https://kolorline.hu/Maradjon otthon! – 2020. március 18.

Maradjon otthon! – 2020. március 18.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Helyzetjelentés: Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött nincs. Senki nem került elszállításra kórházi karanténba, hatósági házi karanténban jelenleg 5 fő tartózkodik.

Járványügyi kórház kijelölése:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kijelölte a vidéki járványügyi kórházakat. Az ország keleti régiójából a gyanús eseteket a miskolci Semmelweis Kórházba szállítja az Országos Mentőszolgálat, a Kazincbarcikán és a térségben élőket itt tesztelik majd a vírusra, és igazolt fertőzés esetén itt kezdődik meg az ellátásuk. Első lépésként 15 izolált ágyat biztosítottak lélegeztetésre szoruló betegek számára, illetve ötven ágyat a gyanús esetek megfigyelésére.

Játszótéri eszközök használatának betiltása

A fizikai kontaktusok megelőzése érdekében a csoportosulások kerülendők.

Március 18-ától tilos a játszótéri eszközök használata, mivel azok fokozottan fertőzésveszélyesek.

A tiltás megszegése esetén maximum 200.000 Ft pénzbüntetés szabható ki.

Segítségnyújtás a szépkorúaknak:

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt: bevásárlás, gyógyszerkiváltás, étkezés biztosítása. Az ellátásokról részletesen érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken Pásztor Józsefné intézményegység-vezetőnél 6.00-20.00óra között:

e-mail: etkeztetes-hazisegitseg@kszszk.hu
telefon: 48/512-468

Védőnői ügyelet, védőoltások:

A rendkívüli helyzetre való tekintettel felhívjuk a kisgyermekes családok figyelmét, hogy a tanácsadás jelenleg szünetel, a Védőnői Szolgálat ügyeletet tart az Egressy u. 38. sz. alatt, a védőoltások tekintetében telefonon egyeztessenek gyermekorvosukkal!

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében:

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk