https://kolorline.hu/A legkisebbek is biztonságban

A legkisebbek is biztonságban

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Március 16-án bezárt a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) I. Számú és II. Számú Bölcsődéje és a Kazincbarcikai Összevont Óvodák (KÖÓ) minden tagintézménye.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) I. Számú és II. Számú Bölcsődéje Kazincbarcika Város Önkormányzatának intézményeit érintő intézkedéseinek megfelelően március 16-ától bezárt.
Azoknak a szülőknek, akik nem tudják semmilyen módon megoldani a gyermek elhelyezését az I. Sz. Bölcsődében biztosítanak gyermekfelügyeletet.
– Az önkormányzattal való egyeztetést követően azonnal felvettük a kapcsolatot a szülőkkel, akik rendkívül együttműködőnek bizonyultak. Csupán hat család jelezte, hogy igénybe vennék a szolgáltatást, de végül az azóta eltelt időszakban három-négy apróságról kellett gondoskodniuk a munkatársainknak – mondta el István Zsolt, a KSzSzK igazgatója.
– Intézményegységeiben mindig is fokozott figyelmet fordítottunk a higiéniai előírások betartására, de március 9-étől a fertőző betegségek esetén előírt protokollok léptek életbe, amely az ilyenkor szükséges takarító és fertőtlenítőszerek beszerzését jelenti, valamint az ellátottak és munkatársaink védelmét szolgáló védőeszközök is rendelkezésünkre állnak – tette hozzá az intézményvezető.


Az óvodások is online „tanulnak”

Szintén március 16-ától bezárt a Kazincbarcikai Összevont Óvodák (KÖÓ) minden tagintézménye.
– A Mesevár Tagóvodában fogadjuk azokat az óvodásokat, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak gyermekükkel. Miután valamennyi szülővel felvettük a kapcsolatot, tizenöt család jelezte, hogy igénybe vennék a gyermekfelügyeletet, de átlagban csak hárman éltek vele az elmúlt napokban, de a közétkeztetést jóval többen igényelték. Az óvodaépületekben teljes körű fertőtlenítést végeztünk, ami az ügyeletes óvodában péntekenként megismétlünk. Az önkormányzattal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, így rögtön reagálhatunk bármilyen további intézkedésre – tudtuk meg Horváthné Geleta Máriától, a KÖÓ vezetőjétől.
– Mivel ismerjük az óvodáskorú gyermekek életkor és egyéni sajátosságait, jól tudjuk, hogy folyamatos tevékenykedtetéssel, motivációval lehet lekötni a figyelmüket. Most mindezt otthoni körülmények között, ahol nincsenek ott az ovis társak, barátok. Kolléganőimmel már az első héten kezdeményeztük, hogy segítséget nyújtsunk a szülőknek. Internetes felületünkön és a közösségi oldalak segítségével különböző tippeket adunk, játékokat, feladatokat, meséket, dalocskákat osztunk meg velük, hogy érdekesebbé tegyük a hétköznapjaikat – árulta el az intézményvezető, aki hozzátette, hogy a digitális oktatáshoz hasonlóan a csoportok zárt online felületein kívül a  www.barcikaicimborak.hu oldalon is heti rendszerességgel megtalálhatják a szülők az a folyamatos fejlesztéséhez szükséges linkeket.
– Nálunk most én szüneteltetem a munkát, és maradtam otthon a kisfiammal. Már az első pillanattól kezdve kapcsolatban voltunk az óvónéninkkel, aki sokat segít nekem, hogy megkönnyítse a mindennapjaimat. A közösségi oldalon létrehozott egy csoportot, ahol különböző játékötleteket ad a gyerekeknek, valamint érdekes feladatokkal köti le a kicsik figyelmét. A gyerekek láthatják egymás munkáit, alkotásait, így a közösség élménye is megmarad. Minden nap mond egy mesét is, amit a kisfiam nagyon szokott várni. A napirendünk normális ütemének fenntartásában is segítség ez, hiszen a hétvége csak a miénk, hétköznap viszont online „ovizunk” – fejezte ki véleményét Kulcsár Andrea, akinek gyermeke a Nefelejcs Tagóvodába „jár”. Andrea elmondta azt is, hogy ez azért is nagy segítség egy szülő számára, hiszen az óvodapedagógusra sokkal jobban hallgat a gyermek, és könnyebben ráveszi őt az óvónéni egy-egy feladat elvégzésére.

Hasznos linkek a víz világnapja témakörben:

https://hu.pinterest.com/pin/321233385902743857/

https://hu.pinterest.com/jszentesihajdu/v%C3%ADz-vil%C3%A1gnapja/

https://hu.pinterest.com/pin/852658141932331195/

https://www.youtube.com/watch?v=a762mjO6D7s

https://www.youtube.com/watch?v=JdxvofRKjQs

http://www.aldasegyuttes.hu/ovi/a-viz-vilagnapja/

https://www.youtube.com/watch?v=8jLMELotGWw

https://www.youtube.com/watch?v=BxHKelJWFAQ

https://egyszervolt.hu/vers/to-vize.html

https://pompasnapok.blog.hu/2019/03/20/viz_viz_tiszta_viz_743

https://www.hangszerovi.com/

https://sniikt.wordpress.com/

http://www.otthonifejlesztes.hu/category/mozgasfejlesztes

http://mesemorzsa.blogspot.com/

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk