https://kolorline.hu/Egy emberként

Egy emberként

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Fogjál össze Barcika! nevet viselő Facebook-csoport alig két hete alakult, létszáma viszont lassan eléri a 3000 főt is. A csoport megálmodója Sándor László volt akinek hitvallása „várni kell a váratlant is”, hiszen csak így lehet felkészülni egy szükség helyzetre.

Az alapító taghoz mindig is közel állt a közösségi munka, így a kialakult helyzetet se tudta tétlenül nézni. Nemcsak azoknak hozta létre a csoportot akik szeretnének segítséget nyújtani, hanem azoknak is akiknek segítségre van szükségük.

– A csoport aktív része egy emberként áll ki az idősebb korosztály megsegítésére. Mindenkinek megvan a maga feladata – mondta Sándor László, aki hozzátte: többen maszkokat varrnak vagy segítenek a bevásárlásban, ügyintézésben. Szociális intézmények, gyermek- és felnőtt orvosi rendelők, boltok, valamint étkezdék futárjai is kaptak a kézzel készült maszkokból, így segítve munkájukat.

Üzletek is csatlakoztak a csoporthoz, így átadási pontok jöttek létre a város néhány részén, ahol nemcsak a szépkorúak, hanem bárki át tudja venni a maszkokat, szükség esetén. Felhívják viszont a figyelmet arra is, hogy az átvett maszkokat mindenképp mossák és vasalják ki az esetleges kórokozók elkerülése érdekében. A segítséget bárki ingyen igénybe veheti, de a csoport arra kéri az embereket, ha tudják támogassák őket, hiszen sokaknak van szükségük segítségre. Valamint várják azon emberek jelentkezését is, akik segítenének, valamint azokét is, akiknek segítségre van szükségük.

https://www.facebook.com/groups/1065377217162392/

További híreink

Színház az egész világ

Dátum: 2024. júl 31. 15:00

Az idei Kolorfesztivál fantasztikus előadásokat is ígér. Kazincbarcikára érkezik az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Pannon Várszínház pedig A padlás című musicalt hozza el a helyi közönségnek.

Története eddigi egyik legnagyobb rekultivációs projektjét zárta a BorsodChem Zrt.

Dátum: 2024. júl 31. 11:00

A vállalat több mint 100 madár- és számos más növény-, illetve állatfajnak adta át a Sóstó területét.

Nagykoncertekkel indul indul az idei Kolorfesztivál

Dátum: 2024. júl 30. 15:00

Augusztus 8. és 10. között a Csónakázó-tónál fellépők sorával veszi kezdetét a Kolorfesztivál. Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega és T. Danny indítja a sort.

Egységben az erő: szeptember 21-én eldördül a rajtpisztoly a Kolorfutáson

Dátum: 2024. júl 30. 07:46

Már lehet nevezni a 2024-es Kolorfutásra! A verseny szeptember 21-én kerül megrendezésre, és számos izgalmas változást hoz.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk