https://kolorline.hu/Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy jelenleg nincs tudomásunk helyi vagy környékbeli koronavírus fertőzött betegről. Ennek ellenére a március 5-én kiadott önkormányzati közleményhez hasonlóan közös érdekünk és kiemelt feladatunk, hogy Önökkel, a városban működő intézményekkel, cégekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal közösen dolgozzunk azon, hogy megelőzzük a vírus megjelenését, esetlegesen a leghatékonyabb védekezési feladatokat hajtsuk végre.

Az önkormányzat a vírus Magyarországon való megjelenését követő napon, a veszélyhelyzetet elrendelő kormánydöntés előtt hat nappal, közleményben az alábbiakról tájékoztatta a lakosságot: (részlet a március 5-i közleményből)

  • Kazincbarcika város 2020. március 6-ától minden, az önkormányzat megbízásából szervezett tömegrendezvényt lemond vagy későbbi időpontra elhalaszt, előre láthatólag március 31-éig, a további rendezvények megtartásáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket,

  • az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeli a rendszeres fertőtlenítést és a WHO által kiadott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartását.

  • az önkormányzat kéri a városban működő, nem önkormányzati fenntartású intézmények, különösképpen az egyházi-és állami oktatási intézmények, a városi kórház, a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek, a tömegközlekedési vállalat, a városban működő, nagy vendégforgalmat lebonyolító cégek vezetőit, hogy az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően járjanak el, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetlegesen megjelenő vírus terjedését. Folyamatosan tartsák a kapcsolatot az önkormányzattal és a városvezetőkkel, segítsék a hiteles lakossági tájékoztatást.

A veszélyhelyzet Magyar Kormány által történő kihirdetésével, a katasztrófavédelemről szóló törvény értelmében az önkormányzati, képviselő-testületi, jegyzői, polgármesteri hatáskör jelentős része elvonásra került, ezért az összehangolt védekezés érdekében végezhető feladatok nagyrészét, mint például a köznevelési intézmények bezárását az önkormányzat, a képviselő-testület, a jegyző vagy a polgármester nem rendelheti el.

Önkormányzatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a fertőzésveszélyt a lehető leghatékonyabb formában tudja megakadályozni, ennek értelmében a szigorú higiéniás előírások és a rendezvények lemondása mellett a napokban dönthet úgy, hogy az önkormányzati fenntartású kulturális-és sportlétesítményeket, a könyvtárat, az uszodát bezárja. Egyéb intézmény bezárásáról állami szabályozás miatt jelenleg nem rendelkezhetünk. Emellett szóbeli és írásbeli tájékoztatást kértünk a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől, mint felelős szervtől a következő napokban felmerülő teendőkről, lehetőségekről, kötelező feladatok operatív végrehajtásának menetéről. Folyamatosan egyeztetünk a házi karanténra való felkészülésről az érintett hatóságokkal.

Kérem Önöket, hogy az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel és felelősséggel cselekedjenek, tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést a közvetlen környezetük és a város lakosságának védelme érdekében!

Szitka Péter
polgármester

További híreink

Jótékony adomány a Green Plan Energy Kft.-től

Dátum: 2020. dec 03. 08:21

A Green Plan Energy Kft. ügyvezető igazgatója, Plachy László felajánlotta, hogy a kivitelezéseik során összegyűjtött raklapokat az erre leginkább érdemes családoknak szeretné eljuttatni fűtés céljára. A cégvezető felkereste Szitka Péter polgármestert, segítsen abban, hogy a megfelelő helyre kerüljön az adomány.

Mindannyian mások vagyunk – Fogyatékkal élők világnapja

Dátum: 2020. dec 03. 08:00

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek nemzetközi napjává december 3-át, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal született, illetve betegség, baleset, vagy katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Kazincbarcikán két intézményben van lehetőségük a fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak arra, hogy mindennapjaik tartalmasan teljenek, és segítő támogatást kapjanak a szívvel, lélekkel értük dolgozó szakemberektől. A jeles nap alkalmából tőlük kértük, hogy mondják el, mi az, ami motiválja őket, ebben a nem mindennapi munkában.

Ünnepi készülődés a könyvtárosokkal

Dátum: 2020. dec 02. 16:07

Az adventi időszakban decemberben 24 napon át kis videókkal járul hozzá a karácsonyi felkészülés meghittségéhez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézményben jelenleg nincsenek rendezvények, foglalkozások, de a munkatársak adventi naptárral, és más érdekességekkel készültek az olvasóknak, mely az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról érhető el.

Ünnepi fények Kazincbarcikán

Dátum: 2020. dec 02. 10:51

A Barcika Art Kft. fotópályázatot hirdet Ünnepi Fények Kazincbarcikán címmel.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk