https://kolorline.hu/Kiürültek a kazincbarcikai játszóterek

Kiürültek a kazincbarcikai játszóterek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Már az iskolák és óvódák bezárásával egyidejűleg javasolta a játszóterek és közösségi terek mellőzését Kazincbarcika Város Önkormányzata, ám ez nem hozta meg a várt eredményt, ezért március 18-ától szigorú intézkedéseket vezettek be ezek látogatásáról. Amennyiben valaki a tiltás ellenére használja a játszóeszközöket akár 200 000 Ft bírságot is kaphat. A figyelmeztető táblákat is kihelyezték, hogy felhívják a lakosság figyelmét a vírusfertőzés megelőzésének fontosságára.

– Az intézkedést követően azonnal megkezdtük a folyamatos ellenőrzést. Az első napokban, amíg nem tudatosult mindenkiben a játszótérhasználat tilalma, előfordult, hogy kisebb csoportokat figyelmeztetnünk kellett, hogy nem szabad használni az eszközöket, mert veszélyesek a koronavírus terjedése szempontjából – mondta el Vincze Csaba, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője.
–  A szülők tudomásul vették a felszólítást, és elhagyták a helyszínt. Azóta is rendszeresen járjuk a kazincbarcikai játszótereket, az elmúlt időszakban nem találkoztunk ilyen esetekkel, így még a felelős viselkedésnek köszönhetően nem volt szükséges bírság kiszabására – tette hozzá a vezető, aki azt is elárulta, hogy a rendészet munkatársai mindig is a kazincbarcikaiak biztonsága érdekében dolgoztak, és ebben a krízisidőszakban ők is minden erejükkel az emberek megfertőződésének megelőzésre koncentrálnak.
– Ha már bezárták az oktatási intézményeket a megelőzés miatt, akkor számunkra egyértelmű volt, hogy kerülni kell a személyes kontaktust iskolán/óvodán kívül is. Ráadásul a gyerekek higiéniai szokásai ebben a korban még nincsenek olyan szinten, hogy tudatosan tudnának egymásra vigyázni. Nyilván, valamivel egyszerűbb egy kertes házban átvészelni ezt az időszakot, mint akik panelban élnek, akiknek igen nehéz ezt a bezárkózást elviselni. Szerencsére az óvónőktől és a tanító néniktől kapunk rengeteg feladatot, játékötletet, amivel le lehet kötni a gyerekeket. Ugyanakkor kicsit gondolatébresztő is ez a helyzet. Eddig rohantunk mindenhová, nem volt elég időnk semmire és senkire, hajlamosak voltunk a pazarlásra. Itt a lehetőség, hogy együtt legyünk, foglalkozzunk többet a családunkkal és számot vessünk önmagunkkal. Ha elmúlik a járvány, bizonyára sokan felértékeljük az igaz emberi kapcsolatainkat, több időt fogunk hasznos dolgainkkal tölteni. És talán megtanít minket jobban odafigyelni egymásra – fejtette ki véleményét a kialakult helyzetről Szakál Lajos, aki az otthoni munkavégzés mellett a gyermekeire is vigyáz és segíti őket a tanulásban és a hasznos időtöltésben.

További híreink

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Új helyszínen a Fitt Barcika jövő heti órái

Dátum: 2020. júl 10. 09:00

Nagy Lívia, Sütő Ágnes és Sepsi Klaudia jövő hét kedden és csütörtökön a Mezey István Művészeti Központban várja Önöket.

Az önkormányzat új laptopokkal segíti a helyi védőnői szolgálat munkáját

Dátum: 2020. júl 09. 17:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester négy darab laptopot és laptoptáskát adott át a kazincbarcikai területi védőnői szolgálat munkatársainak július 9-én.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk