https://kolorline.hu/Fiatalok az idősekért

Fiatalok az idősekért

Szerző:

Tanyi Fanni

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elindult Kazincbarcikán a Fiatalok az idősekért-mozgalom, aminek a lényege, hogy a városban élő fiatalok önkéntes alapon segítsék az időseket, illetve a járvány miatt veszélyeztetett személyeket.

A Facebookon alakult csoport a kazincbarcikai önkormányzattal együttműködve kínál önkéntes alapon segítséget időseknek és olyanoknak, akik a jelenlegi járvány miatt a veszélyeztetett kategóriába tartoznak. A csoportban szereplő önkéntesek segíteni tudnak a bevásárlással, a gyógyszerek kiváltásával, de kérés esetén akár a csekkek befizetésével is.

A felhívás természetesen nem csak az interneten keresztül érhető el, önkéntesek a város valamennyi lépcsőházába eljuttatják a kellő információkat. Fontos lehet, ha egy épületben többen összefognak azzal megkönnyítik az önkéntesek helyzetét is, mivel így gyorsabban tudnak segítségre lenni.

‌Ha esetleg ismer olyan szépkorút, akinek nincs fiatalabb hozzátartozója, aki megtudná oldani számára a bevásárlást, akkor érdemes jelezni ezt a Facebook csoportban vagy e-mailben, így segítve az idősek mindennapjait.

A segítségkérés menete a következő: e-mail-ben és Facebookon is szükséges a rászorulónak a nevét és címét megadni, illetve azt, hogy milyen segítségre lenne szüksége. Az önkéntesek profiljai a Facebook csoportban tekinthetők meg a feltöltött fájlok között.

Ha valaki szeretne önkéntesek csapatához csatlakozni, azt e-mail-ben vagy Facebookon keresztül tudja megtenni. A jelentkezéshez szükség van egy képre és rövid szöveges bemutatkozásra, valamit a területi preferenciára.

Elérhetőségek:
telefon: +36306833041
e-mail cím: onkentes.barcika@gmail.com

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk