https://kolorline.hu/Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: MARADJON OTTHON! 2020. március 23.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: MARADJON OTTHON! 2020. március 23.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A LEGNEHEZEBB NAPOK MÉG HÁTRA VANNAK

Az elmúlt egy hét intézkedései Kazincbarcikán

A koronavírus elleni védekezés leghatékonyabb formája az emberi, fizikai kontaktok megszüntetése, vagyis ha otthon maradunk. Ez az egyetlen megoldás, hogy biztosan megvédjük magunkat és a családunkat.

A vírus világszerte megmutatta, hogy mindenkit elérhet, de a szépkorúak vannak a legnagyobb veszélyben. Épp ezért MINDANNYIAN miattuk maradunk otthon, mert szeretnénk vigyázni szüleinkre, nagyszüleinkre.

AZ OTTHONMARADÁS AZT JELENTI, HOGY NEM MEGYÜNK KI A LAKÁSBÓL.


Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött nincs. Senki nem került elszállításra kórházi karanténba, hatósági házi karanténban jelenleg 10 fő tartózkodik.


Járványügyi kórház kijelölése (nem önkormányzati hatáskör)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kijelölte a vidéki járványügyi kórházakat. Az ország keleti régiójából a gyanús eseteket a miskolci Semmelweis Kórházba szállítja az Országos Mentőszolgálat, a Kazincbarcikán és a térségben élőket itt tesztelik a vírusra, és igazolt fertőzés esetén itt kezdődik meg az ellátásuk. Első lépésként 15 izolált ágyat biztosítottak lélegeztetésre szoruló betegek számára, illetve ötven ágyat a gyanús esetek megfigyelésére.


A hatékony védekezés érdekében Kazincbarcika Város Önkormányzata a hatáskörébe tartozó ügyek, szolgáltatások és intézmények tekintetében az alábbi intézkedéseket hozta, valamint a nem hatáskörébe tartozó témákban az alábbi tájékoztatásokat tette közzé:

Óvodai ellátás:

  • Előzetesen minden szülővel telefonon egyeztetve 2020. március 16ától a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és minden tagintézménye bezárt. Teljeskörű fertőtlenítés történt minden épületben, kizárólag a gyermekfelügyelet biztosított.

  • Március 17-étől egy helyszínen, a Mesevár Tagóvodában van lehetőség a gyermekfelügyelet igénybevételére, kizárólag azon gyermekek részére, akiknek a szüleik semmilyen formában nem tudják megoldani a felügyeletet. Az átlag létszám 3 fő, étkezést jóval több fő igényel.

  • Az óvodában a megfelelő óvintézkedéseket figyelembe véve vigyáznak a gyermekekre az óvodapedagógusok. A napi fertőtlenítésen kívül minden pénteken 17 órától teljeskörű fertőtlenítést rendelt el Kazincbarcika Város Önkormányzata.

  • Az óvónénik infokommunikációs eszközök segítségével tartják a kapcsolatot óvodásaikkal és szüleikkel. Ötleteket adnak, játékos feladatokat, meséket, dalokat osztanak meg velük, hogy még színesebben, tartalmasabban teljenek gyermekeink otthoni mindennapjai.

  • A rendkívüli helyzet ideje alatt, heti rendszerességgel terveznek az óvodapedagógusok a www.barcikaicimborak.hu honlapon a szülőkkel megosztani olyan linkeket, amelyek segítik őket a gyermekeikkel együtt eltölthető szabadidő kellemesé és hasznossá tételében.

  • Az egyházi fenntartású óvodák zárva vannak: Angyalkert Görögkatolikus Óvoda, IJROK (Eszterlánc) Óvoda. Jelenleg nem mutatkozik igény a gyermekfelügyeletre. Amennyiben ilyen jellegű igény a későbbiekben felmerül a szülők részéről, mindkét óvoda rendelkezésre áll és biztosítja a felügyeletet. (nem önkormányzati hatáskör)


Szociális ellátás:

  • Március 17-étől a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ központi irányítása, Család-és Gyermekjóléti Központja és Szolgálata kizárólag ügyeleti szolgáltatást biztosít.

  • A szociális étkeztetés folyamatosan biztosított.

  • A Kincsem Napközi és az Idősek Klubja határozatlan időre bezárt.

  • Korlátozások léptek életbe a hajléktalanellátás esetében: látogatási tilalom, korlátozott ki-és beléptetés.


Bölcsődei ellátás:

  • Az I. és II. számú Bölcsőde, előzetesen egyeztetve a szülőkkel, 2020. március 16-ától bezárt, az intézményeket fertőtlenítették.

  • A bölcsődei gyermekfelügyelet az I.sz. Bölcsődében biztosított, kizárólag azon gyermekek részére, akiknek a szüleik semmilyen formában nem tudják megoldani a felügyeletet. Jelenleg 3-4 fő veszi igénybe.


Idősek védelme:

  • A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt: bevásárlás, gyógyszerkiváltás, étkezés biztosítása. Az ellátásokról részletesen érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken Pásztor Józsefné intézményegység-vezetőnél 6.00-20.00 óra között:
    e-mail: etkeztetes-hazisegitseg@kszszk.hu
    telefon: 48/512-468
    Március 22-éig 10 fő jelezte igényét a szolgáltatásra.

  • Március 9-étől látogatási és kijárási tilalom került bevezetésre a bentlakásos idősellátó intézményekben.


Hivatalos, önkormányzati ügyek intézése

  • A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel.

  • Születési és halotti anyakönyvi kivonatok kiállítására, valamint lakossági anyakönyvi ügyintézésre csütörtökönként 14-17 óra között van lehetőség.

  • A Polgármesteri Hivatalban tartandó házasságkötéseken a házasulandó feleken kívül legfeljebb 5 fő vendég jelenléte engedélyezett.

  • Halaszthatatlan bejelentések megtételére az elektronikus ügyintézési felület, a www.kazincbarcika.hu – Közügyek – Önkormányzat – Polgármesteri hivatal – elektronikus ügyintézés útvonalon érhető el.

  • Az egyéb hivatali ügyintézéssel kapcsolatos kérelmeket is elektronikus úton, illetve postai úton lehet benyújtani a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalhoz.

  • A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal egyes osztályainak e-mail elérhetőségét a www.kazincbarcika.hu weboldalon megtalálhatják, illetve írásban bejelentést tehetnek a hivatal@kazincbarcika.hu e-mail-címen.


Részletfizetési kötelezettség felfüggesztése

Szitka Péter polgármester javaslatára az önkormányzat által értékesített lakások vételár, valamint a lakásvásárláshoz nyújtott kamatmentes támogatások havi törlesztő részleteinek fizetési kötelezettsége december 31-éig felfüggesztésre került.


Helyi adók befizetése:

Az adócsekkek a napokban kerültek/kerülnek kézbesítésre. Szitka Péter polgármester kérésére a fizetési határidő április 30-ig meghosszabbításra került.


Játszótéri eszközök használatának betiltása

A fizikai kontaktusok megelőzése érdekében a csoportosulások kerülendők.

Március 18-ától tilos a játszótéri eszközök használata Kazincbarcikán, mivel azok fokozottan fertőzésveszélyesek.

A tiltás megszegése esetén maximum 200.000 Ft pénzbüntetés szabható ki.


Maradj otthon – home office elrendelése

  • Az önkormányzati cégek, intézmények dolgozói csökkentett munkaidőben, lehetőség szerint otthonról dolgoznak (amennyiben a munkakör megengedi), ügyfélfogadás nincs.

  • A WanhuaBorsodchem Zrt. vezérigazgatójával egyeztetve a vállalatnál is elindult az otthoni munkavégzés azokban az adminisztratív jellegű munkakörökben, ahol ez megoldható.


Fertőtlenítés, védőfelszerelés

Kazincbarcika Város Önkormányzata a hatáskörébe tartozó intézmények, szolgáltatások, cégek tekintetében már március elején elrendelte a folyamatos fertőtlenítést, és kötelezte a dolgozókat a szigorú higiéniai szabályok betartására. A védőfelszerelések minden önkormányzati intézménynél, cégnél rendelkezésre állnak, és a további eszközök, fertőtlenítő szerek beszerzése folyamatos.

A Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozóit az önkormányzat egy mosó-szárítógéppel ajándékozta meg azért, hogy a szennyezett ruhákat ne kelljen hazavinniük a „Bajtársaknak”.


Temetkezés

A kazincbarcikai ravatalozó épülete bezárásra került. A sír melletti temetkezéseken kérjük, hogy a lehető legszűkebb családi körben vegyenek részt, a lehető legrövidebb búcsúzások erejéig.


Barcika Szolg Kft.

  • a Barcika Szolg Kft. távhő ügyfélszolgálata bizonytalan időre bezárt, nyitvatartási időben telefonos és online ügyelet működik a továbbiakban (telefonszám: +36 20 350 0120, mail: ugyfelszolgalat@barcikaszolg.hu).
  • a Barcika Szolg Kft. a távhőszolgáltatással kapcsolatos hibabejelentéseket kizárólag online és telefonon fogadja (email: tavho@barcikaszolg.hu, telefon +36 48 310038).
  • a Barcika Szolg Kft. ingatlan ügyfélszolgálata bizonytalan időre bezárt, nyitvatartási időben kizárólag online ügyelet működik a továbbiakban (email: ingatlan@barcikaszolg.hu).

Barcika Príma Kft.

  • A Mezey Művészkávézó március 17-étől határozatlan időre bezárt.

  • A Jóbarát Étteremben március 16-ától az éttermi fogyasztás szünetel, a menü (csak A és B menü) elvitelére csak a Barcika Príma Kft. által biztosított csomagoló anyagban van lehetőség, amiért plusz díj előreláthatólag 2020. március 31-ig nem kerül felszámításra, a fokozott biztonság érdekében a vendégek az étterem előtt várakozhatnak, kizárólag csak a menü átvételéig tartózkodhatnak az épületben.


Rendezvények

  • Március 6-ától minden, önkormányzati megbízásból szervezett tömegrendezvény elhalasztásra került, a március 15-i ünnepség elmaradt. A Barcika Art Kft. a márciusi, lemondott programok tekintetében március 20-áig váltotta vissza a jegyeket. Minden belépőjegyes programot későbbi időpontban bepótolhatnak a látogatók, az időpontokról folyamatosan, a kolorline.hu oldalon kaphatnak információt.

  • A bérletes színházi előadások későbbi időpontban kerülnek megrendezésre, bérlethányad visszaváltásra egyelőre nincs lehetőség.


Kulturális és sportlétesítmények

Határozatlan ideig zárva tartanak:

  • Mezey István Művészeti Központ (Gyermekek Házával együtt)

  • Egressy Béni Művelődési Központ

  • Egressy Béni Városi Könyvtár

  • Kazincbarcikai Fedett Uszoda

  • Kazincbarcikai Sportközpont

  • KSK Irinyi Tornacsarnok

  • Don Bosco Sportközpont (nem önkormányzati hatáskör)


Egészségügyi Alapellátás:

  • Minden ellátóhely (háziorvosok felnőtt/gyermek, fogorvosok, védőnői szolgálat és az ügyelet) csak és kizárólag fontos, sürgős, halaszthatatlan esetben kereshető fel.

  • Krónikus okokból, gyógyszerfelíratás, általános egészségügyi állapotfelmérés miatt ne menjen orvoshoz, lehetőség szerint használja az erecept szolgáltatást és az orvosi asszisztensek segítségét kérje.

  • A háziorvosok (gyermek, felnőtt) elsősorban telefonon kereshetők, kizárólag rendkívüli esetekben hívhatók ki beteghez, mennek házhoz.

  • A rendkívüli helyzetre való tekintettel felhívjuk a kisgyermekes családok figyelmét, hogy a védőnői tanácsadás jelenleg szünetel, a Védőnői Szolgálatban ügyeletet biztosítanak az Egressy u. 38. sz. alatt. Saját védőnőjét minden szülő keresheti telefonon, kizárólag szükséges esetben mennek házhoz a fertőzésveszély megelőzése érdekében.

  • A gyermekek kötelező védőoltásainak beadása tekintetében egyeztessenek a házi gyermekorvosukkal!

  • A fogorvosok akut eseteket látnak el, ügyeletet tartanak és sürgősségi ellátást végeznek hétfőn 8.0010.00, szerdán 16.00-18.00, pénteken 8.00-10.00 óra között.


Kazincbarcika Kórház Nonprofit Kft. (nem önkormányzati hatáskör)

  • 2020. március 17-től visszavonásig az előjegyzéssel működő járóbeteg ellátások szünetelnek, kivéve ahol sürgős szükség esetén ellátás merülhet fel.
    Sürgős esetet ellátó szakrendelések: Szemészet, Gégészet, Neurológia, Sebészet, Gasztroenterológia, Nőgyógyászat (szűrővizsgálatokat nem végzünk, akut vérző betegek ellátása és terhesség megszakítás megtörténik), Gyermek sürgősségi ambulancia (csak sürgős indokolt esetben), Belgyógyászati ambulancia, Pszichiátria, Anaeszteziológia (akut műtétek miatt).
    Az intézmény többi szakrendelésén határozatlan ideig szünetel az előjegyzett betegellátás.

  • Március 17-től a Kórház főbejáratán beléptetési pontot hoztak létre, ahol a beérkező betegeket a COVID-19 fertőzésre gyanús betegek megítéléséhez készített csekklistával szűrik ki.

  • Csomag átvétel-átadás: a teljes körű látogatási tilalom kihirdetésével bevezetésre kerül a Kórház Főportáján a „Csomag átvevőátadó pont”. A bentfekvő betegek hozzátartozói leadhatják névre szólóan hozzátartozójuk csomagját és az osztállyal előre egyeztetve leszolgáltatják a portára az elvihető csomagot (szennyes ruha stb.)

  • Az intézmény szakrendelő felőli bejárata bezárásra került 2020. március 17-től.


Gyógyszertárak intézkedései (nem önkormányzati hatáskör)

Az országos tisztifőgyógyszerész kérése mentén a kazincbarcikai gyógyszertárak dolgozói arra kérik a vásárlókat, hogy tartsák be a szükséges óvintézkedéseket, ha esetleg épp nincs szabad gyógyszerkiadó ablak, akkor a patika előtt várakozzanak ügyelve arra, hogy megtartsák a kellő távolságot egymás között.


Pedagógiai Szakszolgálat (nem önkormányzati hatáskör)

  • A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat minden intézményében a személyes jelenlétet igénylő feladatellátás 2020. március 16-től határozatlan ideig szünetel. A Kazincbarcikai Tagintézmény és Sajószentpéteri Telephelye szolgáltatásait a továbbiakban online/digitális formában biztosítja. A szülőkkel való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás érdekében a borsodszakszolgalat.hu regisztrációs link üzemel, az ezen való bejelentkezéssel tudják szolgáltatásaikat a továbbiakban is igénybe venni. A felület kezelése egyszerű, az adatlap kitöltése csak néhány percet vesz igénybe.

  • A szakértői vizsgálatok határozatlan ideig szünetelnek, de a beérkező vizsgálati kérelmeket továbbra is befogadják.


Ügyintézés a Kormányhivatalban (nem önkormányzati hatáskör)

  • Az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok. A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok ("KAB buszok") ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

  • Az ügyfelek és az ügyintézők védelme érdekében a kormányablakokban és az okmányirodákban nincs lehetőség sorszámot húzni, az ügyintézés kizárólag előzetes időpontfoglalással lehetséges. Időpontot foglalni ügyfélkapus azonosítóval a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve ügyfélkapu regisztrációval nem rendelkező ügyfeleinknek a 1818-as éjjel-nappal ingyenesen hívható telefonszámon lehet. A kormányhivatalok és járási hivatalok további ügyfélszolgálatain szintén csak előzetes időpont-egyeztetéssel fogadják az ügyfeleket; az időpont-foglalási lehetőségekről a kormanyhivatal.hu oldalon tájékozódhatnak.

  • A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok ("Kormányablak buszok") ügyfélfogadása átmenetileg felfüggesztésre kerül.

  • Az elkészült okmányok személyes átvételére az ügyfélszolgálatokon nincs lehetőség, a kormányhivatalok és járási (fővárosi kerületi) hivatalok által kiállított hivatalos okmányokat a korábban tett rendelkezéstől függetlenül - kizárólag postai úton kézbesítik.

  • A kormányhivatalok, járási hivatalok ügyfélszolgálatain korlátozhatják az egyidejűleg az ügyféltérben tartózkodó ügyfelek számát.

  • A NAV 2,8 millió adózó személyi jövedelemadó bevallását készítette el, amit az ügyfélapuval rendelkező állampolgárok elektronikusan is véglegesíthetnek. Sokan azonban elfelejtik az ügyfélkapus felhasználónevüket és jelszavukat, amit eddig csak személyesen a kormányablakokban lehetett megismerni. A személyes találkozások számának csökkentése érdekében az elfelejtett Ügyfélkapu azonosító esetén nincs szükség személyes ügyintézésre, azt az ingyenesen hívható 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül is megismerhetik az ügyfelek.

  • Az intézkedések célja, hogy az ügyfélterekben a lehető legkevesebb személy tartózkodjon egyszerre.

  • Az ügyfélszolgálatokat csak halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen, ehelyett válasszák az elektronikus ügyintézési felületeket és telefonon kérjenek tájékoztatást. Amennyiben a személyes ügyintézés elkerülhetetlen, az ügyféltéren kívül, lehetőség szerint egymástól legalább 1,52 méter távolságot tartva várakozzanak.


Rendőrség ügyfélfogadása (nem önkormányzati hatáskör)

  • A rendőrség ügyfélfogadási rendje nem változik, de a jelenlegi helyzetben elsősorban az elektronikus ügyintézést részesítse előnyben!

  • A rendőri szerveknél az ügyfélfogadás a szokásos rendben zajlik, azonban a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel amennyiben rendelkezik az ehhez szükséges feltételekkel, válassza az elektronikus ügyintézést és csak a halasztást nem tűrő esetekben jelenjen meg a hatóságnál. Az elektronikus úton intézhető ügyekről és az ügyintézés módjáról és feltételeiről tájékozódhat a rendőrség honlapján, illetőleg a rendőrségi elektronikus ügyintézési portálon.
    https://ugyintezes.police.hu/

  • Feljelentést, illetve bejelentést elektronikus úton, illetve telefonon keresztül is bárki tehet. A hatóságok csak a legszükségesebb esetekben köteleznek bárkit a személyes megjelenésre. Aki azonban idézést kap, az csak a törvényben meghatározott okok alapján mentheti ki magát.

  • Ha segítségre szorul, vagy a készenléti szervek azonnali intézkedését igénylő eseményről kíván bejelentést tenni, a 112-es telefonszámot a nap 24 órájában hívhatja.

  • A hatályos kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet időszaka alatt lejáró okmányok érvényesek maradnak. Ez vonatkozik természetesen a rendőrség által kiállított okmányokra is. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmány miatt joghátrány senkit nem érhet.


Kéményseprő ipari szolgáltatás (nem önkormányzati hatáskör)

A kötelező kéményseprői sormunka elhalasztásra kerül. Amennyiben kéményseprőipari szolgáltatásokkal kapcsolatban kérdése van, kérjük, vegye fel az alábbi elérhetőségek egyikén a kapcsolatot az ügyintézőkkel.

e-mail: kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu
telefon: 1818 1.9.1-es menüpont – ingyenesen hívható központi szám
+36 (70) 641 8531 – normál díjszabású telefonszám


Hulladékkezelés (nem önkormányzati hatáskör)

  • 2020. március 18-tól további rendelkezésig a Sajókazai Hulladékkezelő Centrum zárva tart. A lakosok részéről hulladék nem szállítható be, illetve a hulladékgyűjtő edények átvétele, cseréje is szünetel határozatlan ideig.

  • 2020. március 16-tól a BMH Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodái további rendelkezésig zárva tartanak. Ezen időszakban továbbra is teljes kapacitással működik a telefonos ügyfélszolgálat, illetve a megkereséseket e-mailben is fogadják. A postai és a személyes kapcsolattartást átmenetileg mellőzni szíveskedjenek.

Ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Weboldal: www.bmhnonprofit.hu
Telefon: 06 21 3500 111
E-mail: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu


Volánbusz Zrt. intézkedései (nem önkormányzati hatáskör)

  • A járművezetők és az utasok egészségének védelme érdekében a Volánbusz Zrt. vezetősége kéri, hogy a bérlettel rendelkező utasok a hátsó ajtókat vegyék igénybe a felszálláshoz továbbá, hogy az első ajtókat kizárólag a menetjegyet vásárolni szándékozók használják!

  • Az autóbuszvezetők a lehető leggyakrabban szellőztetik a járműveket, valamint a távolsági buszok csomagterét is a sofőrök nyitják, zárják, viszont a csomagok ki és be pakolását az utasok végzik.

  • A Volánbusz Zrt. kollégái rendszeresen takarítják az állomásokat és a járműveket, az autóbuszokon vírusölő szerrel tisztítják a padlót és a kapaszkodókat, folyamatosan kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat és tisztálkodóhelyiségeket.

  • A megelőzésben jelentős feladat hárul a buszvezetőkre is. A járművek gyakori takarításával és vírusölő szerrel való gyakori kézmosással próbálnak segíteni és minimalizálni a fertőzésveszélyt.

  • A menetrendi információs pontok zárva tartanak, de telefonon elérhetők.


Egyházi események, szertartások (nem önkormányzati hatáskör)

A római katolikus, református, baptista szertartások, események elmaradnak. Online közvetítések nézhetők a https://www.plebania-barcika.hu/ és a https://www.reformatus.hu, www. evangelikus.hu oldalakon.

A görög katolikus egyház az alábbi feltételekkel tartja meg szertartásait:
https://www.migorkat.hu/hirek/gorogkatolikus-rendelkezes-a-templomi-szertartasokkal-kapcsolatban

A fenti intézkedések továbbra is érvényben vannak. A Magyar Kormány döntései ezeket felülírhatják.

KÖSZÖNJÜK A DOLGOZÓINK, A LAKOSSÁG EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT, VALÓSZÍNŰLEG A LEGNEHEZEBB NAPOK MÉG HÁTRA VANNAK.

KÖSZÖNJÜK, HOGY VIGYÁZNAK MAGUKRA, EGYMÁSRA, ÉS EZÉRT OTTHON MARADNAK. KÉRJÜK, SEGÍTSÉK AZ IDŐSEKET, A SZÜLŐKET, NAGYSZÜLŐKET AZ OTTHONMARADÁSBAN, MERT ŐK VANNAK A LEGNAGYOBB VESZÉLYBEN!

KÖSZÖNJÜK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK, A RENDVÉDELMI SZERVEK DOLGOZÓINAK, A BOLTI ÉS GYÓGYSZERTÁRI ELADÓKNAK, A TÖMEGKÖZLEKEDÉS ÜZEMELTETŐINEK ÉS MINDAZOKNAK, AKIK NEM MARADHATNAK OTTHON, MERT MIATTUNK, ÉRTÜNK DOLGOZNAK.

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk