https://kolorline.hu/Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy jelenleg nincs tudomásunk helyi vagy környékbeli koronavírus fertőzött betegről. Ennek ellenére a március 5-én kiadott önkormányzati közleményhez hasonlóan közös érdekünk és kiemelt feladatunk, hogy Önökkel, a városban működő intézményekkel, cégekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal közösen dolgozzunk azon, hogy megelőzzük a vírus megjelenését, esetlegesen a leghatékonyabb védekezési feladatokat hajtsuk végre.

Az önkormányzat a vírus Magyarországon való megjelenését követő napon, a veszélyhelyzetet elrendelő kormánydöntés előtt hat nappal, közleményben az alábbiakról tájékoztatta a lakosságot: (részlet a március 5-i közleményből)

  • Kazincbarcika város 2020. március 6-ától minden, az önkormányzat megbízásából szervezett tömegrendezvényt lemond vagy későbbi időpontra elhalaszt, előre láthatólag március 31-éig, a további rendezvények megtartásáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket,

  • az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeli a rendszeres fertőtlenítést és a WHO által kiadott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartását.

  • az önkormányzat kéri a városban működő, nem önkormányzati fenntartású intézmények, különösképpen az egyházi-és állami oktatási intézmények, a városi kórház, a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek, a tömegközlekedési vállalat, a városban működő, nagy vendégforgalmat lebonyolító cégek vezetőit, hogy az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően járjanak el, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetlegesen megjelenő vírus terjedését. Folyamatosan tartsák a kapcsolatot az önkormányzattal és a városvezetőkkel, segítsék a hiteles lakossági tájékoztatást.

A veszélyhelyzet Magyar Kormány által történő kihirdetésével, a katasztrófavédelemről szóló törvény értelmében az önkormányzati, képviselő-testületi, jegyzői, polgármesteri hatáskör jelentős része elvonásra került, ezért az összehangolt védekezés érdekében végezhető feladatok nagyrészét, mint például a köznevelési intézmények bezárását az önkormányzat, a képviselő-testület, a jegyző vagy a polgármester nem rendelheti el.

Önkormányzatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a fertőzésveszélyt a lehető leghatékonyabb formában tudja megakadályozni, ennek értelmében a szigorú higiéniás előírások és a rendezvények lemondása mellett a napokban dönthet úgy, hogy az önkormányzati fenntartású kulturális-és sportlétesítményeket, a könyvtárat, az uszodát bezárja. Egyéb intézmény bezárásáról állami szabályozás miatt jelenleg nem rendelkezhetünk. Emellett szóbeli és írásbeli tájékoztatást kértünk a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől, mint felelős szervtől a következő napokban felmerülő teendőkről, lehetőségekről, kötelező feladatok operatív végrehajtásának menetéről. Folyamatosan egyeztetünk a házi karanténra való felkészülésről az érintett hatóságokkal.

Kérem Önöket, hogy az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel és felelősséggel cselekedjenek, tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést a közvetlen környezetük és a város lakosságának védelme érdekében!

Szitka Péter
polgármester

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk