https://kolorline.hu/Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Polgármesteri közlemény a koronavírus elleni helyi védekezésről

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy jelenleg nincs tudomásunk helyi vagy környékbeli koronavírus fertőzött betegről. Ennek ellenére a március 5-én kiadott önkormányzati közleményhez hasonlóan közös érdekünk és kiemelt feladatunk, hogy Önökkel, a városban működő intézményekkel, cégekkel, civil szervezetekkel, egyházakkal közösen dolgozzunk azon, hogy megelőzzük a vírus megjelenését, esetlegesen a leghatékonyabb védekezési feladatokat hajtsuk végre.

Az önkormányzat a vírus Magyarországon való megjelenését követő napon, a veszélyhelyzetet elrendelő kormánydöntés előtt hat nappal, közleményben az alábbiakról tájékoztatta a lakosságot: (részlet a március 5-i közleményből)

  • Kazincbarcika város 2020. március 6-ától minden, az önkormányzat megbízásából szervezett tömegrendezvényt lemond vagy későbbi időpontra elhalaszt, előre láthatólag március 31-éig, a további rendezvények megtartásáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket,

  • az önkormányzati fenntartású intézményekben elrendeli a rendszeres fertőtlenítést és a WHO által kiadott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által megerősített utasítások szigorú betartását.

  • az önkormányzat kéri a városban működő, nem önkormányzati fenntartású intézmények, különösképpen az egyházi-és állami oktatási intézmények, a városi kórház, a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek, a tömegközlekedési vállalat, a városban működő, nagy vendégforgalmat lebonyolító cégek vezetőit, hogy az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően járjanak el, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetlegesen megjelenő vírus terjedését. Folyamatosan tartsák a kapcsolatot az önkormányzattal és a városvezetőkkel, segítsék a hiteles lakossági tájékoztatást.

A veszélyhelyzet Magyar Kormány által történő kihirdetésével, a katasztrófavédelemről szóló törvény értelmében az önkormányzati, képviselő-testületi, jegyzői, polgármesteri hatáskör jelentős része elvonásra került, ezért az összehangolt védekezés érdekében végezhető feladatok nagyrészét, mint például a köznevelési intézmények bezárását az önkormányzat, a képviselő-testület, a jegyző vagy a polgármester nem rendelheti el.

Önkormányzatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a fertőzésveszélyt a lehető leghatékonyabb formában tudja megakadályozni, ennek értelmében a szigorú higiéniás előírások és a rendezvények lemondása mellett a napokban dönthet úgy, hogy az önkormányzati fenntartású kulturális-és sportlétesítményeket, a könyvtárat, az uszodát bezárja. Egyéb intézmény bezárásáról állami szabályozás miatt jelenleg nem rendelkezhetünk. Emellett szóbeli és írásbeli tájékoztatást kértünk a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől, mint felelős szervtől a következő napokban felmerülő teendőkről, lehetőségekről, kötelező feladatok operatív végrehajtásának menetéről. Folyamatosan egyeztetünk a házi karanténra való felkészülésről az érintett hatóságokkal.

Kérem Önöket, hogy az elkövetkező időszakban fokozott figyelemmel és felelősséggel cselekedjenek, tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést a közvetlen környezetük és a város lakosságának védelme érdekében!

Szitka Péter
polgármester

További híreink

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk