember 18.

Dátum: 2020. szept 18. 16:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. szept 18. 14:06

Az elmúlt héten a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén négy közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül három járt személyi sérüléssel. Ezenkívül két esetben rendelt el nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Mindkettőt ittas járművezetés elkövetése miatt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kávéházi délutánok

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Slam poetry

Egressy Béni Városi Könyvtár - Kazincbarcika

Aktívan nyolcvanon túl

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika

Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk