https://kolorline.hu/Kiürültek a kazincbarcikai játszóterek

Kiürültek a kazincbarcikai játszóterek

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Már az iskolák és óvódák bezárásával egyidejűleg javasolta a játszóterek és közösségi terek mellőzését Kazincbarcika Város Önkormányzata, ám ez nem hozta meg a várt eredményt, ezért március 18-ától szigorú intézkedéseket vezettek be ezek látogatásáról. Amennyiben valaki a tiltás ellenére használja a játszóeszközöket akár 200 000 Ft bírságot is kaphat. A figyelmeztető táblákat is kihelyezték, hogy felhívják a lakosság figyelmét a vírusfertőzés megelőzésének fontosságára.

– Az intézkedést követően azonnal megkezdtük a folyamatos ellenőrzést. Az első napokban, amíg nem tudatosult mindenkiben a játszótérhasználat tilalma, előfordult, hogy kisebb csoportokat figyelmeztetnünk kellett, hogy nem szabad használni az eszközöket, mert veszélyesek a koronavírus terjedése szempontjából – mondta el Vincze Csaba, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője.
–  A szülők tudomásul vették a felszólítást, és elhagyták a helyszínt. Azóta is rendszeresen járjuk a kazincbarcikai játszótereket, az elmúlt időszakban nem találkoztunk ilyen esetekkel, így még a felelős viselkedésnek köszönhetően nem volt szükséges bírság kiszabására – tette hozzá a vezető, aki azt is elárulta, hogy a rendészet munkatársai mindig is a kazincbarcikaiak biztonsága érdekében dolgoztak, és ebben a krízisidőszakban ők is minden erejükkel az emberek megfertőződésének megelőzésre koncentrálnak.
– Ha már bezárták az oktatási intézményeket a megelőzés miatt, akkor számunkra egyértelmű volt, hogy kerülni kell a személyes kontaktust iskolán/óvodán kívül is. Ráadásul a gyerekek higiéniai szokásai ebben a korban még nincsenek olyan szinten, hogy tudatosan tudnának egymásra vigyázni. Nyilván, valamivel egyszerűbb egy kertes házban átvészelni ezt az időszakot, mint akik panelban élnek, akiknek igen nehéz ezt a bezárkózást elviselni. Szerencsére az óvónőktől és a tanító néniktől kapunk rengeteg feladatot, játékötletet, amivel le lehet kötni a gyerekeket. Ugyanakkor kicsit gondolatébresztő is ez a helyzet. Eddig rohantunk mindenhová, nem volt elég időnk semmire és senkire, hajlamosak voltunk a pazarlásra. Itt a lehetőség, hogy együtt legyünk, foglalkozzunk többet a családunkkal és számot vessünk önmagunkkal. Ha elmúlik a járvány, bizonyára sokan felértékeljük az igaz emberi kapcsolatainkat, több időt fogunk hasznos dolgainkkal tölteni. És talán megtanít minket jobban odafigyelni egymásra – fejtette ki véleményét a kialakult helyzetről Szakál Lajos, aki az otthoni munkavégzés mellett a gyermekeire is vigyáz és segíti őket a tanulásban és a hasznos időtöltésben.

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk