https://kolorline.hu/A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház közleménye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház közleménye

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház a koronavírus okozta járványügyi vészhelyzetre tekintettel, az alábbiakról közleményt adta ki

Tisztelt Állampolgárok!

A koronavírus okozta járványügyi vészhelyzetre tekintettel, az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

- ​Kórházunk Csabai kapu 9-11. szám alatt található Semmelweis kórházi telephelye járványkórházzá történő átalakítása teljes körűen megtörtént, befejeződött. A kórházi telephelyen a kórház teljes ágykapacitása rendelkezésre áll a betegek ellátására. Az intenzív részleget kibővítettük, ennek megfelelően külön lélegeztető központot alakítottunk ki az esetlegesen lélegeztetésre szoruló betegek számára és a gyermekek esetében is elkülönített lélegeztetési részleg áll rendelkezésre. A telephelyen található műtőkapacitást átalakítottuk és felszereltük annak megfelelően, hogy a jövőben kizárólag a COVID-19 vírusfertőzött betegek ellátása itt történhessen meg, szinte valamennyi műtétes szakma esetében. A kórház működtetési infrastruktúráját megerősítettük és minden eddiginél szigorúbb beléptetési rendszert vezettünk be annak érdekében, hogy az intézmény területén csakis és kizárólag az arra kijelölt szakszemélyzet, valamint az oda irányított betegek tartózkodjanak.
Fenti állapot az egészségügyi vészhelyzet időtartamának végéig áll fenn. Már most előzetesen tájékoztatom Önöket arról, hogy a vészhelyzet feloldását követően várhatóan több hónapot vesz majd igénybe a kórházi telephelyek re strukturálása.

A járványügyi kórház működésének kialakításával kapcsolatban további közlemények nem várhatóak. A végleges működési rend kialakult.
Emellett tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Semmelweis Tagkórházban működő járványkórházban a betegek részére kijelölt jelentkezési pont a tüdőgyógyászat épület földszinti járóbeteg részlege. Az elsődleges orvos-beteg találkozás itt történik és ennek eredménye függvényében irányítjuk a betegeket más ellátó helyekre.

- ​A fentiekhez hasonló módon a járóbeteg rendelések átszervezése valamennyi telephelyünkön befejeződött. A mezőkövesdi és szikszói tagkórház járóbeteg rendeléseire vonatkozóan március 23-án hétfőn adtunk ki tájékoztatást, a Szentpéteri kapui telephely, a Csabai kapui SZTK, a Szent Ferenc Tagkórház, valamint a Diósgyőri Rendelőintézet esetében jelen közleményünkhöz mellékeljük a járóbeteg ellátás rendjét.

- ​A Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt található telephely beléptetési rendjét változatlan formában tartjuk fenn. A beléptető pontokon továbbra is kézhigiénés fertőtlenítés, illetve testhőmérséklet mérés várható.

- ​A korábbiakhoz hasonlóan szeretném megerősíteni, hogy megítélésünk szerint az intézmény mind infrastrukturális, mind személyzeti kérdések vonatkozásában, mind fogyóeszközök, mind pénzeszközök tekintetében felkészült a járványügyi veszélyhelyzet kezelésére.

- ​Tisztelettel kérjük az állampolgárainkat, hogy a járványügyi helyzetre vonatkozóan csak hiteles médiumokból tájékozódjanak, mert számos internetes portálon, illetve társasági médiumokban valótlan hírek, álhírek, szakmai ismeretek nélkül, megalapozatlan vélemények jelennek meg. A betegellátást érintő kérdésekben kérem, támaszkodjanak kórházi ellátás esetében kórházunk honlapjára, háziorvosi ellátást illetően pedig az illetékes önkormányzat elektronikus felületére.

- ​Nyomatékosítani szeretném, hogy a járványügyi helyzet súlyosbodása ellen Önök, az állampolgárok tehetik a legtöbbet, ha személyes kontaktus felvételekre vonatkozó javaslatokat, illetve az életformára, életmódra tett javaslatokat maradéktalanul betartják, amelyek közül a legfontosabbak:

- Aki teheti, maradjon otthon!
- A személyes kontaktus felvételt munkahelyen és családban is minimalizálni kell.
- Felső légúti hurutos panaszok esetén viseljen arcmaszkot és lehetőség szerint a személyes kontaktus felvételtől tartózkodni szükséges!
- Rendszeresen mosson, fertőtlenítsen kezet!
- A 65 év felettiek lehetőség szerint egyáltalán ne mozduljanak ki otthonaikból, a rokonok és az önkormányzat nyújtsanak segítséget számukra!
- A külföldről hazaérkezők, különösen a tartósan külföldön tartózkodók tartsák kötelezettségüknek a 14 napos önkéntes karantént és azon belül is a személyes izolációt!
- Lázas, köhögéssel járó megbetegedés esetén senki ne induljon el otthonról a háziorvosokkal történő telefonos kapcsolatfelvétel nélkül!
- Amennyiben úgy gondolja, kórházi ellátásra van szüksége, előtte feltétlenül konzultáljon háziorvosával!
- Kórházunk járóbeteg rendeléseiről kórházunk weblapjáról www.bazmkorhaz.hu tájékozódhat.
- Kifejezett kérésünk, hogy a kórházzal a telefonos kontaktus felvételtől tartózkodjanak!

Tisztelettel:

​​​​​​​​Dr. Révész János
​​​​​​​főigazgató

Járóbeteg rendelések:
https://drive.google.com/…/13OyD0eWo8JAAYEwFYcI6XINIkxheSVQ…

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk